به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، هدف از انعقاد این تفاهمنامه فراهم كردن زمینه همكاری منظم پژوهشی، آموزشی و فناوری با جهاد دانشگاهی و در راستای تامین نیازهای پست جمهوری اسلامی عنوان شد.
همكاریهای پژوهشی، آموزشی و فناوری، ارائه خدمات مشاوره بین پست و جهاد به منظور طراحی، ساخت، تولید، اجرا، نظارت، پایش پروژههای پژوهشی و آموزشی و فناورانه و كاربردی كردن یافتههای پژوهشی با به كار گیری امكانات و تسهیلات طرفین موضوع این توافقنامه است.
این توافقنامه در دو بخش آموزشی شامل: آموزشهای عمومی و تخصصی كوتاه مدت ، باز مهندسی محتوای دورههای آموزشی متناسب با نیازسنجی آموزشی و اجرای آموزشهای بدو خدمت كاركنان و در بخش پژوهشی شامل: ایجاد گروه پژوهشی پست و فناوریهای نوین ، مشاركت در اجرای طرحهای پژوهشی در حوزه پست ، مطالعات آینده پژوهشی پست ، مطالعات و تحقیقات بازار ، بهینهسازی شبكه حمل و نقل پست و توسعه منابع انسانی پست منعقد شد.
همچنین تاسیس و راهاندازی مركز رشد فاوا فناوریهای حوزه پست ، به كار گیری ظرفیت پست در راستای توسعه مركز فاوا و راهاندازی مراكز رشد فاوا در سطح كشور از جمله موارد مطرحشده در حوزه فناوری این توافقنامه به شمار میرود.
طیبی در مراسم امضای این تفاهم نامه بر لزوم توجه به توسعه فناوری در بخش های مختلف تاكید كرد و افزود:برای پیشرفت نیاز به توسعه علمی و فناورانه، آموزش و پژوهش داریم؛ دنیا به شدت در این زمینه ها درحال پیشرفت است و در حوزه های تولید محصولات فناورانه آنقدر سرعت برخی كشورها زیاد است تا دیگران نتوانند به آنها برسند.
وی ادامه داد: در دنیای امروز داشتن منابع طبیعی انرژی نیز به ما كمكی نمی كند، بنابراین لازم است دستگاه های مختلف به این امر توجه ویژه داشته باشند.
رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به همكاری های این نهاد با شركت پست جمهوری اسلامی گفت:علاوه بر حوزه های فناورانه و علمی، زمینه همكاری در حوزه علوم انسانی نیز با پست وجود دارد؛ این شركت برای رسیدن به اهداف خود نیازمند فرهنگ سازی است و پژوهشكده های جهاد مانند مركز افكارسنجی می تواند در رسیدن پست به اهداف خود موثر باشد.
مهندس حسین مهری مدیرعامل شركت پست جمهوری اسلامی نیز در مورد انعقاد این تفاهم نامه اظهار كرد: این شركت با توجه به تغییرات تكنولوژیك، ماموریت های جدیدی یافته است و باید متناسب با این پیشرفت ها ارایه خدمات خود را نیز به روز كند.
وی با بیان اینكه بیشتر تبادلات در دنیای امروز از طریق پست انجام می شود، ادامه داد: آمریكا اولین كشور دارنده مرسوله در دنیا است به گونه ای كه سرانه مرسوله در آمریكا به ازای هر یك نفر به صورت روزانه سه و نیم مرسوله است. همچنین بیش از 40 درصد مرسولات در این كشور از طریق پست مستقیم (دایركت میل) صورت می گیرد.
مهری با بیان اینكه سوئیس نیز دومین كشور دارنده سرانه مرسوله در دنیا است، افزود: همچنین در سوئیس سرانه مرسوله به ازای هر سوئیسی روزانه 2 مرسوله است.
وی اظهار كرد: تحول مورد نیاز در حوزه پست نیاز به همكاری با بخش های مختلف ازجمله جهاد دانشگاهی دارد؛ بنابراین نیاز است مجموعه ای قوی علمی مانند جهاد در كنار این شركت باشد.
مهری گفت:اگر پست توسعه یابد، فساد اداری كاهش می یابد و ارتباط كارمندان ادارات مختلف با مردم از بین خواهد رفت و پست می تواند این ارتباط را به صفر برساند؛ در كشورهای پیشرفته چنین ارتباطی وجود ندارد و همه امور از طریق پست های الكترونیكی انجام می شود.
وی افزود: در كشورهای پیشرفته هیچ فردی به جز مامور پست با كارت شناسایی حق حضور در درب منزل شهروندان را ندارد. این درحالی است كه در كشور ما افراد مختلف ما برای ارایه امور مختلف به درب منازل مراجعه می كنند كه این امر امنیت شهروندان را نیز به خطر می اندازد.
مهری با بیان اینكه اعتبارات شركت پست امسال نسبت به سال گذشته چهار برابر شده است، ادامه داد: برای ساماندهی این وضعیت طرح وحدت رویه در آدرس نویسی در كشور با همكاری اداره ثبت احوال آغاز شده است و قرار است طی 2 سال آینده اجرایی شود.
دكتر حمید امین اسماعیلی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی به توسعه همكاری های جهاد با شركت پست اشاره كرد و افزود: جهاد دانشگاهی طبق این تفاهم نامه در بخش آموزش با برگزاری دوره های تحصیلات عالی علمی كاربردی مرتبط و ارایه آموزش های غیررسمی حین كار برای كاركنان شركت پست، با این شركت همكاری های خود را گسترش می دهد.
وی افزود:درحوزه پژوهشی نیز مقرر شده است جهاد دانشگاهی با توجه به امكانات خود در پژوهشكده هایی مانند پژوهشكده آی تی به منظور روزآمد كردن فضای فعالیت ها با شركت پست تلاش كند.
مهندس نصیری معاون برنامه ریزی و توسعه زیرساخت های شركت پست گفت: شركت پست در حوزه فیزیك و تجارت الكترونیك، در حوزه خدمات پست مالی و ارایه سرویس ایمیل نیازمند زیرساخت های لازم است كه جهاد دانشگاهی می تواند در این زمینه به این شركت كند.
بر اساس این گزارش، جهاد دانشگاهی در این تفاهم نامه به بكارگیری روش های متداول علمی و استانداردهای تخصصی در اجرای پروژه ها، بررسی و اظهارنظر در مورد موضوعات ارایه شده از طرف شركت پست، استفاده از نیروهای متخصص علمی و پژوهشی برای اجرای طرح ها، همكاری در سرمایه گذاری و تجاری سازی فناوری های حاصله و تشكیل كمتیه برنامه ریزی متعهد شده است.
شركت پست نیز به ارایه فهرست محورهای تحقیقاتی و نیازهای آموزشی، انعقاد قراردادهای پژوهشی و تعریف پروژه های تحقیقاتی متعهد شده است.
مدت این تفاهم نامه پنج سال است كه به مدت چهار دوره با موافقت طرفین قابل تمدید است.
علمی (3) ** 1834 ** د . الف**1440
انعقاد توافقنامه همكاری پژوهشی، آموزشی بین جهاد دانشگاهی و شركت پست
۲۰ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۴۸
کد خبر:
81458455
تهران-ایرنا-توافقنامه همكاریهای پژوهشی،آموزشی و فرهنگی بین جهاد دانشگاهی و شركت پست جمهوری اسلامی در 12 ماده و 4 تبصره به امضای حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی و حسین مهری مدیرعامل پست رسید.