به گزارش ايرنا 'مهيار صفا' روز يكشنبه در كارگاه مديريت پسماند روستايي كه با حضور بخشداران و دهياران روستاهاي استان قزوين در سالن اجتماعات استانداري برگزار شد، افزود: همچنين ميزان توليد زباله هاي بيمارستاني روزانه 400 تن و پسماندهاي ويژه صنعتي نيز 9 هزار تن است.
وي اضافه كرد: متاسفانه جامعه انساني با تغيير در سبك زندگي و مصرف گرايي در حال حاضر به سمتي سوق يافته است كه روز بروز شاهد افزايش توليد زباله در آن هستيم.
صفا، اولين گام فكري در جهت حل مسايل زيست محيطي در روستاها و شهرها را كاهش توليد زباله عنوان كرد و ادامه داد: دهياران مانند شهرداري ها بايد ساماندهي پسماندها و زباله ها را در اولويت كار خود قرار دهند تا در آينده با بحران هاي مختلف ناشي از آن مواجه نشوند.
وي، توليد زباله، ذخيره سازي موقت تفكيك در مبدا، جمع آوري و پردازش و حمل و نقل و دفع نهايي را اجزاي سيستم مديريت پسماند عنوان كرد و گفت: دفن بهداشتي زباله، بازيافت مواد و زباله سوزي سه روش اصلي دفع بهداشتي زباله مي باشد.
صفا خاطرنشان كرد: حدود 52 درصد زباله در بخش روستايي فسادپذير است كه اگر بخش عمده آن را بازيافت كنيم و به كارگاه ها بفروشيم 70 درصد مشكل را حل كرده ايم، اما به دليل فرهنگ سازي نادرست اين موضوع مورد غفلت واقع شده است.
اين مسوول يادآور شد: اين پسماندهاي فسادپذير در روستاها قابليت تبديل به كمپوست را دارند و جلوگيري از دفع غيرمجاز و غيربهداشتي زباله ها و كاهش محل هاي غيرمجاز دفع زباله از جمله فوايد تبديل زباله به كمپوست است.
صفا، استفاده از ظروف پلاستيكي را چالشي بزرگ خواند و گفت: روزانه 2.1 ميليون تن پلاستيك در ايران توليد مي شود كه استفاده و در چرخه زباله قرار گرفتن آن يك فاجعه زيست محيطي براي كشور است و ما وظيفه داريم از جايگاه خود براي بهبود وضعيت آن استفاده كنيم.
وي ادامه داد: در تمام دنيا حدود 100 ميليون تن زباله پلاستيكي در سال توليد مي شود كه 10 درصد آن به آبهاي آزاد راه پيدا مي كند و از اين 10 درصد، 70 درصد به عمق و 30 درصد به صورت شناور در سطح اقيانوسها باقي مي ماند و مشكلات زيستي فراواني به وجود مي آورد.
صفا گفت: در مديريت پسماند بايد با كاهش توليد پلاستيك و آموزش هاي همگاني براي تفكيك زباله هاي پلاستيكي از مبدا مورد تاكيد قرار گيرد و استفاده از ظروف يكبار مصرف و كيسه هاي پلاستيكي به حداقل كاهش يابد.
كارشناس مسوول دفتر هماهنگي عمراني و خدمات سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور، مديريت پسماند را در شهرها و روستاها مهم ارزيابي كرد و افزود: براي پيشگيري از بيماري هاي مختلف و بحران ها بايد اين موضوع به دغدغه جدي مسوولان و مردم تبديل شود.
7388/ 614
كارشناس مسوول دفتر هماهنگي عمراني و خدمات روستايي سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور
روزانه 48 هزار تن پسماند در كشور توليد مي شود
۲۸ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۴۰
کد خبر:
81468990
قزوين-ايرنا- كارشناس مسوول دفتر هماهنگي عمراني و خدمات روستايي سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور گفت: در حال حاضر روزانه بيش از 48 هزار تن پسماند عادي در كشور توليد مي شود كه 10هزار تن از آن مربوط به پسماندهاي روستايي مي باشد.