به گزارش ایرنا، 'محمد نصیر' وزیر تحقیقات و فناوری اندونزی روز سه شنبه در دیدار از دفتر روزنامه جاكارتا گلوب، گفت كه در حال حاضر اقدامات اولیه به منظور استفاده از یك راكتور انرژی هسته ای در سواحل نزدیك جاكارتا انجام می شود تا مسیر ساخت نخستین نیروگاه هسته ای برای اندونزی فراهم شود.
وی اعلام كرد این راكتور كه در منطقه 'سرپونگ تانگرانگ' قرار می گیرد با هدف كسب اطمینان از سوی عموم مردم است تا بدانند انرژی هسته ای خطرناك نیست.
پیشنهاد ساخت راكتور هسته ای آزمایشی با قدرت تولید 10 مگاوات برق در اندونزی به سال 2012 میلادی برمی گردد، اما به گفته رییس سازمان انرژی اتمی اندونزی، رییس جمهور جدید این كشور كه اواخر مهرماه فعالیت خود را آغاز كرد باید مجوز لازم را برای ادامه كار صادر می كرد.
وزیر تحقیقات و فناوری اندونزی گفت كه مردم به دلیل دانش اندك از خطرات انرژی هسته ای هراس دارند و دانش آنها نیز محدود به وقایعی از قبیل چرنوبیل، اواكرین و فوكوشیما ژاپن است.
محمد نصیر گفت كه راه اندازی این راكتور آزمایشی زمینه افزایش دانش عمومی مردم و به ویژه دانش آموزان را بالا می برد تا بدانند كه این نوع انرژی ایمن است.
گروهی از مردم اندونزی كه تا پیش از این مخالف ساخت نیروگاه هسته ای در دامنه كوه 'موریا' واقع در سواحل شمال شرقی جاوای مركزی و در نزدیكی محل سكونت خود بودند نیز ماه گذشته حمایت خود را از ساخت چنین نیروگاه هایی اعلام كردند.
تازه ترین تحقیقات نشان می دهد 70 درصد از مردم اندونزی خواستار استفاده از ظرفیت های انرژی هسته ای به منظور توسعه كشور هستند.
دولت اندونزی درصدد است با ساخت دو نیروگاه هسته ای در 'بابیل' از منطقه 'بانكا بلیتونگ' كه ظرفیت تولید 10 هزار و 600 مگاوات برق دارد، حدود 40 درصد از نیاز برق مناطق سوماترا، جاوا و جزیره بالی را تامین كند.
مقامات اندونزیایی پیش از این اظهار امیدواری كرده بودند ساخت این دو نیروگاه تا سال 2025 یا 2030 بتواند بخشی از برق مورد نیاز این مناطق را تامین كند.
وزیر تحقیقات و فناوری اندونزی در ادامه گفت هم اكنون زغال سنگ در تولید برق اندونزی سهم ویژه ای دارد و برای كاهش آن نیازمند استفاده از انرژی هسته ای هستیم. با استفاده از انرژی هسته ای برق با هزینه كمتر و پاك تری تولید است.
وی یادآور شد كه چین به عنوان بزرگ ترین صادركننده زغال سنگ به اندونزی، در حال حاضر 14 نیروگاه هسته ای و 25 نیروگاه در حال ساخت دارد، ویتنام دو نیروگاه در حال ساخت دارد و آمریكا نیز بیش از 100 نیروگاه هسته ای در اختیار دارد، در حالی كه سهم اندونزی تاكنون صفر بوده است.
اندونزی از جمله كشورهایی است كه برای تامین برق جمعیت 240 میلیونی و كارخانجات تولیدی آن با مشكلات فراوانی مواجه است.
'جوكو ویدودو' رییس جمهوری اندونزی كه دومین فصل هدایت اندونزی را پشت سر می گذارد درصدد است با افزایش سالیانه هفت هزار مگاوات برق تا پایان دوره پنجساله خود 35 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اندونزی بیافزاید.
برنامه انرژی هسته ای اندونزی شامل طرح هایی برای ساخت راكتورهای هسته ای در این كشور در راستای اهداف صلح آمیز است. برنامه انرژی هسته ای اندونزی در سال 1954 آغاز شد اما با كشف میدان های گازی در سال 1997 كمرنگ شد و دو باره از سال 2005 میلادی فعال گردید.
برخی كارشناسان پیش بینی كرده اند نیاز اندونزی به انرژی طی یك دهه آینده چهار برابر شود.
اندونزی سه سال پیش با امضای پیمان منع آزمایش هسته ای (سی.تی.بی.تی)، عضویت خود را در این پیمان به صورت رسمی اعلام كرد.
مجلس نمایندگان اندونزی نیز اوایل سال گذشته میلادی پیش نویس لایحه تایید كنوانسیون بین المللی جلوگیری از تروریسم هسته ای را برای ممانعت از فعالیت های تروریستی در این زمینه تصویب كرد.
آساق**241**1611
تاكید اندونزی بر استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای برای تامین انرژی
۲۳ دی ۱۳۹۳، ۵:۳۸
کد خبر:
81462238
كوالالامپور – ایرنا – وزیر تحقیقات و فناوری اندونزی گفت كه این كشور برای ادامه تامین انرژی مورد نیاز خود و همچنین پرهیز از استفاده از زغال سنگ نیازمند استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای است.