به گزارش روز شنبه روابط عمومي اين شركت محمد رضا حكيمي در نشست نمايندگان چاه هاي كشاورزي شهر مروست با مديران آب منطقه اي يزد افزود: با برداشت بي رويه از سفره هاي آب زيرزميني شاهد افت سطح آب، خشك شدن قنات ها، افزايش هزينه هاي استحصال، تغيير كيفيت و غيراقتصادي شدن كشاورزي هستيم كه در نهايت با نشست زمين، سفره آب زيرزميني از بين مي رود.
وي مجموع منابع آبي مروست را 337 مورد بيان كرد و گفت: 69 حلقه چاه عميق، 203 حلقه چاه نيمه عميق، 49 رشته قنات و 16 دهنه چشمه در مروست وجود دارد.
حكيمي با بيان اينكه يكي از راه هاي مديريت مصرف آب نصب كنتور هوشمند است اظهار داشت: تمام چاه ها بايد مجهز به كنتور هوشمند شوند.
مدير حفاظت و بهره برداري شركت اعلام كرد: در شهر مروست 17 دستگاه كنتور هوشمند نصب، 26 قرارداد منعقد و 34 حلقه چاه جهت نصب كنتور هوشمند به پيمانكار معرفي شده اند.
حكيمي خاطر نشان نمود: با نصب كنتور هوشمند مديريت مصرف آب كشاورزي به كشاورزان واگذار مي شود .
امام جمعه مروست هم در اين نشست گفت: كنتور هوشمند بايد عادلانه و بدون تبعيض براي همه نصب شود.
حجت الاسلام سيدعلي حسيني افزود: مسئولان بايد به افراد محروم بيشتر توجه و براي حل مشكلات آنها پيش قدم شوند.
حسيني با اشاره به اينكه بايد مديريت مصرف آب زودتر در دستور كار قرار مي گرفت گفت: در گذشته با حفر پنج متر چاه، آب استحصال مي شد ولي امروزه بايد چاهي به عمق 80 متر حفر شود تا به آب دسترسي پيدا كنيم.
امام جمعه مروست مردم اين شهر را مردمي رنج ديده و زحمت كش خواند و بيان كرد: هر پيشنهادي كه از سوي مسئولان براي مصرف بهينه آب كشاورزي مطرح شود، مردم مي پذيرند.
رئيس دادگاه عمومي مروست هم با اشاره به اين مطلب كه شبكه هاي آب شرب و بهداشت بايد از هم جدا شود گفت: برنامه ريزي و اجراي چنين طرح هايي به عهده مسئولان مي باشد اما بعضي از مسائل به دست مردم و با حمايت و همكاري مسئولان قابل اجرا است.
اكبر فلاح زاده يادآور شد: آبي كه امروز ما از آن استفاده مي كنيم از سهم نسل گذشته، امروز و آينده است و متأسفانه نسل امروز نه تنها از سهم نسل گذشته استفاده نموده بلكه از سهم نسل آينده هم نمي گذرد.
اين مسئول ادامه داد: اگر با همين شيوه از آبهاي زيرزميني استفاده شود كشاورزي از بين مي رود و اين كشاورزان هستند كه زيان مي بينند.
در ادامه بخشدار مروست از در مدار قرار گرفتن پنجمين چاه آب آشاميدني خبر داد و افزود: با برداشت هاي بي رويه از منابع آب زيرزميني چاه هاي آب با كاهش آبدهي روبرو شده به طوري كه سال گذشته آبدهي چاه آب شرب مروست 37 ليتر در ثانيه و اكنون به 7 ليتر در ثانيه رسيده است.
عليرضا فلاحتي بيان نمود: بهترين منطقه و بيشترين كشاورزي در شهرستان خاتم صورت مي گيرد و به تبع آن بيشترين مصرف آب كشاورزي هم در اين منطقه است بنابر اين بيشترين صرفه جوئي را هم ما بايد داشته باشيم.
رييس جهاد كشاورزي مروست نيز يادآور شد: مديريت آب براي جهاد اقتصادي، توسعه و شكوفائي اقتصادي مسئله اي اساسي است.
بهروز بشنه اي تأكيد نمود: با اجراي سيستم هاي نوين آبياري و كشت گياهان كم آبخواه از اسراف آب جلوگيري مي شود و ما در مديريت مصرف آب به هر روش علمي كه بتوان مصرف بهينه داشت نيازمنديم.ك/1
650
يزد - ايرنا - مدير دفتر حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي يزد گفت: افزون بر 98 درصد آب هاي زيرزميني شهرستان خاتم در بخش كشاورزي استفاده مي شود .