به گزارش گروه علمي ايرنا از معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري، دكتر «سورنا ستاري» در نشست سراسري رييسان بنيادهاي استاني افزود: فرهنگ اقتصاد نفتي همچنان در كشور يكه تازي ميكند و اين موضوع كشور را فلج كرده است.
وي با اشاره به ضرورت اجراي اقتصاد دانش بنيان در كشور گفت: بايد اقتصاد دانش بنيان در كشور نهادينه شود زيرا در غير اين صورت از آنجايي كه اقتصاد مبتني بر نفت خام نياز به مغز و نخبه ندارد، نميتوانيم از نخبگان حمايت كنيم.
** دانشگاهها بخشي از درآمد خود را از فروش فناوري كسب كنند
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري با بيان اينكه دانشگاهها نيز بايد بخشي از درآمد خود را از فروش فناوري به دست آورند، افزود: تاكنون تمام دانشگاهها اين اصل را فراموش كردهاند و با اتكا به بودجه جاري خود فعاليت ميكنند كه اين موضوع موجب شده چالاكي از دانشگاه هاي كشور گرفته شود.
ستاري با بيان اينكه افراد بر اساس اقتصاد مبتني بر نفت آموزش ديدهاند، گفت: بيشتر افراد نيز بدنبال اشتغال دولتي هستند. به اين معني كه پول نفت به حقوق تبديل شود و آنها با كسب مدرك و اشتغال در نهادهاي دولتي درآمد زندگي خود را كسب كنند. بر همين اساس كميت دانشگاههاي ما هر روز افزايش يافت و مردم به سمت مدرك گرايي سوق پيدا كردند تا بتوانند امرار معاش كنند.
وي با تاكيد بر اينكه بنياد ملي نخبگان نبايد تسهيلات رايگان در اختيار نخبگان قرار دهد، افزود: تسهيلات به درد هيچ نخبه اي نميخورد، مگر اينكه قصد داشته باشد خود را توانمند كند، در غير اين صورت پول به دست آمده فساد ميآورد.
رييس بنياد ملي نخبگان با بيان اينكه برخي نخبگان هنوز نتوانستهاند روي پاي خود بايستند، ادامه داد: با توجه به اينكه برخي نخبگان به پول و تسهيلات رايگان عادت كردهاند، هنوز نتوانستهاند استقلال مالي پيدا كنند و چشمشان به درآمد نفتي دولت است. اين موضوع سبب ميشود عنوان نخبگي از آنها برداشته شود.
ستاري گفت: اقتصاد دانش بنيان استان ها از طريق وام و تسهيلات شكل مي گيرد و پول بلاعوض، اقتصاد دانش بنيان به وجود نميآورد، به همين دليل در آيين نامههاي جديد بنياد ملي نخبگان، اين موضوع را بسيار جدي مطرح كردهايم.
** انتقاد از نحوه شناسايي نخبگان
وي با انتقاد از نحوه شناسايي نخبگان گفت: اين روش اشتباه است كه خود نخبه به بنياد مراجعه كند و بگويد من نخبه هستم و تسهيلات ميخواهم؛ بايد روشي پيش بگيريم كه خود ما نخبگان را در جامعه پيدا كنيم و از طريق ارايه تسهيلات آنها را حمايت كنيم.
رييس بنياد ملي نخبگان تصريح كرد: استخدام هر نيروي جديد و بدون برنامه در مجموعهها، تير خلاص به آن مجموعه است زيرا مجموعهها بايد تلاش كنند با وجود افراد كمتر، بالاترين بهرهوري را داشته باشند. فقط نتيجه سفر برخي از مديران ما به كشورهاي ديگر اين بوده است كه بلافاصله به فكر ايجاد ساختمان شيك و استخدام افراد زياد در مجموعه شان باشند، در حاليكه اين موضوع درست نيست و مشكلي از مشكلات مردم را حل نميكند.
