به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا، دكتر 'محمد جواد فاطمی' امروز سه شنبه در نشست خبری چهارمین همایش كشوری سوختگی ایران كه در بیمارستان شهید مطهری برگزارشد افزود: سوختگی نهمین عامل مرگ ومیر و از كارافتادگی در ایران است.
وی اظهار كرد: مرگ ومیر، سوختگی در كشور بیش از حد طبیعی است. در موارد حاد سوختگی منجر به ناتوانی و از كارافتادگی و بروز مشكلات اجتماعی برای بیماران می شود.
وی ادامه داد: درمان هریك درصد سوختگی در ایران 2 تا 5 میلیون تومان برای بیماران هزینه دارد.اكثر بیماران سوختگی افرادی هستند كه توانایی اقتصادی و مالی را ندارند و بار مالی درمان آنان وهزینه های بیمارستان بر دوش جامعه تحمیل می شود.
وی با بیان اینكه تعداد افرادی كه در كشور دچار سوختگی می شوند بسیار است و اولین گام برای كاهش این مهم پیشگیری می باشد كه وظیفه مردم و دولت است .
رییس مركز تحقیقات سوختگی با بیان اینكه سوختگی در كشور مورد توجه قرار نگرفته است افزود: در زمینه پیشگیری از سوختگی ها در كشور اقدامات جدی انجام نشده است. دراین زمینه هنوز بسیاری از ساختمان ها از ایمنی كافی برخوردار نیستند.
به گفته وی در كشور بیشتر افرادی كه دچار سوختگی می شوند جان خودرا از دست می دهندو یا بقیه عمر خود را ناتوان و از كار افتاده می شوند.
فاطمی اضافه كرد :بیمارانی كه دچار سوختگی می شوند كمتر مورد حمایت قرار می گیرند و از نظر روانی و اجتماعی مشكلات جدی را پیدا می كنند.
دبیر علمی چهارمین همایش كشوری سوختگی با بیان اینكه بیمار سوخته نیازمند امكانات بیمارستانی درخور است گفت: باید برای هر بیمار سوخته ،یك اتاق با امكانات كافی و فضای مناسب تعبیه شود .البته تجهیزات و امكانات اتاق های مخصوص سوختگی برای بیمارستان ها هزینه زیادی را طلب می كند.
فاطمی اضافه كرد : وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكی نیز برای راه اندازی بخش سوختگی در بیمارستان ها تاكید كرده است اما چند سال است كه بیمارستان ها تمایل به راه اندازی بخش ویژه سوختگی ندارند.
دبیر علمی چهارمین همایش كشوری سوختگی گفت: بیشتر سوختگی ها در اماكن عمومی ، مدرسه ها ، ساختمان های غیر استاندارد و ایمن ، خودروها ، صورت می گیرد كه مقصر اصلی افراد نیستند و تعداد اندكی در اثر سهل انگاری دچار حادثه سوختگی می شوند.
**سوختگی بیش از 40 سال است در كشور مغفول مانده است
رییس مركز تحقیقات سوختگی با بیان اینكه بیش از 40 سال است كه در كشور سوختگی مغفول مانده است گفت: در این مدت در تهران بیمارستان یا مركز درمانی سوختگی ایجاد نشده است و حتی در طی این مدت 2 تا 3 بیمارستان فعال دراین زمینه نیز تعطیل شده است و تنها یك بخش كوچك در بیمارستان شهدای یافت آباد وجود دارد.
وی گفت :در بخش های سوختگی استاندارد های لازم جهانی در ز مینه های مختلف اعم از فضای فیزیكی ، پرسنل ،پرستار ، جراح رعایت نمی شود. علاوه براین با كمبود شدید تجهیزات برای درمان سوختگی در كشور مواجه هستیم.
