به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از رويترز، احتمال بروز سرطان پوست دركودكاني كه والدين آنها به سرطان پوست مبتلا بوده اند، بيشتر است؛ بنابراين نيازمند حفاظت ويژه اي در برابر نور خورشيد هستند.
شايع ترين نوع سرطان پوست، ملانوم نام دارد است. سالانه بيش از 63 هزار نفر در آمريكا به بدترين نوع سرطان پوست (ملانوم) مبتلا مي شوند كه از اين تعداد 9 هزار نفر جان خود را از دست مي دهند. ملانوم شايع ترين سرطان در بين جوانان و نوجوانان آمريكايي است.
به گزارش مركز كنترل و پيشگيري از بيماري ها، در سال 2014 ميلادي در آمريكا، 7 هزار و 610 مورد جديد ملانوم تشخيص داده شد و 9 هزار و 710 نفر جان خود را بر اثر اين بيماري از دست دادند.
هزينه درمان ملانوم در آمريكا سالانه حدود 8.1 ميليارد دلار برآورد شده است.
به محض شنيدن نام سرطان پوست، خورشيد به عنوان يكي از عوامل اين بيماري در ذهن تداعي مي شود ولي عوامل ديگري نيز در اين بيماري خطرناك و كشنده نقش دارند. برخي از اين عوامل عبارتند از :
• بيماري پاركينسون
تحقيقات اخير نشان مي دهد كه رابطه مستقيمي بين ژن بروز بيماري پاركينسون و سرطان پوست وجود دارد. البته هنوز اطلاعات دقيقي در اين مورد در دست نيست.
• استعمال دخانيات
استعمال هرگونه مواد مخدر باعث كاهش سيستم ايمني فرد و درنتيجه افزايش احتمال بروز سرطان پوست مي شود.
• پيوند عضو
معمولا براي بيماراني كه مورد پيوند عضو قرار گرفته اند تا سالها دارو هايي تجويز مي شود كه بدن آن ها عضو جديد را قبول كند و به اصطلاح پيوند پس نزند. اكثر اين دارو ها باعث كاهش سيستم دفاعي بدن شده و احتمال بروز سرطان پوست را افزايش مي دهد.
• راديوتراپي
راديوتراپي يا اشعه درماني براي درمان انواع تومور و سرطان نيز يكي ديگر از عوامل خطرزا است.
از بين تمام موارد ياد شده فقط دو مورد مربوط به بيماري پاركينسون و راديوتراپي در صورت بروز، غير قابل اجتناب هستند؛ ولي با رعايت توصيه هاي پزشكي، استفاده از كرم ضد آفتاب و دستكش و كلاه در روزهاي آفتابي مي توان نسبت به اين بيماري خطرناك در فاصله نسبتا ايمني قرار گرفت.
مطالعات محققان انگليسي نشان مي دهد كه استفاده از كرم ضد آفتاب به تنهايي نمي تواند بدن را به طور كامل در برابر سرطان پوست محافظت كند.
استفاده از كرم ضد آفتاب بايد همراه با مراقبت هاي خاصي انجام شود تا اثر بخش باشد.
در اين گزارش آمده است كه استفاده از لباس آستين بلند، دستكش، كلاه، عينك آفتابي و راه رفتن در سايه همراه با استفاده از كرم ضد آفتاب در پيشگيري از آفتاب سوختگي و ملانوم موثر است.
تحقيقات نشان مي دهد كه آفتاب سوختگي و اشعه UV باعث صدمه به پروتئين DNA مي شود؛ ولي نحوه اين مكانيسم در پرده اي از ابهام قرار دارد.
آسيب DNA به مرور زمان به ملانوم تبديل مي شود.
اين تحقيقات نشان مي دهد كه اشعه UV باعث اختلال در ژن P53 مي شود. نقش اصلي اين ژن، محافظت از بدن در برابر آسيب هاي وارده به DNA است.
استفاده از كرم ضد آفتاب با SPF حداقل 30 توصيه شده است و لازم است هر 2 ساعت يكبار تجديد شود. افرادي كه پوست روشني دارند بيشتر در معرض سرطان پوست هستند. استفاده از كرم ضد آفتاب براي نوزادان و كودكان نيز الزامي است.
ملانوم پنجمين سرطان كشنده در انگليس محسوب مي شود و ساليانه بيش از 13 هزا نفر در انگليس به آن مبتلا مي شوند و مهمترين عامل ابتلا به آن اشعه ماوراي بنفش خورشيد است.
نتايج اين تحقيقات در Cancer Epidemiology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران-ايرنا -يك مطالعه جديد نشان مي دهد،كودكاني كه والدين آنها به ملانوم (نوعي سرطان پوست) مبتلا بوده اند، سيستم حفاظتي مناسبي در مقابل اشعه ماوراي بنفش خورشيد ندارند.