سردار« محمد حسین صادقی » فرمانده ستاد لشكر 42 قدر در زمان عملیات والفجر هشت گفت: این مراسم با هدف آشنایی نسل حاضر با واقعیت های جنگ، الگوگیری از شهدا و باقی ماندن یاد و خاطره آنان برگزار می شود.
وی ادامه داد: در زمان جنگ تحمیلی وظیفه ملت ایران دفاع از انقلاب و عبور از موانع دشمن بعثی بود و امروز گوش به فرمان بودن ولی امر مسلمین در صحنه هایی كه انقلاب را تهدید می كند مهمترین وظیفه همگان است.
فرمانده ستاد لشكر 42 قدر در زمان عملیات والفجر هشت بیان كرد: این عملیات یكی از بزرگترین و موفقیت آمیر ترین عملیات هایی بود كه در زمان جنگ تحمیلی با برنامه ریزی ها و مطالعات بسیاری انجام شد و رزمندگان اسلام شكست سنگینی را بر دشمن بعثی تحمیل كردند.
سردار صادقی یادآور شد: گردان مهندسی در این عملیات ها از شش ماه قبل برای آماده سازی زمین و جاده های اصلی منتهی به اروند رود كه برای انتقال نیروهای ارتش و سپاه مورد استفاده قرار می گرفتند، در منطقه حضور داشتند و تا پس از عملیات نیز برای آماده سازی زیر ساخت ها و نیازهای نیروهای عملیاتی تا زمان سقوط فاو در منطقه ماندند.
فرمانده ستاد لشكر 42 قدر در زمان عملیات والفجر هشت مهمترین فعالیت های گردان مهندسی در این عملیات را ساخت بیمارستان فدك در شبه جزیره فاو عنوان كرد.
سردار صادقی افزود: این بیمارستان در زمین های سست اطراف اروند رود با یك هزار قطعه بلوك شش تا پنج تنی طوری ساخته شده بود كه در زمان سقوط فاو و بمباران هواپیماهای دشمن بعثی 800 تا 850 مجروحی كه در این بیمارستان در حال مداوا بودند، كوچكترین آسیبی ندیدند.
سردار صادقی بیان كرد: ساخت پل بر روی رودخانه بهمن شیر و اروند رود از دیگر فعالیت های گردان مهندسی 42 قدر در عملیات ولفجر 8 بود.
فرمانده ستاد لشكر 42 قدر در زمان عملیات والفجر هشت اظهار كرد: برای عبور از اروند رود؛ رزمندگان اسلام در گردان 42 قدر با در كنار هم قرار دادن لوله های 56 اینچی اقدام به ساخت پل بعثت كردند كه با بمباران هواپیماهای دشمن برای جلوگیری از قطع ارتباط رزمندگان اسلام اقدام به بازسازی آن می كردند.
سردار « مصطفی افشار» فرمانده گردان 42 قدر در عملیات والفجر هشت نیز گفت: عشق به شهادت تنها سلاح رزمندگان در دوران دفاع مقدس بود كه باعث پیروزی شد.
وی ادامه داد: دوران سراسر افتخار دفاع مقدس، دورهای مهم در تاریخ كشور ماست كه در آن رزمندگان اسلام با شجاعت بسیار زیاد در مقابل دشمن ایستادند و با مقاومت خود موجب پیروزی در جنگ تحمیلی شدند.
فرمانده گردان 42 قدر در عملیات والفجر هشت خاطر نشان كرد: یكی از اهمیت های عملیات بزرگ والفجر هشت در دوران دفاع مقدس تغییر موازنه قدرت به نفع رزمندگان اسلام بود.
سردار افشار گفت: در آن زمان مقام معظم رهبری كه وظیفه سنگین ریاست جمهور را برعهده داشتند به كشورهای منطقه پیام دادند كه از سرنوشت عراق درس عبرت بگیرید.
وی ادامه داد: با انجام عملیات ولفجر هشت تمام رسانه های دنیا و منطقه اخبار خود را به این عملیات بزرگ اختصاص دادند و برای همه دنیا این عملیات غیر منتظره بود ولی برای كسانی كه در محضر امام خمینی (ره) درس ایثار را آموخته بودند، امری عادی بود.
فرمانده گردان 42 قدر در عملیات والفجر هشت خاطر نشان كرد: عملیات ولفجر هشت در كنار رودی انجام شد كه تفاوت ارتفاع در جزر و مد آن حدود سه و نیم متر بود و در هنگام جزر آب حدود یك هزار متر عقب می نشست و اطراف رود به باتلاق تبدیل می شد.
سردار افشار ادامه داد: رزمندگان اسلام با وجود این مشكلات و وجود لایه های سیم خاردار، مین ها، معبر ها و تیر بارهای دشمن كه كار گذاشته بود عبور كرده و فاو را به تصرف خود در آوردند.
عملیات والفجر هشت به عنوان طولانی ترین عملیات جنگ تحمیلی، 75 روز به طول انجامید و در تاریخ 20 بهمن 1364 با هدف تصرف فاو عراق انجام شد.ك/2
1955/6012
اراك- ایرنا- برنامه خاطره گویی دوتن از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس شامگاه پنج شنبه به مناسبت سالروز عملیات والفجر هشت در مسجد امام حسین(ع) اراك برگزار شد.