۶ بهمن ۱۳۹۳، ۱۳:۰۹
کد خبر: 81479684
T T
۰ نفر
هیات داوران سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر تعیین شدند

تهران - ایرنا - علیرضا رضا داد دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در احكامی جداگانه ، هیات داوران بخش سوادی سیمرغ این رویداد بزرگ سینمایی را منصوب كرد .

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار سینمایی ایرنا ، براین اساس عبدالله اسكندری، محمد بزرگ‌نیا، عزیز ساعتی، علیرضا شجاع‌نوری ، جواد طوسی و مهتاب نصیرپور بخش سودای سیمرغ سی و سومین جشنواره فیلم فجر آثار را داوری خواهند كرد.

مجید مجیدی پیش از این حكم خود را به عنوان رئیس هیات داوران از دبیر جشنواره بین المللی فیلم فجر گرفته بود .

پیشینه هیات داوران بخش سودای سیمرغ سی و سومین جشنواره فیلم فجر به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است:



**عبدالله اسكندری: در سال ۱۳۲۴ در تهران متولد شد. اسكندری از جمله اولین هنرمندانی است كه توفیق یافت چهره‌پردازی را بر اساس شخصیت بنیاد نهد كه از تجارب او در این زمینه می‌شود به سریال موفق دایی جان ناپلئون در تلویزیون و فیلم گوزن‌ها در سینما اشاره كرد. وی تاكنون موفق به دریافت پنج سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر و نیز برنده تندیس خانه سینما شده است. اسكندری تاكنون بیش از یكصد و شصت پروژه سینمایی و تلویزیون را در ایران طراحی كرده است كه از جمله آثار شاخص و به یاد ماندنی آن می‌شود به «هزاردستان»، «مثل آباد»، گوزن‌ها، «كندو»، «سایه‌های بلند باد»، «دست فروش به بانو»، ناصرالدین شاه آكتور سینما، روز واقعه، «بازمانده»، ساحره، «آدم برفی»، دلشدگان، مادر، مسافر ری و ... را نام برد.



**محمد بزرگ‌نیا: كارگردان و تهیه‌كننده فیلم‌های سینمایی است. وی پیش از آنكه شروع به ساخت فیلم‌های سینمایی كند، ۲۵ سال سابقه فعالیت در تلویزیون و مستندسازی را داشته است. وی با دستیاری كارگردان در فیلم پستچی وارد سینمای ایران شد. وی در سال ۱۳۷۲ توانست جایزه بهترین كارگردانی را از جشنواره فیلم فجر به دلیل كارگردانی فیلم جنگ نفت‌كش‌ها كسب كند. از دیگر اثر وی می‌توان به راه آبی ابریشم، جایی برای زندگی، طوفان و كشتی آنجلیكا اشاره كرد.



**عزیز ساعتی: متولد ۱۳۲۷ در تهران و مدیر فیلم‌برداری و عكاس است. ساعتی در سال ۱۳۵۱ وارد مدرسهٔ عالی تلویزیون و سینما شد و در سال ۱۳۵۳ در رشتهٔ تصویربرداری و فیلمبرداری فارغ‌التحصیل شد و به‌عنوان استاد عكاسی و لابراتوار در همین مدرسه به تدریس پرداخت. ۲ سال بعد كار تدریس را رها كرد و به عنوان عكاس صحنه وارد سینمای حرفه‌ای شد و با بسیاری از كارگردانان مشهور سینمای ایران همكاری كرد.

وی در فیلم‌هایی چون تردید، زیر درخت هلو، كلاه قرمزی و سروناز، دختر شیرینی فروش، مسافر ری، پسر مریم، آژانس شیشه‌ای و ... به عنوان مدیر فیلمبرداری فعالیت كرده است. ساعتی برنده سیمرغ بلورین بهترین عكاسی (بخش مسابقه مواد تبلیغاتی فیلم‌ها) از هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم بای سیكل ران شده است.



**علی‌رضا شجاع‌نوری متولد ۱۳۳۴ در شیراز است. وی بازیگر و تهیه‌كننده دارای مدرك زیست‌شناسی از دانشگاه شهید بهشتی است. وی در سال ۱۳۵۹ فعالیت كاری خود را از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران آغاز نمود و فعالیت خود را در دفتر مركزی خبر ادامه داد. شجاع نوری به عنوان بازیگر نیز خوش درخشیده است. فردا، كودكی محمد، یك دقیقه و یازده ثانیه، تردید، روز واقعه، دست نوشته‌ها و ...از جمله آثاری‌ست كه وی رد آن به ایفای نقش پرداخته است.



**مجید مجیدی: كارگردان، فیلمنامه نویس مطرح ایرانی است. او اولین كارگردان ایرانی است كه نامزد دریافت جایزه اسكار شده است. بچه‌های آسمان جزو پنج نامزد نهایی دریافت بهترین فیلم خارجی زبان اسكار ۱۹۹۸ بود. وی پیش از این به عنوان رئیس هیات داوران جشنواره معرفی شده بود. او امسال فیلم محمد رسوال الله را بعداز 8 سال آماده نمایش دارد كه قرار است در بخش افتتاحیه جشنواره اكران شود.



**جواد طوسی: متولد 1334 در تهران است. این منتقد دانش آموخته رشته حقوق قضایی است.

وی از سال 1363 با مجله «دنیای تصویر»، «فیلم ویدیو»، «گزارش فیلم» و «سینما» همكاری داشته است. طوسی عضو هیأت داوران بخش مسابقه داخلی سینمای ایران در دوره 19 و 25 و عضو هیأت انتخاب فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران و فیلم های كوتاه در بیست و دومین جشنواره فیلم فجر بوده است. وی در فیلم های هزاران زن مثل من و روایت عشق به ایفای نقش پرداخته است.



** مهتاب نصیرپور متولد ۱۳۴۴ در تهران است. وی مدرك كارشناسی بازیگری و كارگردانی تئاتر را از دانشكدهٔ هنرهای زیبا در سال ۱۳۷۱ بدست آورد. از سال ۱۳۶۵ بازی در تئاتر را با نمایش «حادثه در صبح پاییزی» آغاز كرد و از سال ۱۳۷۰ بازی در سینما را با فیلم مسافران آغاز نمود. فعالیت او در تلویزیون از سال ۱۳۶۸ آغاز شد. پس از آن به آموزش بازیگری در دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت.

او در سال ۱۳۸۰، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن را برای بازی در فیلم من، ترانه ۱۵ سال دارم از بیستمین دوره جشنواره فیلم فجر دریافت كرد.همچنین به خاطر بازی در فیلم «به نام پدر» در بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر، برنده سیمرغ بلورین نقش دوم زن شد. نصیرپور در اولین جشنواره تولیدات تلویزیونی سیما در سال ۱۳۷۴ نیز، بخاطر ایفای نقش در نمایش تلویزیونی «معمای یك قتل» برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن شده بود.

فراهنگ**9246**1601**
۰ نفر