به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، در این مطالعه محققان داروهای شایعی مانند داروهای خواب آور، مسكن و داروهای ضد افسردگی را كه معمولا افراد به طور خودسرانه و بدون تجویز پزشك مصرف می كنند، مورد بررسی قرار دادند.این داروها و مخصوصا داروهای ضد افسرگی، نقش مهمی در اختلال شناختی و كاهش حافظه دارند.
معمولا افراد بر این باورند كه در صورت قطع مصرف داروها، حافظه مجددا به حالت طبیعی باز می گردد؛ ولی این تحقیقات به وضوح نشان می دهد كه اثرات منفی داروهای خودسرانه روی حافظه، قابل بازگشت نیستند.
در این تحقیقات كه به مدت هفت ساله به طول انجامیده، حدود سه هزار و 400 نفر كه در ابتدای تحقیقات كاملا سالم بودند، مورد بررسی و تحقیق قرار گرفتند. در پایان تحقیقات، حدود 800 داوطلبی كه در ابتدای مطالعه كاملا سالم و هوشیار بودند، به آلزایمر یا اشكال دیگر بیماری زوال عقل مبتلا شدند. این تحقیقات نشان می دهد كه اكثر این افراد از داروهای آنتی كولینرژیك استفاده می كردند. این خانواده دارویی، فعالیت انتقال دهنده های عصبی مغز را مسدود می كنند. معمولا از این دارو ها برای درمان بی خوابی، آسم، بی اختیاری ادرار، برخی از بیماری های گوارشی، اسپاسم عضلانی و افسرگی استفاده می شود.
بیشتر افراد مبتلا به آلزایمر، از این داروها به صورت افراطی استفاده كرده بودند.
در ادامه این گزارش آمده است كه عوارض جانبی اكثر داروها غیر قابل بازگشت هستند و باید در مصرف آنها كاملا محتاط بود.
در آمریكا در هر 67 ثانیه، یك نفر به آلزایمر مبتلا می شود و در حال حاضر بیش از 5 میلیون نفر در آمریكا به این بیماری مبتلا هستند.
نتایج این تحقیقات در نشریه JAMA منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران-ایرنا-مطالعات محققان دانشگاه واشنگتن آمریكا نشان می دهد كه استفاده خودسرانه و بی رویه داروها در افراد 65 سال به بالا، مهمترین علت بروز زوال عقل است.