به گزارش روز دو شنبه ايرنا، در اين كتاب كه به اهتمام محمد رضا نعيم آبادي و علي خلجي و از سوي انتشارات رشيد روانه بازار مي شود؛ در چهار فصل به بررسي و كنكاش شكر به عنوان شناخت سرمايه ها و بهره وري اولين گام در اقتصاد مقاومتي، احسان به عنوان كليد مقاوم سازي اقتصاد و قناعت براي زندگي گوارا و همچنين آسيب شناسي اقتصاد مقاومتي پرداخته شده است.
در مقدمه اين كتاب تاكيد شده است: اساسا هيچ جامعه اي بدون اقصاد ريشه دار و پويا نمي تواند اميد چنداني به رشد حتي در ابعادي مانند ابعاد فرهنگي و اجتماعي داشته باشد.
اقتصاد از ستون هاي مهم توسعه در يك جامعه است و اقتصاد مستحكم در هر جامعه به مديران و مردم آن جامعه فرصت خواهد داد كه به بازسازي روابط اجتماعي و بهبود مناسبات فرهنگي خويش بپردازند و هر چه اساس اقتصاد در برابر حوادث مختلف مقاوم باشد، آن جامعه دچار مشكلات كمتري خواهد شد.
اين كتاب كه در بررسي اقتصاد مقاومتي از منظر مباحث مطروحه در نوع خود قابل توجه است، در نتيجه گيري تاكيد دارد، استفاده صحيح از نعمت ها، هنر بزرگ مومنان است كه هم از نعمت ها استفاده مي كنند و مديون آن نعمت ها قرار نمي گيرند و هم رضايت خداوند را با آن به دست مي آورند.
در فصل دوم نيز معناي احسان به عنوان دومين ستون اصلي اقتصاد مقاومتي تشريح شده است.
در بخشي از اين فصل تاكيد شده است، افزون بر لغت نامه ها، مفسرين نيز احسان را به معناي انجام دادن كار نيك و مستحكم گرفته اند و در عرصه سازندگي، توليد، هنر، نويسندگي، تعليم و تربيت كار را بايد به نحو احسن و اكمل انجام داد.
قناعت به عنوان سومين مفهوم مقاوم سازي اقتصاد در اين كتاب مورد كنكاش قرار گرفته و در نتيجه گيري كتاب تلاش شده تا چشم اندازي فراسوي محققان و پژوهشگران در حوزه اقتصاد اسلامي و بيان مباني اقتصاد مقاومتي از منظر دين ترسيم شود.
نويسنده معتقد است، در اين حوزه پژوهشي كار هاي ناتمام بسياري وجود دارد و شايسته است پژوهشگران و محققان حوزه هاي علميه و دانشگاه تحقيقات جامعي را ارائه داده و خلاء پژوهشي در اين حوزه را پر نمايند.
آيت الله نعيم آبادي تاكنون 35 كتاب و پژوهش ريشه دار در حوزه مفاهيم اجتماعي دين اسلام منتشر ساخته كه بازخواني تعاليم تربيتي اسلام و بررسي آن ها براي مطابقت با شرايط روز جامعه از ويژگي هاي آثار اوست.
آيت الله نعيم آبادي در سال 1323 در خانواده اي روحاني در شهرستان دامغان پا به عرصه وجود گذارد. از اوان كودكي با علم آموزي در مكتب خانه و سپس با ورود به تهران و تحصيل در آموزش و پرورش گام به وادي معرفت نهاد و با حضور در حوزه پر بركت علميه قم آن را به كمال رساند.
وي دروس حوزوي را نزد اساتيد بزرگ حوزه هم چون: مرحوم آيت الله العظمي گلپايگاني و مرحوم آيت الله العظمي شيخ مرتضي حائري و مرحوم آيت الله العظمي محقق داماد و شهيد دكتر مفتح فرا گرفت.
آثار گران سنگ و ارزشمند قلمي اين عالم بر جسته گوشه اي ديگر از زندگي پر بار ايشان را رقم مي زند. آثاري همچون داروينيسم از ديدگاه دانش و مذهب، آثاري درباره نماز كه از جمله آنها (( نماز زيباترين الگوي پرستش )) است كه به زبان عربي ترجمه و در مصر به چاپ رسيده است.
آسيب شناسي خواص ، عاشورا در عاشورا ، شكر در آينه وحي ، زكات در آينه وحي ، تحريف در آموزه هاي ديني ، صليب خونين ، توسل ، زمزمه روزه داران ، امر به معروف و نهي از منكر، آئين پارسايي، رشوه ، تفسير سوره فجر و تين ، نماز درماني ، ولايت علي (ع) در آينه وحي ، غدير در آينه تاريخ، شرحي بر خطبه هاي امام سجاد (ع) در نزديك مدينه، احسان ، روزه در آينه وحي و قرآن به روايت نهج البلاغه كه به چاپ رسيده و آثاري همچون شرح دعاي سحر ، بحث پيرامون اعتياد ، نمازجماعت ، شرح كلمات قصار ( نهج البلاغه ) تولي و تبري ، رسالت مسجد ، اعجاز قرآن ، جوان و عقلانيت ، حق و باطل ، آسيب شناسي امر به معروف و نهي از منكر ، شب عاشورا چه گذشت و تفسير سوره الرحمن كه در دست چاپ قرار دارد.
1396 **1027**
آيت الله نعيم آبادي: شناخت سرمايه ها و بهره وري گام نخست در اقتصاد مقاومتي است
۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۱۳
کد خبر:
81517321
تهران - ايرنا - «مباني ديني اقتصاد مقاومتي» تازه ترين اثر اقتصادي ديني آيت الله غلامعلي نعيم آبادي نماينده ولي فقيه و امام جمعه بندرعباس، با تشريح و بررسي مباني ديني در اقتصاد مقاومتي امروز رونمايي مي شود.