دكتر 'محمد شريعت زاده' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در مشهد افزود: 'فقر حركتي' يكي از معضلات سلامت در ميان قشرهاي مختلف مردم است لذا پژوهشگاه تربيت بدني و علوم ورزشي وزارت علوم به عنوان 'پلي كلينيك تخصصي تندرستي' به تامين سلامت عمومي جامعه از طريق حركت درماني و فعاليتهاي پژوهشي توجه خاص دارد.
وي گفت: 'فقر حركتي' اصلي ترين عامل ايجاد آسيبهاي فيزيولوژيك است كه از كودكي تا بلوغ و ميانسالي سلامت انسان را تهديد مي كند. آپارتمان نشيني، مسائل فرهنگي ناشي از زندگي ماشيني، محدوديت امكانات ورزشي در مدارس و دانشگاهها از مهمترين دلايل بروز اين مشكل به شمار مي رود.
جانشين رييس پژوهشگاه تربيت بدني و علوم ورزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در ادامه اظهارداشت: با توجه به سياست برنامه هاي توسعه و تاكيدات دولت و وزارت علوم، اين پژوهشگاه تحقيقات كاربردي و محوري مبتني بر نيازهاي روز جامعه را محور اصلي فعاليتهاي خود قرار داده است.
وي افزود: اين پژوهشگاه در كنار فعايتهاي تحقيقي در زمينه گرايشهاي مختلف ورزشي، با بهره گيري از تجهيزات خاص خود به تامين سلامت قشرهاي مختلف توجه مي كند.
او ادامه داد: مركز تخصصي تندرستي و فعاليتهاي ورزشي اين پژوهشگاه طي امسال راه اندازي شده و درقالب اين مركز قشرهاي مختلف و بيماران اعم از قلبي و عروقي، سرطان، ديابت، مبتلا به فقر حركتي، آرتروز گردن و غيره زير نظر متحصصان مجرب تا مرحله درمان به 'حركت درماني' مي پردازند.
دكتر شريعت زاده گفت: بر اين اساس اولويتهاي استانهاي مختلف در اين زمينه شناسايي شده و با همكاري دستگاههاي اجرايي، جامعه هدف زير پوشش خدمات درماني پژوهشگاه تربيت بدني و علوم ورزشي وزارت علوم قرار مي گيرند.
وي در ادامه اظهارداشت: مراكز تحقيقاتي وابسته به اين پژوهشگاه نيز با همكاري دانشگاههاي سراسر كشور به صورت منطقه اي در تعدادي از استانها راه اندازي مي شوند. در همين چارچوب مركز تحقيقات تربيت بدني و علوم ورزشي مازندران طي يك ماه آينده فعال مي شود.
جانشين رييس پژوهشگاه تربيت بدني و علوم ورزشي در ادامه همچنين از برپايي 'هشتمين همايش بين المللي تربيت بدني و علوم ورزشي' با هدف توانمندسازي، تبادل يافته هاي علمي اين بخش و ارتقاء سطح علمي پژوهشگران در روز 30 بهمن ماه آتي در تهران خبر داد.
وي شناسايي و معرفي توليدات علمي حوزه تربيت بدني و علوم وزشي در ايران و جهان، ساماندهي و جهتدهي پژوهشها و زمينه هاي مورد نياز و كاربردي، توسعه گرايشهاي تخصصي تربيت بدني و علوم ورزشي، زمينه سازي تبديل علم به ثروت در حوزه تربيت بدني، تشويق و ايجاد انگيزه در پژوهشگران و نخبگان تربيت بدني را از جمله اهداف اين همايش بين المللي برشمرد.
شريعت زاده 'آسيب شناسي ورزشي و حركات اصلاحي، ارتباطات و رسانه هاي ورزشي، بيومكانيك ورزشي، رفتار حركتي، روانشناسي ورزشي، فناوري ورزشي، فيزيولوژي و مديريت ورزشي' را نيز از محورهاي همايش ذكر و بيان كرد: علاوه متخصصان و صاحبنظران داخلي متخصصاني از كشورهاي آمريكا، استراليا، بلژيگ و انگليس نيز در همايش حضور مي يابند.
وي گفت: هزار و 500 مقاله تاكنون حول محورهاي همايش به دبيرخانه آن ارسال شده است.
'پژوهشگاه تربيت بدني و علوم ورزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري' كه در سال 1377 با هدف علمي شدن ورزش و اجراي طرحهاي پژوهشي كاربردي تاسيس شد، طي اين سالها با برگزاري همايش علمي و بين المللي با موضوعات و محورهاي مورد نياز جامعه ورزش، انتشار كتب و مجلات علمي پژوهشي و همچنين اجراي طرحهاي پژوهشي كاربردي سهم بسزايي در توسعه علمي ورزش در ايران و نيز ارتقاء ظرفيتها داشته است.
محل استقرار پژوهشكده اوليه، در سال 1390 بعد از ارتقاء آن به 'پژوهشگاه' به مشهد منتقل شد. با اين حال ستاد مركزي پژوهشگاه بعد از دو سال دوباره به تهران انتقال يافت اما همچنان محل اصلي فعاليتهاي زيربنايي آن در مشهد است.
ك/3
7490/660
مشهد - ايرنا - جانشين رييس پژوهشگاه تربيت بدني و علوم ورزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: انجام فعاليت مستمر ورزشي و حركت درماني نقش مهمي در كاهش معضل فقر حركتي در جامعه دارد لذا اين امر بايد بيشتر مورد توجه قرار گيرد.