۲۴ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۳۲
کد خبر: 81464502
T T
۰ نفر
كارشكنی لابی صهیونیست ها و كنگره در روند مذاكرات هسته ای

تهران-ایرنا-وزرای امور خارجه ایران و امریكا امروز (چهارشنبه ) در ژنو دیدار می كنند تا در آستانه مذاكرات دوجانبه معاونانشان با یكدیگر و با گروه 1+5 ، ضمن بررسی روند گفت و گوهای صورت گرفته با ارایه راهكارهایی مذاكرات را سرعت بخشند.

روند مذاكرات ایران و گروه 1+5 در دولت یازدهم سیری رو به جلو داشته است و با وجود دو بار انتظار برای پایان یافتن آن، در ضرب العجل 24 نوامبر 2014 ادامه مذاكرات تا دهم تیرماه 1394 تمدید شد.

منابع خبری اعلام كردند كه اختلاف های عمده و باقیمانده دو طرف تعداد سانتریفیوژ‌های فعال تاسیسات هسته ای ایران و لغو كامل تحریم ها است كه هنوز توافق در این زمینه حاصل نشده است.

محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران در خصوص دیدار روز چهارشنبه اش با جان كری وزیر امورخارجه امریكا گفت، به دلیل نبود رابطه سیاسی بین ایران و امریكا، این دیدار در شهر ژنو سوئیس انجام می شود و محور مذاكرات محدود به مسایل هسته ای است.

وی این مطلب را دو روز گذشته در حاشیه نشست مطبوعاتی با وزیر امور خارجه قبرس در تهران اظهار داشت و افزود: باید ببینیم آیا می‌شود روند مذاكرات را تسریع كرد، مذاكرات با آمریكا استثنایی بوده ،زیرا ما با آمریكا فقط در حوزه هسته‌ای مذاكره داشته‌ایم و باید ببینیم این مذاكرات تا چه میزان مفید بوده و ما میزان مفید بودن آن را تحت بررسی داریم.

جان كری وزیر خارجه آمریكا نیز در آستانه این دیدار اظهار داشت، وی و همتای ایرانی اش در جریان ملاقات روز چهارشنبه خود تلاش خواهند كرد مبنایی را برای پیشرفت روند مذاكرات هسته ای بیابند.

وی هدف از دیدارش با ظریف را ارزیابی دقیق روند مذاكرات، تهیه دستورالعمل هایی برای تیم های مذاكره كننده و همچنین تلاش برای سرعت بخشیدن به روند پیشرفت گفت و گوهای هسته ای عنوان كرد.

عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران و عضو ارشد گروه مذاكره كننده هسته ای برنامه دیدار هسته ای ایران و طرف مقابل را در هفته جاری تشریح كرد.

به گفته وی روزهای 25 تا 27 دی ماه هیات‌های مذاكره كننده ایرانی و آمریكایی در ژنو مذاكره دو جانبه خواهند داشت و روز 28 دی ماه مذاكرات ایران و ١+٥ در سطح معاونان برگزار می شود.

عراقچی ادامه داد: قبل و بعد از این مذاكرات، با بقیه اعضای 1+5 نیز به صورت دو جانبه ملاقات و مذاكره انجام خواهد شد.

طرف های درگیر در این مذاكرات همواره در مسیر به نتیجه رسیدن این گفت وگوها تلاش كرده اند. دولت های مذاكره كننده به این باور رسیده اند، داشتن فناوری هسته ای حق غیرقابل گفت و گو برای مردم ایران است و معتقدند تنها راه دستیابی به توافق جامع هسته ای با ایران مذاكره و گفت و گوی سازنده است.

اما لابی صهیونیست ها و نمایندگان جمهوریخواه كنگره امریكا كه در انتخابات میاندوره ای موفق شدند اكثر كرسی های نهاد قانونگذاری امریكا را بدست اورند ، نمی توانند ایران با دانش صلح آمیز هسته ای را تحمل كنند و همواره بر طبل بی اعتمادی و سنگ اندازی بر سر راه مذاكرات كوبیده اند. این گروه ها در آستانه هر دور مذاكره ایران با گروه 1+5 از تمام ظرفیت خود برای خدشه داركردن این گفت وگوها استفاده كرده اند.

