به گزارش ايرنا از روابط عمومي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر سعيد مظاهري در اين خصوص گفت:دستورالعمل اين طرح با هدف حمايت از مطالعات كاربردي در حوزه مهندسي دريا در دو سطح عمومي و اختصاصي، نهايي و مصوب شده و اطلاع رساني جامعي به اعضاي هيات علمي مرتبط با مهندسي و فناوري دريا و دستگاه هاي مربوطه صورت گرفته است.
وي افزود: طرح مذكور از سوي ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و با همكاري معاونت پژوهشي و فناوري وزارت علوم و تحقيقات آماده شده است و شامل دو سطح حمايت مي شود.
مظاهري اظهاركرد: حمايت عمومي به اين صورت است كه هر پايان نامه اي كه در حوزه مهندسي دريا در رشته هاي مورد نظرباشد و مورد تاييد دانشكده يا شوراي تحصيلات تكميلي دانشكده مربوطه قرار گرفته باشد مورد حمايت عمومي قرار داده مي شود .
وي با اشاره به اينكه حمايت مورد نظر شامل مبلغي براي مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري است گفت: ستاد براي حمايت از طرح ها و پژوهش هاي صنعت محور و اقتصاد محور حمايت اختصاصي نيزدارد ، بدين منظور كه اگر طرح يا پايان نامه تحصيلات تكميلي مورد سفارش يا خواست سازمان يا دستگاه اجرايي باشد و آن دستگاه اجرايي بابت چنين طرحي حمايتي كرده باشد، ستاد هم به همان اندازه حمايت دستگاه اجرايي حمايت اضافه اي را از آن پايان نامه يا پروژه تحصيلات تكميلي انجام خواهد داد.
*** اجراي تفاهمنامه با اعطاي پژوهانه
اين عضوهيات علمي با اشاره به اين مطلب كه براي تسهيل مراحل پرداخت پول و حمايت از دانش ها اقداماتي صورت گرفته است عنوان كرد: در تلاش هستيم تا اين حمايت ها به ساختار دانشگاه ها نفوذ كند و اتفاق اصلي درون آن ها رخ دهد، اكنون با پنج دانشگاه اصلي كشور اين متن در حال تنظيم و نهايي شدن است تا به بتوان در آينده به صورت يك گرنت (پژوهانه) بتوانيم طرح حمايت از پايان نامه هاي تحصيلات تكميلي در حوزه دريا را از طريق تفاهمنامه هاي في مابين اجرا كنيم.
وي افزود: در پيشبرد كار با موانعي در بحث اجرا و مسائل مربوط به سايت مواجه شديم كه ثبت نام اساتيد و دانشجويان مرتبط را دچار مشكلات ساختارهاي سخت افزاري و نرم افزاري مي كرد اما خوشبختانه عمده مشكلات برطرف شده است.
***نقش پررنگ معاونت علمي در حمايت از پايان نامه ها
مظاهري در خصوص حمايت هاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري بيان كرد: معاونت علمي در اين زمينه نقش كليدي و پر رنگي را ايفا كرده است و سياست حمايت از پايان نامه ها از سمت آن شكل گرفته است.
وي افزود: ستاد صنايع دانش بنيان دريايي نيز توانسته است از زيرساختاري كه در ساير ستادها در گذشته شكل گرفته است و تجربياتي كه اندوخته اند بهره برده و طرح پايان نامه ها را خيلي سريع به نتيجه برساند و اطلاع رساني لازم را در حوزه دريا انجام دهد.
وي افزود: اميد است بتوان حمايت ها را هدفمند تركرد و ضمن برقراري مشاركت مثبت ميان دانشگاه ها با ستاد دريايي سايردستگاه هاي اجرايي نيز با ستادهاي شكل گرفته ارتباط و تعامل بهينه و بيشتري پيداكنند تا بتوانيم به سمت طرح هاي صنعت محور و تقاضا محور حركت كنيم و دانشگاه ها را نيز به اين سمت سوق دهيم.
رييس كارگروه توسعه فناوري ستاد صنايع دانش بنيان دريايي گفت: چنانچه بخش صنعت با ستاد صنايع دانش بنيان دريايي تفاهمنامه هايي را امضا و سپس محورهاي خود را اعلام كند، در اين صورت ستاد نيز اين محورها را به دانشگاه ها منتقل مي كند تا آن ها بر اساس اين محورها سرفصل هاي تحقيقات خود را تنظيم كنند.
وي افزود: در اين صورت تحقيقات هدفمندتر خواهد شد و ما مي توانيم از آن ها استفاده بهتري كنيم زيرا اين امر كه تحقيقات يك بازخورد و نمود صنعتي و بيروني در اقتصاد كشور داشته باشند جزو سياست هاي دولت و معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري است.
علمي (1)** 9340**1440
تهران-ايرنا-رييس كارگروه توسعه فناوري ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي رياست جمهوري از انعقاد تفاهمنامه با برخي دانشگاه ها وپژوهشگاه هاي فعال درحوزه مهندسي و فناوري دريا جهت حمايت از پايان نامه هاي تحصيلات تكميلي در اين حوزه خبر داد.