'علي رسوليان' روز پنجشنبه در همايش 'آشنايي با توانمنديهاي صادراتي افغانستان و تسهيل صادرات افغانستان به ايران' در مشهد افزود: روابط دو كشور ايران و افغانستان، تاريخي و عميق و ريشه دار است و مقامات عالي دو كشور نيز توجه ويژه اي به توسعه روابط با يكديگر دارند.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاه كالاهاي جمهوري اسلامي ايران در افغانستان گفت: اين نمايشگاه با استقبال بسيار خوب تجار و بازرگانان افغانستاني و عنايت ويژه مسوولان اين كشور برگزار شد كه توافقات خوبي از جمله ايجاد اتاق مشترك دو كشور در كابل صورت گرفت.
وي با تاكيد بر اينكه توانمنديهاي صادراتي بسيار خوبي در ايران در همه بخش هاي كشاورزي، خدمات فني و مهندسي، لوازم خانگي و ديگر بخش ها وجود دارد، افزود: خراسان رضوي يكي از استانهاي توانمند در توليد كالاها و خدمات بويژه خدمات فني و مهندسي است كه مي تواند سهم بيشتري در بازار افغانستان داشته باشد.
رسوليان اظهار كرد: كشور افغانستان هم محصولات كشاورزي بسيار خوب و با كيفيت مناسب دارد كه ايران به برخي از آنها نيازمند است.
وي با بيان اينكه در چارچوب راهبردهاي مقامات عالي دو كشور، توجه ويژه اي به توسعه روابط با افغانستان وجود دارد، گفت: در اين راستا كميته هاي مشترك همكاري بين هرات و خراسان رضوي با عنوان كميته اقتصادي با محوريت اتاق بازرگاني مشهد و كميته علمي و آموزشي با محوريت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي تشكيل شده است.
مدير كل دفتر اقتصادي استانداري خراسان رضوي اظهار اميدواري كرد تشكيل اين كميته هاي مشترك بين دو كشور به تشكيل كميسيون كنسولي براي رفع مشكل رواديد نيز بيانجامد.
رسوليان با اشاره به موانع موجود در صادرات و واردات كالا در مرز افغانستان و ايران گفت: هزينه زياد عوارض گمركي، مشكلات موجود در صادرات فرآورده هاي نفتي به افغانستان، هزينه زياد صدور رواديد براي بازرگانان دو كشور از جمله موانع توسعه روابط تجاري بين ايران و افغانستان است.
وي اظهار كرد: يكي از موانع تعرفه اي كشور افغانستان، تعرفه فصلي كنجد بود كه با قول مساعد مسوولان افغانستاني، اين محدوديت برطرف مي شود.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي نيز در اين همايش برضرورت توجه ويژه به استانداردهاي كيفيت كالا و شاخص هاي سلامت در روابط تجاري بين ايران و افغانستان تاكيد كرد.
'راضيه عليرضايي' گفت: به منظور تسريع در انجام آزمايشات كيفي كالاهاي قابل ورود به بازارهاي جهاني، شركت هايي در ايران با مجوزهاي بين المللي به امر بازرسي كيفيت كالاها مي پردازند كه اين شركت ها مي توانند در كشور افغانستان نيز فعاليت نموده و بازرسي كيفي انجام دهند.
وي با تاكيد بر مبادله يافته ها و دستاوردهاي دو كشور در اين زمينه افزود: كنترل كيفي كالاها، ضامن رونق اقتصادي هر دو كشور است و راه بازارهاي جهاني را باز مي كند.
وي گفت: سلسه همايش هاي ايران و افغانستان براي رفع جدي موانع تجاري و تعرفه اي، تسهيل تجارت، حركت به سوي تعادل، بهبود روابط طرفين و شناسايي استعدادهاي هر دو طرف برگزار خواهد شد.
نمايشگاه اختصاصي جمهوري اسلامي ايران در پايتخت افغانستان از 28 بهمن الي اول اسفند ماه امسال با مجوز سازمان توسعه تجارت ايران و محوريت استان خراسان رضوي در فضايي به مساحت 3000 مترمربع و در گروههاي كالايي مصالح ساختماني، خدمات فني و مهندسي، مواد غذايي، لوازم خانگي و كشاورزي برگزار شد.
7489 / 6053
مشهد - ايرنا - مدير كل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري خراسان رضوي از تشكيل اتاق مشترك بازرگاني ايران و افغانستان در نتيجه برگزاري نمايشگاه هاي كالاهاي ايران در پايتخت افغانستان با محوريت اين استان خبر داد.