۲۴ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۳۳
کد خبر: 81464216
T T
۰ نفر
فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی در تركیه منتشر شد

آنكارا – ایرنا – دومین فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی به نام 'نسیم شرق' با حمایت وابستگی فرهنگی كنسولگری جمهوری اسلامی ایران در ارزروم و همت بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آتاتورك ارزروم منتشر شد.

به گزارش ایرنا، در دومین شماره مجله نسیم شرق در 320 صفحه مضوعات: شعر فارسی در دیوان باقی، مجله پارس، استاد شعرا-شاعر مادر زاد، پروانه های سماء در ادبیات كلاسیك تركیه، رهجویی متافیزیك در ادبیات فارسی، شاعران فارسی سرا و فارسی نویس ارزرومی، تعلیم و تربیت از منظر سعدی، توازن موسیقیایی غزل سعدی، مقایسه رمان 'اینجه ممد' اثر یاشار كمال با رمان 'تنگسیر' اثر صادق چوبك، كار شده است.

خلاصه مقالات در سه زبان فارسی، تركی و انگلیسی تهیه گردیده است،

شایان ذكر است مجله یاد شده در دو قالب چاپی(200نسخه) و الكترونیكی(500نسخه) توسط این نمایندگی به چاپ رسیده است . مجله در قالب چاپی برای تمامی دانشگاه های تركیه و نسخه الكترونیكی آن نیز به دانشگاه های ایران ارسال خواهد شد.

از جمله اهداف این فصلنامه، می توان از معرفی و شناساندن فرهنگ، تاریخ، تمدن و هنر ایران اسلامی، آشنایی با پژوهش‌های جدید در گسترة ایرانشناسی و زبان و ادب فارسی و انتشار آنها؛ گفتگو و تبادل نظر در عرصه‌های پژوهشی ایرانشناسی و زبان و ادب فارسی؛ تشویق دانشجویان و پژوهشگران جوان به گسترش و ژرف‌اندیشی در پژوهش‌های علمی؛ توجه به ایران و زبان و ادب فارسی به‌عنوان یك كار تخصصی و علمی نام برد.

پروفسور دكتر 'نعمت ییلدیریم' مدیر گروه بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آتاتورك مدیر مسئول فصلنامه و بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آتاتورك ارزروم صاحب امتیاز فصلنامه پژوهشی نسیم شرق است.

اساتید برجسته ای از سراسر تركیه كه در زمینه ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی فعالیت دارند، همچنین اساتید برجسته از جمهوری اسلامی ایران عضو هیئت تحریریه فصلنامه هستند كه مقالات رسیده از سوی آنها بررسی و ویرایش می شود.

در توضیح رایزنی فرهنگی در این زمینه آمده است: تاریخ، فرهنگ، ادبیات، هنر و تمدن كشوری به پهنای ایران اسلامی همواره در قلمرو مرزهای جغرافیایی و در طول تاریخ پنجه در نقاب روزگار كشیده و ید طولای خویش را بر خرد و كلان، دوست و دشمن آشكار ساخته است. شناساندن عظمت این میراث برای هر ایرانی و دوستدار ایران به عنوان میراث داران این پیشینه وظیفه ای لاینفك به شمار می رود.

خاورم/2011**1566