رییس مركز تحقیقات سوختگی اضافه كرد :بخش های سوختگی نیازمند تیم های تخصصی پزشكی است و بهتر است كه در بیمارستان های مختلف كشور بخش های ویژه سوختگی برای درمان بیماران ایجاد شود تا از تخصص پزشكان برای مداوا استفاده شود.
به گفته وی بهترین سیاست این است كه در بیمارستان های دانشگاهی بخش های سوختگی با تمامی تجهیزات پزشكی و استاندارهای موجود جهانی برای خدمات رسانی راه اندازی شود.
**هزینه درمان سوختگی از سرطان بیشتر است
فاطمی با بیان اینكه هزینه های درمان سوختگی در كشور از بیمار سرطانی بیشتر است افزود : یك اتاق و یك تخت برای بیمار سوختگی یك میلیارد ریال هزینه دارد.
وی اضافه كرد :تهیه لباس سوختگی بالای چند میلیون تومان و همچنین هر پماد 5 گرمی سوختگی 80 هزار تومان برای بیماران هزینه دارد .
وی با بیان اینكه در برخی از استان های كشور بخش های سوختگی راه اندازی شده است گفت : اكنون ضروری نیست كه بیماران برای مداوا به تهران عزیمت كنند زیرا در شهر های اصفهان ، شیراز ، اهواز ، ارومیه ، رشت ، زاهدان ، كرمان ، بخش های سوختگی وجود دارد .
** آماری از سوختگی ها در ایران نداریم
فاطمی افزود : در بیمارستان های كشور سیستم ثبت جامع اطلاعات بیماران سوختگی وجود ندارد و آمارهایی كه ارایه می شود به صورت تقریبی و اختصاص به بیمارستان سوختگی شهید مطهری تهران است .
وی ادامه داد: 24 تا 28 هزار نفر در طول سال در بیمارستان شهید مطهری بستری می شوند و از میزان دقیق مرگ و میر ناشی از سوختگی آمار كلی وجود ندارد.
فاطمی اظهار كرد : 10 تا 15 درصد سوختگی ها در كودكان است كه ناشی از آب جوش بوده كه 95 درصد موارد ناشی از سهل انگاری والدین و اطرافیان است .
رییس چهارمین همایش كشوری سوختگی نیز دراین نشست با تاكید بر اینكه نیازمند افزایش تعداد بخش سوختگی دربیمارستان های كشور هستیم گفت: برای نجات جان بیماران راه اندازی 10 تا 15 بخش سوختگی در بیمارستان ها ضروری است.
دكتر فرهاد حافظی امروز با بیان اینكه بیشترین سوختگی ها ناشی از آب جوش است ،افزود :60 درصد از سوختگی ها ناشی از مواد جوشان است.
وی ادامه داد: استاندارد سازی و ایمن كردن تجهیزات و سیتسم های محیط كار، خانه، مدارس ، امكان عمومی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه است كه باید توجه جدی قرار گیرد.
حافظی اضافه كرد :40 سال است تخت های بیمارستانهای سوختگی به خصوص در تهران افزایش نداشته و هیچ مركز درمانی و دانشگاهی زیر بار احداث یك بخش سوختگی نرفته است.
وی اضافه كرد :كمبود امكانات درمانی برای بیماران سوختگی باعث شده كه در هر اتاقی چند بیمار بستری شود و در نتیجه عفونت و میكروب در میان بیماران گسترش یابد.
به گفته حافظی تجهیزات و امكانات درمانی بیماران سوختگی در كشور طبق استاندارد های جهانی نیست و ضرورت دارد در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.
چهارمین همایش سوختگی ایران در روزهای 6 و 7 اسفند ماه درسالن همایش رازی برگزار می شود.
علمی(3)**1354**ن.پ**1599
تهران- ایرنا- رییس مركز تحقیقات سوختگی گفت: سوختگی نهمین عامل مرگ و میر در كشور می باشد و نسبت به سایر كشورها در رده های بالایی قرار دارد و بیش از حد استاندارد جهانی است.