به گزارش ايرنا، فعالان حوزه صنعت، معدن و تجارت شهرستان سقز روز سه شنبه در نشستي با حضور مديركل صنعت، معدن و تجارت، مدير شركت شهرك هاي صنعتي استان، نماينده مردم شهرستان هاي سقز و بانه در مجلس، فرماندار و جمعي از مديران دستگاه هاي اجرايي و بانك هاي عامل، مسايل و مشكلات اين حوزه را بررسي كردند.
** اشتغال و سرمايه گذاري از نيازهاي مردم اين شهرستان است
در اين نشسست فرماندار ويژه شهرستان سقز با بيان اينكه اشتغال و سرمايه گذاري از نيازهاي مردم اين شهرستان است گفت: ايجاد صنايع مادر و بزرگ براي اشتغالزايي و اختصاص نقدينگي و سرمايه در گردش براي حفظ اشتغال موجود در واحدهاي صنعتي و توليدي ضروري است.
علي اكبر ورمقاني با اعلام اينكه پتانسيل هاي خوبي در بخش صنعت، معدن و تجارت وجود دارد اذعان داشت: مشكلات زيادي در اين حوزه از جمله ساماندهي معادن موجود است كه بايد با شناسايي آنها زمينه اشتغال بيشتري براي شهرستان فراهم شود.
وي با تاكيد بر اينكه تلاش براي ايجاد بسترهاي لازم براي سرمايه گذاري و اشتغال در شهرستان فراهم خواهد شد تصريح كرد: مديران دستگاه هاي اجرايي در دولت تدبير و اميد بايد اين موضوع را به جد پيگيري و براي، رونق كسب و كار شهرستان سقز تلاش كنند.
او خواستار آماده سازي زيرساخت هاي شهرك صنعتي، فعال نمودن واحدهاي غير فعال و ايجاد شهرك صنوف مزاحم و آلاينده شد.
** حدود 50 درصد واحدهاي توليدي شهرك صنعتي سقز غير فعال هستند
محمود قادر مرزي مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي استان كردستان هم در اين نشست گفت: در حال حاضر 20 شهرك و ناحيه صنعتي در استان كردستان وجود دارد كه شهرك صنعتي سقز به عنوان يكي از شهرك هاي صنعتي فعال در استان كردستان، داراي بيشترين واحد فعال است.
وي اضافه كرد: از 119 واحد شهرك صنعتي سقز تنها 61 واحد آن فعال است كه تلاش جهت فعال نمودن واحدهاي راكد و تعطيل در دستور كار قرار دارد.
** تخفيف ها و مشوق هاي مالياتي در دستور كار قرار گيرد
محسن بيگلري نماينده مردم شهرستانهاي سقز و بانه در مجلس شوراي اسلامي و رييس مجمع نمايندگان استات كردستان هم با بيان اينكه شهرستان سقز از وجود واحدهايي كه اشتغالزايي مناسب ايجاد كرده باشد بي بهره است افزود: تمام كارگران شهرك صنعتي سقز به اندازه كارخانه بيجار كارگر ندارد.
وي با بيان اينكه براي فعال سازي دخانيات سقز از اسفند سال گذشته بيش از 600 ميليارد ريال وسائل و تجهيرات خريداري شده است تصريح نمود: عدم راه اندازي دوباره اين واحد صنعتي كه مي تواند اشتغال خوبي به همراه داشته باشد نشانه ناكارآمدي مديريت اين بخش در استان است.
او با عنوان اينكه موافق فرار مالياتي نيستم عنوان نمود: تخفيف هاي مالياتي و مشوق هاي مالياتي بايد به جد در دستور كار باشد.
** 370 واحد فعال و نيمه فعال صنعتي در استان فعاليت دارند
محمد دره وزمي مديركل صنعت، معدن و تجارات استان كردستان هم در اين نشست خواستار ايجاد مجتمع هاي صنعتي در شهرستان سقز شد.
وي با اذعان به اينكه صنعتگران و توليد كنندگان استان با مشكل مواجه هستند كار در اين حوزه را پر ريسك دانست و تاكيد كرد بايد با شناخت از ظرفيت ها و پتانسيل هاي استان سرمايه گذاري نمود.
او تعامل سازنده بانك ها با صنعتگران و توليد كنندگان را باعث رونق كسب و كار در استان دانست.
دره وزمي بيان نمود 974 واحد توليدي در استان كردستان وجود دارد كه 370 واحد فعال و نيمه فعال و 310 واحد تعطيل است و 220 واحد هم نيمه فعال است.
در اين جلسه جمعي از مديران واحدهاي صنعتي خواستار آماده سازي زير ساخت هاي شهرك صنعتي، اختصاص تسهيلات ارزان، حمايت از بخش خصوصي، افزايش اختيارات ادارات و تمركز زدايي اداراي و كاهش بروكراسي اداري شدند.
بي ترديد تمام مسائل و مشكلات در استان شناسايي شده و پتانسيل هاي موجود نيز مشخص اما همت جمعي مي خواهد و در اين بين، همه منتظر دولت هستند تا با ايجاد يك كارخانه مناسب اشتغال زايي خوبي را فراهم كند كه بي شك در صورتي كه اين امر در شهرستان سقز به عنوان دومين شهر بزرگ استان رخ دهد راه براي ريسك سرمايه گذاران بخش خوصي هم باز خواهد شد.
سقز به عنوان دومين شهر بزرگ كردستان در 190 كيلومتري شمال غربي سنندج واقع شده است.ك/4
7249/1904
در نشست فعالان عرصه صنعت سقز با مسئولان استاني و شهرستاني چه گذشت؟
۲۱ بهمن ۱۳۹۳، ۱۳:۲۲
کد خبر:
81501498
سنندج - ايرنا - صنعت، معدن، تجارت يكي از پتانسيل هاي اصلي استان كردستان براي رونق كسب و كار، جذب سرمايه گذار و ايجاد اشتغال محسوب خواهد شد، از طرفي ديگر استان با كشور عراق به عنوان كشوري كه در ساليان اخير از كالاي ايراني استقبال مناسبي كرده است، 270 كيلومتر مرز مشترك دارد.