به گزارش ایرنا، 'علی اصغر ابوالحسنی' عصر دوشنبه در جلسه شورای اسلامی استان قم در سالن جلسات فرمانداری اظهار داشت: شهردارها طبق قانون باید نیمه هر ماه گزارشی را در خصوص چگونگی مصرف اعتبارات در جلسات رسمی شورای شهر ارایه دهند.
وی با تاكید بر نظارت مستمر و دقیق شوراهای اسلامی شهر بر عملكرد شهرداری ها، تصریح كرد: بدون شك این نظارت از بروز فساد مالی در شهرداری ها جلوگیری می كند.
وی عدم آموزش شوراها را مهمترین علت ضعف نظارتی آنها عنوان كرد و افزود: متاسفانه هیچ بودجه ای برای آموزش اعضای شوراها، نه در بودجه شورای استان و نه در بودجه شورای عالی استان ها پیش بینی نشده است.
رییس شورای اسلامی استان قم با اشاره به تصمیم این شورا برای نظارت بر عملكرد شوراهای پایه اعم از شورای اسلامی شهر و شورای اسلامی بخش و همچنین عملكرد شهرداری ها، تصریح كرد: شورای اسلامی استان قم به عنوان یكی از نخستین شوراهای استان در كشور است كه به این مساله ورود پیدا می كند.
ابوالحسنی با اشاره به تهیه سه پرسشنامه مجزا برای شوراهای شهر و شورای اسلامی بخش و همچنین شهرداری ها، اظهار داشت: این پرسشنامه در 49 بند برای شورای اسلامی شهر و همچنین در 25 بند برای شورای اسلامی بخش و 13 بند برای شهرداری ها تهیه و تنظیم شده و بر اساس آن از هر یك از بخش های پنج گانه قم دو نفر مامور طرح پرسش از روسای شورای بخش و شهر و همچنین شهردارها می شوند تا با جدیت و بدون ملاحضات این كار را انجام داده و نتیجه را به شورای بالا دستی اعلام نمایند.
وی با بیان اینكه وظیفه ذاتی شوراهای عالی استان ها نظارت بر كار شوراهای زیر مجموعه خود یعنی استان، شهرستان، بخش، شهر و روستا است، افزود: با اجرای این طرح تا حدود زیادی به این وظیفه ذاتی عمل شده است.
ابوالحسنی با اشاره به برخی از سوالاتی كه برای ارزیابی عملكرد شوراها و شهرداری ها در این پرسشنامه مطرح شده است، گفت: زمان انتخاب شهردار در دوره چهارم شورا از جمله این سوالات است، تا اگر شورایی به موقع نتوانسته شهردار را انتخاب كند، علت آن بررسی و بعضا اگرمشكلی در مورد صدور حكم برای شهردار وجود داشته، برای دوره های بعد بر طرف شود.
وی افزود: باید تمامی كمبودها و نیازمندی های آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و رفاهی كه از سوی روسای شوراها و شهردارها مطرح می شود یادداشت و به گزارش ارسالی به شورای استان ضمیمه شود.
ابوالحسنی با بیان اینكه پرسشگران باید روش تنظیم و ثبت مصوبات را مورد بازبینی قرار دهند، افزود: برخی از شهرهای اقماری مصوبات خود را به حوزه بخشداری ارسال می كنند در حالی كه شوراهای روستاها باید مصوبات خود را به شورای بخش و شورای شهر نیر باید مصوبات خود را به فرمانداری ها و شورای استان ارسال كند، تا مشكلی از نظر قانونی به وجود نیاید.
ابوالحسنی همچنین با اشاره به ضرورت تشكیل شورای اسلامی شهرستان قم، تصریح كرد: از آنجا كه قم به خاطر استان شهر بودن جلسات شورای استان و شهرستان آن معمولا جز در موارد معدود به صورت یكجا برگزار شده، از این به بعد شورای شهرستان نیز باید به صورت مجزا تشكیل و طرح نظارت بر عملكر شوراهای شهر و شهرداری ها نیز به وسیله آن انجام شود.
در پایان با موافقت همه اعضای شورا مقرر شد تا در این سه پرسشنامه تغییرات و اصلاحیه هایی انجام شود و سپس از طرف شورای شهرستان به اجرا گذاشته شود. ك/3
7403 / 553
رییس شورای اسلامی استان قم:
شوراها باید بر عملكرد شهرداری ها نظارت دقیق داشته باشند
۲۲ دی ۱۳۹۳، ۱۸:۲۳
کد خبر:
81461963
قم - ایرنا - رییس شورای اسلامی استان قم گفت: شوراها باید بر عملكرد شهرداری ها نظارت دقیق و مستمر داشته باشند.