۲۹ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۱۹
کد خبر: 81470566
T T
۰ نفر
احتمال ابتلا به آنفلوانزای مرغی با مصرف گوشت پرندگان مهاجر

نوشهر- ایرنا - مدیركل دامپزشكی مازندران از مردم این استان خواست تا از مصرف گوشت پرندگان مهاجر با توجه به فصل زمستان و احتمال شیوع بیماری آنفلوانزای مرغی بپرهیزند.

«سیدحسن رضوانی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در عباس آباد گفت: با توجه به تایید مشاهده این بیماری در كشور روسیه و این كه پرندگان مهاجر برای زمستان گذرانی از آنجا به ایران می آیند و یا از كشور ما به عنوان كریدور پروازی استفاده می كنند، بنا بر این نگرانی از احتمال این كه این دسته از پرندگان به بیماری مبتلا باشند ، وجود دارد و مردم باید خیلی مواظب باشند.

وی با اشاره به این كه تاكنون موردی از بیماری های دامی و طیور در مازندران مشاهده نشده است ، افزود : اقدامات پیشگیرانه شامل نمونه برداری های متعددی از دام ها و طیور صنعتی استان و نیز بازارهای هفتگی محلی صورت گرفته و حتی از مسوولان ادارات حفاظت محیط زیست مناطق مختلف استان نیز خواسته شده تا نسبت به صدور پروانه شكار پرندگان مهاجر خودداری كنند.

مدیركل شبكه دامپزشكی مازندران همچنین گفت كه مازندران به لحاظ صنعت طیور درسطح كشور دارای جایگاه نخست بوده منتهی عزم دولت برای حمایت از سرمایه گذاران با هدف ایجاد مراكز تولیدی واحد در این حوزه بسیار جدی است.

رضوانی افزود: همسو با تحقق سیاست های دولت ، متقاضیانی كه قصد سرمایه گذاری در حوزه دام و طیور مانند راه اندازی كارخانه جوجه كشی ، مرغ مادر ، گوشتی و كشتارگاه را در استان داشته باشند ، با تمام توان مورد حمایت قرار می گیرند.

وی ادامه داد : برای موفقیت در این بخش بویژه در غرب مازندران از فرمانداران خواسته شده تا بسترهای لازم را با هدف حمایت از متقاضیان سرمایه گذار فراهم كنند تا شاهد چنین تحولات اقتصادی در این شهرستان ها نیز باشیم .

رضوانی استفاده نكردن از داروهای آنتی بیوتیك و كاهش وزن مرغ قابل عرضه با بازار به كمتر از دو كیلو گرم را از دیگر اقدامات دامپزشكی مازندران معرفی كرد و گفت كه با اتخاذ چنین سیاست هایی در واقع هم میزان ضایعات گوشت سفید كمتر می شود و هم سلامت مردم تضمین خواهد شد.

براساس آمار منابع رسمی ، مازندران با برخورداری از بیش از 200 واحد مرغ مادر ، دو هزار و 200 واحد مرغ گوشتی ، بیش از 40 واحد تخم گذار ، 40 واحد جوجه كشی و حدود هفت واحد مرغ اجداد در سطح كشور جایگاه ممتازی دارد.

624/1535/1654 / 1539
۰ نفر