به گزارش ایرنا ازستاد ویژه توسعه فناوری نانومعاونت علمی ریاست جمهوری، شركت فعال در زمینه فناوری نانو، با اجرای طرحی با عنوان ' تصفیه آب آشامیدنی از ارسنیك با استفاده از فناوری نانو كاویتاسیون و آلومینای اكتیو' در استان اردبیل، فلزات سنگین موجود در آب آشامیدنی را با هزینههای كمتر از روشهای معمول تصفیه كردند.
علی رخشا عضو هیات مدیره این شركت گفت:بر اثر استفاده نامتعارف از سفرههای آب زیرزمینی و كاهش سطح آب چاهها، حجم عناصر به ویژه فلزات سنگین (ارسنیك ،آهن، كرم، منگنز، نیكل، كادمیم و سرب) در آنها به شدت افزایش یافته كه این امر سبب شده تا بسیاری از آبهای مورد استفاده در كشور دچار آلودگی ناشی از فلزات سنگین شود.
وی بیان كرد:وجود ارسنیك با غلظت بالای 10 میكروگرم بر لیتر میتواند آثار مخربی برای مصرف كننده داشه باشد، این ماده امكان بروز انواع سرطان در مصرف كنندهها را افزایش میدهد، به ویژه اینكه از طریق تماس با پوست نیز جذب بدن میشود، در حال حاضر، آب برخی از مناطق كشور بین 10 تا 20 برابر حد مجاز حاوی ارسنیك است.
رخشا اظهاركرد:در دنیا روشهای مختلفی برای حذف فلزات سنگین از آب وجود دارد كه هر كدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، ضمن آنكه ماهیت مواد دیگر موجود در آب برای انتخاب بهترین روش مهم است، روش اسمز معكوس، رزینهای تبادل یونی، جاذب آلومینای روش تعلیقی به صورت صنعتی مورد استفاده صنایع مختلف قرار گرفته است.
وی افزود: برخی ازاین روش های مورد استفاده پرهزینه و برخی دیگر نسبت به غلظت آب كاربرد نامناسب دارند،با توجه به عناصر و فلزات موجود در آب، استفاده از مواد جاذب آلومینایی برای بسیاری از مناطق كشور مناسب است، در این روش میتوان ماده جاذب را بازیابی نموده و مجددا مورد استفاده قرار داد.
رخشا یادآورشد: اینكار توسط مواد اسیدی و بازی انجام میشود، افزایش تعداد بازیابی جاذبها، حجم زیادی از پساب آلوده به ارسنیك و مواد معلق را ایجاد مینماید كه خود میتواند باعث افزایش هزینه عملیاتی در پروژه شود،استفاده از فناوری نانوكاویتاسیون موجب اكسید شدن ارسنیك سه ظرفیتی(AS III) و تبدیل آن به ارسنیك پنج ظرفیتی (AS V) میشود.
وی یادآور شد: این ماده قابلیت جذب بسیار بالایی توسط جاذبهای آلومینایی دارد، عدم كاربرد مواد اكسید كننده شیمیایی موجب افزایش دو تا سه برابری طول عمرجاذبها و در نتیجه كاهش هزینه عملیاتی در این فرایند می شود، مواد اكسید كننده شیمیایی موجب كاهش كارایی جاذبها میشوند.
رخشا گفت: این شركت با استفاده از این فناوری باعث بهبود عملكرد جاذبهای آلومینایی شده است، این روش برای اولین بار در این حجم به كارگرفته شده است.
علمی (1) ** 9340**1440
دستاورد دیگر از محققان ایرانی؛
تصفیه فلزات سنگین آب آشامیدنی با فناوری نانو
۱۸ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۰۹
کد خبر:
81496165
![تصفیه فلزات سنگین آب آشامیدنی با فناوری نانو تصفیه فلزات سنگین آب آشامیدنی با فناوری نانو](https://img9.irna.ir/old/Image/1393/13931118/81496165/N81496165-6257780.jpg)
تهران-ایرنا-یك شركت ایرانی فعال در زمینه فناوری نانو در طرحی فلزات سنگین موجود در آب آشامیدنی را با هزینههای كمتر از روشهای معمول تصفیه كرد.