به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از آنكارا وي در مقاله اي درروزنامه 'راديكال' اين مطلب را عنوان كرد.
وي با تاكيد بر اينكه وابستگي آمريكا به نفت منطقه خاورميانه مهمترين دليل حضور آمريكا در منطقه در بعد از جنگ جهاني دوم و محور اصلي سياستهاي آمريكا در منطقه بود اين سوال را كه استخراج نفت صخره اي آمريكا و قطع وابستگي به نفت خاورميانه موجب قطع ارتباط آن كشور با خاورميانه خواهد شد را مطرح كرد و نوشت: آمريكا بهاي سنگيني براي توسعه فناوري استخراج نفت صخره اي پرداخته است و قطع وابستگي احتمالي آمريكا به نفت خاورميانه موجب نگراني جدي متحدين آمريكا در منطقه و در راس آنها عربستان سعودي شده است.
خانم تول با اشاره به اينكه عربستان به عنوان بزرگترين كشور توليد كننده نفت اوپك ،هيچ تلاشي براي كاهش ميزان توليد نفت خود جهت افزايش قيمت نفت انجام نمي دهد نوشت: اين مساله موجب دشواري در استخراج نفت صخره اي آمريكا مي شود.
وي افزود: گفته مي شود در صورت توليد نفت صخره اي، آمريكا تا سال 2020 ميلادي نيمي از نفت خريداري خود از خاورميانه را كاهش خواهد داد و تا سال 2030 نيز بطور كامل به خريد نفت از خاورميانه پايان خواهد داد.
وي با تاكيد بر اينكه چنين مساله اي نتايج بسيار مهمي براي خاورميانه بخصوص عربستان و ديگر كشورهاي حاشيه خليج فارس خواهد داشت افزود: آمريكا سياست خود در منطقه خاورميانه را خصوصا در بعد از جنگ دوم جهاني برپايه نفت مستقر كرده بود. واشنگتن موجوديت نظامي خود در منطقه را براي تداوم بدون مانع جريان نفت مستقر كرد. با كشورهاي خاورميانه اتحادهاي نظامي امضاء و حتي در درگيريهاي خاورميانه نيز وارد شد.
تول افزود: آمريكا در خاورميانه مساله اسراييل و فلسطين را در محور سياست خود قرار داد و با كشورهاي حاشيه خليج فارس قراردادهاي استراتژيك امضاء كرد و حتي يك نيروي نظامي 35 هزار نفره در خليج فارس مستقر كرد.
وي با اشاره به حمايت آمريكا از عراق در جنگ ايران و عراق و متعاقب آن حمله عراق به كويت و آغاز جنگ اول خليج فارس نوشت: كشورهاي مختلف خاورميانه بدنبال يافتن پاسخ اين سوال كه آيا با استخراج نفت صخره اي ميزان علاقمندي آمريكا به منطقه كاهش خواهد يافت يا خير؟ هستند.
خانم تول افزود:علاقمندي و وابستگي آمريكا به منطقه خاورميانه حتي در صورت تامين تمامي منابع نفت آمريكا از داخل آن كشور بطور كامل قطع نخواهد شد، زيرا نفت منطقه خاورميانه به صورت يك عنصر مهم در معاملات جهاني نفت باقي خواهد ماند و تا زماني كه نفت در منطقه موجود باشد آمريكا نمي تواند نسبت به تحولات منطقه خاورميانه بي تفاوت باقي بماند.
وي با اشاره به اينكه تامين كامل نفت آمريكا از منابع نفت صخره اي موجب خواهد شد كه علاقمندي آمريكا در زمينه هاي نظامي، سياسي و حتي ديپلماتيك به منطقه تا حدي كاهش يابد نوشت: كشورهاي حاشيه خليج فارس از اين مساله بيشترين تاثير را خواهند پذيرفت چرا كه اين كشورها تاكنون در زير چتر حمايت آمريكا قرار داشتند و آمريكا براي گذر نفت از تنگه هرمز امنيت اين كشورها را تامين مي كرد.
خانم تول با اشاره به اينكه بجز عربستان سعودي هيچ كشور حاشيه خليج فارس توان مقابله با ايران را ندارد نوشت: با كاهش نيروي نظامي آمريكا در منطقه كشورهاي حاشيه خليج فارس نياز به يافتن يك متحد استراتژيك ديگر براي حمايت از خود خواهند داشت و شايد چين بدليل نيازهايش به منابع انرژي در آينده به صورت متحد استراتژيك كشورهاي حاشيه خليج فارس درآيد.
وي با اشاره به اينكه رژيم صهيونيستي نيز درصورت كاهش ميزان علاقمندي آمريكا به منطقه خاورميانه از اين مساله تاثير خواهد پذيرفت نوشت: كنگره آمريكا سالانه ميلياردها دلار كمك نظامي به اسراييل را تصويب مي كند و يكي از دلايل اين مساله نيز وابستگي نفتي آمريكا به منطقه خاورميانه و حضور نيروهاي نظامي آمريكا در منطقه است ولي با افزايش ميزان استخراج نفت صخره اي و كاهش ميزان وابستگي آمريكا به منطقه، اسراييل نيز در منطقه تنها خواهد شد و امكان مشروعيت بخشيدن به كمكهاي نظامي آمريكا به اسراييل نيز تقليل خواهد يافت.
خانم تول با اشاره به اينكه در صورت موفقيت در مذاكرات هسته اي و از ميان برداشتن تحريمها، ايران قدرت بيشتري در منطقه خواهد يافت نوشت: تمامي مسايل ياد شده به معناي يك خاورميانه جديد است كه بايد انتظار آن را داشته باشيم.
خاورم**2012**1856
محقق و روزنامه نگار ترك:
كاهش وابستگي آمريكا به نفت خاورميانه مانع از قطع ارتباط كامل آمريكا با منطقه نخواهد شد
۱۷ دی ۱۳۹۳، ۱۶:۱۹
کد خبر:
81455326
آنكارا- خانم 'گونول تول' محقق و روزنامه نگار ترك مي گويد: كاهش وابستگي آمريكا به نفت خاورميانه مانع از قطع وابستگي و ارتباط كامل آمريكا با منطقه نخواهد شد ولي آن را كاهش خواهد داد.