چین در سال 1951 وابط خود با واتیكان را قطع و اقدام به تاسیس یك كلیسای كاتولیك جداگانه كرد.
به گزارش ایرنا، «هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران از واتیكان خواست زمینه های بهبود روابط و شرایط گفت وگو با پكن را فراهم سازد.
وی با تایید ارسال تلگرافی از سوی پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان كاتولیك جهان به «شی جین پینگ» رییس جمهوری این كشور گفت: ما همواره در انتظار شكل گیری یك گفت و گوی سازنده با واتیكان بر مبنای 'اصول مربوطه' بوده و هستیم.
این دیپلمات چینی، قطع كامل مناسبات دیپلماتیك با تایوان و به رسمیت شناختن پكن به عنوان تنها نماینده رسمی مردم چین از سوی واتیكان را یكی از شروط اصلی برقراری روابط با این نهاد دینی عنوان كرد.
«هوآ» همچنین بدون نام بردن از دالایی لاما - رهبر معنوی بوداییان تبت و از معترضان به سیاست های پكن - گفت: از دیگر مواردی كه پكن از واتیكان انتظار دارد، دخالت نكردن در امور مذهبی و دینی چین است.
رسانه های چین امروز اعلام كردند كه «پاپ فرانسیس» رهبر مسیحیان كاتولیك جهان پس از پایان سفرش به فیلیپین و در حالی كه هواپیمایش از حریم هوایی چین عبور می كرد، با ارسال تلگرافی به رییس جمهوری این كشور ضمن اعلام آمادگی خود برای سفر به چین، از مقام های این كشور نیز برای سفر به واتیكان دعوت به عمل آورده است.
این دومین پیام پاپ فرانسیس به مقامات چینی از زمان تصدی سمت رهبری كاتولیك های جهان است.
پكن پیش از این و در پی سفر رئیس جمهور تایوان به واتیكان، نسبت به سیاست های در پیش گرفته شده از سوی واتیكان واكنش نشان داده بود.
براساس آمارهای منتشر شده از منابع مختلف،نزدیك به 23 تا 40 میلیون مسیحی پروتستان در چین وجود دارند كه بین 1.7 و 2.9 درصد جمعیت این كشور را شامل می شود.
آساق*231*1597**1010
پكن - ایرنا - چین اعلام كرد كه همواره در انتظار شكل گیری یك گفت وگوی سازنده با واتیكان به شرط دخالت نكردن این نهاد دینی در امور مذهبی خود است.