۲۶ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۲۲
کد خبر: 81506639
T T
۰ نفر

پاكستان و معضل كمبود آب و برق

۲۶ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۲۲
کد خبر: 81506639
پاكستان و معضل كمبود آب و برق

تهران - ايرنا - پاكستان كه همواره با مشكل كمبود نفت و گاز رو به رو بوده است، در ماه هاي گذشته با كمبود برق نيز مواجه شده و اكنون وزير نيروي پاكستان از ظهور مشكلي تازه در اين كشور سخن مي گويد: كمبود آب.

مجله ژاپني ديپلمات نوشت: پس از قطع برق و خاموشي سراسري در ماه ژانويه سال جاري ميلادي كه 80 درصد از كشور پاكستان را به تاريكي فرو برد، اكنون پاكستاني ها با مشكل تازه اي رو به رو شده اند و آن احتمال كمبود فراگير آب است. 'خواجه آصف' وزير نيرو در پاكستان به تازگي در نشستي علمي در لاهور گفت كمبود آب قطعي و نزديك است.

اگر كمبود آب واقعا در پاكستان رخ دهد، اين مشكل به دردسرهاي نواز شريف، نخست وزير، خواهد افزود. حتي پيش از خاموشي سراسري در ماه ژانويه (دي – بهمن) نيز پاكستاني ها با كمبود نفت و گاز رو به رو بوده اند. نخست وزير پاكستان در مواردي سفرهاي خارجي اش را هم براي حل و فصل كمبود انرژي لغو كرده است.

حتي همين امروز هم شهرهاي بزرگ پاكستان، مانند راوَلپندي (Rawalpindi) و لاهور، به طور روزانه با كمبود برق رو به رو هستند. قطع برق در اين شهرها گاه تا 12 ساعت طول مي كشد. وزير نيروي پاكستان كوشيده است اين مشكلات را به گردن مردم اندازد و در مواردي گفته است 'ما به عنوان شهروندان پاكستان، عادت به اسراف در مصرف انرژي داريم.'

در چنين شرايطي، كمبود آب، آخرين كابوسي است كه ممكن است سراغ دولت نواز شريف بيايد. متاسفانه به نظر مي رسد هيچ راه حل كوتاه مدتي هم براي بحران انرژي در پاكستان وجود ندارد. مقررات دولت براي منع عروسي هاي طولاني شبانه و چراغ هاي نئون و تابلوهاي نوراني بزرگ هم جز آشفتگي و دلخوري شهروندان، نتيجه اي به بار نخواهد آورد.

ديپلمات در پايان نوشت: نواز شريف در ماه مه 2013 در انتخاباتي به پيروزي رسيد كه نخستين انتقال دموكراتيك قدرت در تاريخ پاكستان شمرده مي شد. از آن پس، وي با انواع دردسرهاي بزرگ مواجه شده است. رهبران مخالف، از جمله 'عمران خان' از گروه 'تحريك انصاف'، سال گذشته چند تظاهرات گسترده عليه دولت به راه انداختند. شايد سال 2015 هم سال آرامي براي دولت نواز شريف نباشد.

آساق5**9163 **1556