۳۰ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۲۶
کد خبر: 81472025
T T
۰ نفر
طرح مشاوره ژنتیك رایگان با همكاری دفاتر ثبت اسناد در میبد اجرامی شود

یزد- ایرنا - با امضای تفاهم نامه همكاری سه جانبه از سوی مدیركل ثبت اسناد و املاك استان ، مدیركل بهزیستی استان و رییس جامعه سردفتران ،طرح مشاوره ژنتیك رایگان استان یزد در میبد اجرا می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره ثبت اسناد و املاك استان یزد كه روز سه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفته ، مدیركل ثبت اسناد و املاك استان در نشست امضای این تفاهم نامه گفت: سیستم این سازمان كاملا قانونی و در چهارچوب قانون است و در این مسیر با تمامی دستگاهها همكاری می كند.

علی كریمی افزود : به همین دلیل نمی تواند برخی نكات را الزام كند ولی می تواند در قالب توصیه به بخش زیرمجموعه برای همكاری ارجاع دهد.

وی ادامه داد: یكی از این موارد همكاری در خصوص ارتقاء سطح زندگی در میان خانواده هاست كه متاسفانه در آموزش های كشور مغفول مانده در حالی كه در كشورهای اروپایی بخوبی وارد مدارس شده و به خانواده ها آموزش داده می شود .

** لزوم افزایش آموزش مهارت های زندگی در جامعه

مدیركل ثبت اسناد و املاك استان یزد گفت: اینكه ما مهارت های زندگی و توجه ویژه به مباحث و مشاوره ژنتیك را كنار گذشته و بیشتر توجه ما به درمان است و عدم زیرپوشش قرار گرفتن مباحث ژنتیكی جای سووال است.

كریمی تصریح كرد: وقتی می دانیم می توان با پیشگیری و توجه به مباحث ژنتیكی مانع بسیاری از معلولیت ها و حتی طلاق ها شد و از وارد شدن هزینه های مادی و معنوی جلوگیری كرد چرا برنامه ای برای آن ارائه نمی كنیم.

وی اظهار امیدواری كرد تا با امضای این تفاهم نامه زمینه آموزش بیشتر زوج های جوان و آگاهی آنها از معلولیت ها و آسیب های اجتماعی در استان فراهم شود.

** 50 درصد معلولیت ها قابل پیگشیری است

در این جلسه مدیركل بهزیستی استان یزد نیز با تشریح وضعیت طلاق و لزوم افزایش آموزش های مشاوره خانوادگی به زوج ها پیش از ازدواج گفت: وقتی ما برای دادن گواهینامه رانندگی به افراد ، كلاسهای آموزشی برگزار می كنیم آیا نباید برای اداره یك زندگی آموزش داشته باشیم.

جلیل عفتی با تاكید بر لزوم ارائه آموزش های ژنتیك به زوج های جوان افزود: حدود 10درصد افراد جامعه در معرض معلولیت ها قرار دارند كه 50درصد این معلولیت ها ناشی از عوامل محیطی و اجتماعی و 50درصد حاصل عوامل ژنتیك بوده كه بخش دوم قابل پیشگیری است.

وی تصریح كرد : متاسفانه با وجود 23هزار نوع بیماری ژنتیك شناسایی شده هنوز بیمه ها هزینه درمان و پیشگیری و مشاوره ژنتیك را زیرپوشش قرار نمی دهند كه امیدواریم این مشكل بزودی حل شود.

** اجرای طرح رایگان مشاوره ژنتیك با همكاری ثبت اسناد در میبد

مدیركل بهزیستی استان یزد درباره اجرای طرح رایگان مشاوره ژنتیك كه مورد بحث تفاهم نامه سه جانبه است ، گفت: این طرح در چهار استان كشور از جمله یزد و در شهرستان میبد انجام می شود و زوج های جوان می توانند با مراجعه به مراكز مشاوره كرده و از خدمات رایگان استفاده كنند تا آسیب های اجتماعی همچون معلولیت ها كاهش یابد.

عفتی ادامه داد: هزینه این طرح از سوی بهزیستی پرداخت شده و با همكاری قوه قضاییه و سازمان ثبت اسناد واملاك كشور و جامعه سردفتران ازدواج در چهار شهرستان استان‌های سمنان، یزد، خراسان و بوشهر اجرا می شود.

در ادامه رییس جامعه سردفتران ازدواج استان نیز با اشاره به اهمیت اجرای این طرح گفت: از آنجایی كه برخی ازدواج های فامیلی به دلیل مشكلات ژنتیك دچار آسیب می شود امیدواریم با اجزای این طرح این ازداج ها كه به نوعی نعمت محسوب می شود حفظ شده و به بلا تبدیل نشود.

در پایان ، این تفاهم نامه كه در پنج ماده در راستای كاهش بروز آسیب های اجتماعی و برای بالابردن سطح عمومی بویژه زوج های جوان در زمینه پیشگیری از معلولیت ها و آسیب های اجتماعی تنظیم شده به امضای علی كریمی مدیركل ثبت اسناد و املاك استان ، دكتر جلیل عفتی مدیركل سازمان بهزیستی استان و سیدحسین قوامی رییس جامعه سردفتران ازدواج استان رسید.

مشاوره قبل از اردواج متقاضیان ازدواج ، آموزش های خانواده برای زوج های جوان و انجام مشاوره ژنتیك برای تمامی زوجین متقاضی ازدواج در استان یزد از موضوعات مهم این تفاهم بوده وزمان اجرا آن از اول بهمن امسال تا اول بهمن سال آینده و به مدت یكسال تعیین شده است.ك/2

1968/ 650