به گزارش ايرنا ازستاد ويژه توسعه فناوري، هليكوباكتر نوعي باكتري است كه منجر به زخم معده و سرطان ميشود، پژوهشگران دانشگاه كاليفرنيا موفق به ارائه نانوذرات درماني شدند كه حاوي اسيد لينولنيك بوده و براي درمان عفونت اين باكتري مناسب است.
اسيد لينولنيك يكي از اجزاء روغنهاي گياهي است، اين نانوذرات از نظر ايمني خطري براي بدن نداشته و از آنتيبيوتيكهاي استاندارد كارايي بالاتري دارند.
ليانگفانگ ژانگ ازمحققان اين پروژه ميگويد: درحال حاضر روش درمان آنتيبيوتيك براي مبارزه با عفونت هليكوباكتري با چالش مقاومت آنتيبيوتيك روبرو است، هدف از اين پروژه ارائه نانو ذراتي است كه بتواند در شرايط بسيار خشن معده دوام آورده و اين باكتري را از بين برده و همچنين مقاومت دارويي ايجاد نكند.
اين نانوذرات از جنس چربي بوده كه امكان حمل اسيد لينولينك را دار است، زماني كه اين نانوذرات با هليكوباكتري روبرو ميشود، با ديواره سلولي آن جوش خورده و درنهايت محتويات خود را كه اسيد لينولنيك است وارد باكتري ميكند. اين اسيد ميتواند غشاء سلولي باكتري را از بين برده و باكتري را نابود كند.
ژانگ و همكارانش اين نانوذرات را با مولكولهاي فلورسانس برچسب زده و آن را وارد بدن موشها كردند، مشاهدات آنها نشان ميدهد كه اين نانوذرات درون معده موش پخش شده و درآنجا به انتظار باكتريها ميمانند، نتايج نشان ميدهد كه اين نانوذرات نسبت به آنتيبيوتيكها اثربخشي بيشتري دارند، از سوي ديگر تركيبات مورد استفاده در اين نانوذرات غيرسمي بوده و هيچ مقاومت دارويي ايجاد نميكنند.
ژانگ ميگويد: اين اولين گام به سوي تاييد ايمني و اثربخشي درمان با اين نانوذرات است، ما با اين روش مانع از گسترش باكتري در سيستم گوارشي شديم و در حال حاضر روي بهبود عملكرد آن كار ميكنيم تا پايداري و اثربخشي آن را افزايش دهيم.
علمي (1)** 9340**9340
تهران- ايرنا- محققان آمريكايي به تازگي نانوذرات ليپيدي حاوي اسيد لينولنيك براي درمان عفونت هليكوباكتري روي موشها آزمايش كرده اند كه اثربخشي بيشتري نسبت به آنتيبيوتيكها داشته و هيچگونه مقاومت دارويي ايجاد نميكنند.