برخی از اعضای كنگره معتقدند زمان آن رسیده كه تحریم های جدید علیه ایران اعمال شود. آنها استدلال می كنند این تاثیرگذارترین راه برای واداشتن ایران به دست برداشتن از برنامه هسته ای است.

نشریه صهیونیستی جروزالم پست در آستانه مذاكرات ایران و امریكا نوشت: سنای آمریكا در تلاش است در چند روز آینده طرح تحریم های جدید علیه ایران را آماده كند. این روزنامه می نویسد رهبران سنا طی هفته جاری طرحی را ارائه خواهند كرد كه در صورت شكست مذاكرات هسته ای، ایران با تحریم های جدیدی مواجه خواهد شد.

لیندسی گراهام سناتور جمهوریخواه امریكا در این خصوص گفت: هدف این است طرح مذكور تا پیش از سخنرانی سالانه اوباما در كنگره كه 20 ژانویه انجام می شود، آماده و ارائه شود. هدف این است با كسب آرای 67 سناتور، امكان وتو كردن این طرح از سوی رییس جمهور آمریكا از میان برود.

باراك اوباما رییس جمهوری امریكا روز دوشنبه (دیروز) در گفت ‌و گوی تلفنی با بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی كه از فعالان برهم زننده مذاكرات هسته ای ایران به شمار می رود، بر تمركز ایالات متحده برای رسیدن به 'توافقی جامع' با ایران، كه به جامعه جهانی اطمینان دهد برنامه اتمی تهران صلح‌آمیز است، تاكید كرد.

همزمان 'سامانتا پاور' نماینده امریكا در سازمان ملل متحد، به كنگره درباره اعمال تحریم های جدید علیه ایران هشدار داد و گفت: اوباما حاضر به همكاری با كنگره برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران نیست. اعمال مجازات‌های جدید علیه تهران تقریبا به طور قطعی به مذاكرات هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی پایان خواهد داد.

خبرگزاری رویترز در این خصوص نوشت: سامانتا پاور اظهار داشته دستیابی به توافق هسته ای با ایران هنوز امكان پذیر است؛ اما وضع تحریم های جدید از سوی كنگره می تواند به طور جدی چشم انداز دستیابی به توافق را زیر سووال برده و در نهایت، به منزوی شدن آمریكا در عرصه بین المللی منجر شود.

فدریكا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران هفته گذشته در گفت وگویی تلفنی در خصوص آخرین وضعیت مذاكرات هسته‌ای و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر كردند و تداوم منظم گفت‌ و گوها و تبادل نظرهای فی مابین را مورد تأكید قرار دادند.

سرگئی ریابكوف معاون وزیر خارجه روسیه در دیداری كه روزهای گذشته با ظریف در تهران داشت، بر نقش مسوولانه مسكو در مذاكرات هسته ای جمهوری اسلامی ایران باكشورهای 1+5 تاكید كرد و اظهار داشت: روابط دوستانه و نزدیك مسكو - تهران ایجاب می كند از ظرفیت های خود استفاده و به حل و فصل سریعتر موضوع هسته ای ایران كمك كنیم.

وی همچنین بر آمادگی كامل روسیه برای همكاری های موثرتر منطقه ای و بین المللی با ایران تاكید كرد.

وزیرامورخارجه ایران همچنین در سوم دی ماه امسال با ارسال نامه های جداگانه به وزرای امور خارجه كشورهای مختلف جهان، ضمن تشریح مواضع اصولی ایران در خصوص مذاكرات هسته ای تاكید كرد: همان گونه كه در این مذاكرات در مقابل مطالبات نامشروع و تحقیرآمیز ایستادگی كردیم، آن را قاطعانه رد می كنیم.

ظریف افزود: جمهوری اسلامی ایران در همین راستا راه حل هایی عملی، متوازن و واقع گرایانه ارائه كرده است وما عزم و اراده راسخ جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافقی عادلانه و عاقلانه بر اساس منافع و احترام متقابل را نیز به نمایش گذاشته ایم.

اروپام**1561** 5981
۰ نفر