به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دهمین كنگره بین المللی سرطان سینه امروز در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شد.
دكتر محمد هادی زاده، دبیر اجرایی این كنگره سرطان سینه را پنجمین سرطان شایع در ایران بعد از سرطان معده، ریه، پروستات و مثانه عنوان كرد.
همچنین دكتر ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مراسم آغاز به كار این همایش اظهار داشت: سرطان سینه 23 و هشت دهم درصد سرطان در بین زنان ایرانی را تشكیل می دهد.
***استرس عامل تازه وارد سرطان سینه دركشور
دكتر محمد اسماعیل احمدی، رییس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در این همایش استرس را به عنوان عامل تازه وارد سرطان سینه در بین زنان ایرانی یادكرد و گفت: مهمترین عامل خطر سرطان سینه در ایران مسائل روانی، اجتماعی و معنوی است.
وی تقویت روحیه ایثار و عشق ورزی را عاملی مهم در جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان دانست و گفت: تحقیقات نشان داده كه تقویت روحیه ایثارگی حتی باعث تغییرات ژنی نیز می شود.
***هورمون ها
رییس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی از هورمون ها به عنوان عامل دیگر ابتلا به سرطان در بین زنان ایرانی یاد كرد و گفت: متاسفانه امروز از درمان های پوستی برای از هومون ها استفاده می شود كه این امر خود باعث بروز سرطان می شود.
***افزایش وزن را جدی بگیرید
دكتر احمدی همچنین از دیگر عوامل ابتلا به سرطان سینه را افزایش وزن دانست و گفت: متاسفانه 40 درصد زنان و 15 درصد نوجوانان كشور اضافه وزن دارند.
***كمبود ویتامین D، عامل دیگری برای سرطان سینه در ایران
رییس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی كمبود ویتامین D را از دیگر عوامل ابتلا به سرطان سینه در كشور دانست و گفت: بیش از 60 درصد مبتلایان به سرطان سینه از كمبود ویتامین D رنج می برند.
وی افزود: 36 درصد جمعیت كشور دچار كمبود ویتامین D هستند.
***معاینات اولیه باید از 20 سالگی آغاز شود
همچنین دكتر فاطمه توكلی متخصص حراحی سینه در حاشیه این همایش به خبرنگار علمی ایرنا گفت: معاینات اولیه برای تشخیص سرطان سینه باید از 20 سالگی و توسط خود افراد صورت گیرد.
وی توضیح داد: خانم ها باید با معاینه خود با مشاهده هرگونه سفتی و هرگونه فرورفتگی به پزشك مراجعه كنند. در صورت تشخیص زودهنگام می توان به درمان و بهبودی كامل این بیماری امیدوار بود.
به گزارش ایرنا، دهمین همایش بین المللی سرطان سینه تا هشتم اسفندماه در سالن امام علی دانشگاه شهید بهشتی برپاست.
علمی(5)**9190**1599
تهران- ایرنا- محققان می گوینددر حالی كه سرطان سینه رشد شش درصدی را در كشور تجربه می كند با رعایت چند راهكار می توان از شیوع بیماری به عنوان پنجمین سرطان كشنده در كشور جلوگیری كرد.