ستاري با بيان اينكه بزرگ شدن ساختار بنياد ملي نخبگان به صلاح نيست، گفت: اين مجموعه ميتواند با همين ميزان نيرويي كه دارد، در كشور موثر باشد.
وي با بيان اينكه نفرات برتر كنكور كه خود را به عنوان نخبه معرفي ميكنند نبايد برچسب نخبگي بخورند، افزود: اين افراد استعداد برتر هستند اما نخبه نيستند و در ابتداي راه قرار دارند و زمانيكه اين افراد توانستند در كشور تاثيرگزار شوند ميتوانيم به آنها نخبه بگوييم. ستاري گفت: يك رتبه اول كنكور يا برنده جايزه بينالمللي در ابتداي راه قرار دارد و بايد هزينههاي زيادي بدهد تا به نخبگي برسد، به همين دليل بايد در آيين نامه جديد بنياد ملي نخبگان به الصاق كلمه نخبه به افراد دقت شود.
رييس بنياد ملي نخبگان گفت: ارايه برخي تسهيلات دليل مراجعه افراد به بنياد ملي نخبگان شده است و اين روند صحيحي نيست و از توانمندسازي نخبگان جلوگيري ميكند.
ستاري افزود: بايد سعي كنيم از كمك خيرين كشور در بنياد ملي نخبگان استفاده كنيم و در شناسايي نخبگان و استعدادهاي برتر و توانمندسازي استانها از آنها بهره بگيريم.
وي با بيان اينكه بنياد ملي نخبگان نبايد خود وارد اجراي برنامهها شود، گفت: بنياد ملي نخبگان بايد بگونه اي تلاش كند كه امكانات كشوري را جمع آوري سازد و خود نيز نظارتكننده باشد و امور اجرايي و تصديگري پرهيز كند.
ستاري خاطر نشان كرد: يكي از انتظارات ما از بنياد ملي نخبگان در استانها اين است كه مشكلات و نيازهاي هر استان توسط نخبگان و توانمندان خود استان حل شود.
رييس بنياد ملي نخبگان با اشاره به آيين نامه جديد اين بنياد گفت: توجه به برنامههاي فرهنگي يكي از موضوعاتي است كه در اين آيين نامه مدنظر قرار گرفته است، بنابراين اميدواريم مجريان طرح بتوانند با انجام كارهاي فرهنگي مناسب با كمك خود نخبگان، اين موضوع را در مراكز اين بنياد در استان ها نهادينه كنند.
ستاري تصريح كرد: استخدام افراد بر اساس نسبت فاميلي و افراد سياسي كار و حاشيهساز در بنيادهاي نخبگان استانها ممنوع است و با هرگونه تخلفي در اين زمينه برخورد خواهيم كرد.
وي با اشاره به ارايه اختياراتي به بنيادهاي ملي نخبگان استاني گفت: در اجراي آيين نامه جديد بنياد ملي نخبگان اختياراتي به استانها و دانشگاهها دادهايم و تلاش مي كنيم اين اختيارات را به استانهاي ديگر نيز گسترش دهيم.
نشست سراسري روساي بنيادهاي نخبگان استاني از روز گذشته(چهارشنبه) در تهران آغاز شده و امروز(پنجشنبه) نيز ادامه دارد.
علمي(1) ** 1834 ** 1071
معاون رييس جمهوري خبر داد:
اعمال تغييرات در آيين نامه بنياد نخبگان با هدف ارايه خدمات به مستعدان برتر
۳۰ بهمن ۱۳۹۳، ۱۶:۱۱
کد خبر:
81512652
تهران - ايرنا - معاون علمي و فناوري رييس جمهوري گفت: تغييرات آيين نامههاي بنياد ملي نخبگان در راستاي هدفمند كردن ارايه خدمات به مستعدان برتر و نخبگان طراحي شده تا بتوان نخبگان تحت پوشش بنياد را حمايت كرد.