حسن لطفي روز دوشنبه به مناسبت برپايي دهمين نمايشگاه كتاب استان قزوين در گفت و گو با خبرنگار ايرنا نمايشگاه كتاب را اقدامي موثر در تعميق فرهنگ مطالعه دانست و افزود: با توجه به اهميت و جايگاه مطالعه در زندگي فردي و اجتماعي افراد بايد فرهنگ كتابخواني در جامعه نهادينه شود.
وي با اشاره به جايگاه كتاب و كتابخواني در كشور اظهاركرد: براي ارتقاي جايگاه كتابخواني بايد ضرورت مطالعه در فرد نهادينه شده و كتاب عنصري غيرقابل جايگزين در سبد مصرفي خانوار باشد.
وي لطفي خاطرنشان كرد: با توجه به گستره فضاهاي مجازي، شبكه هاي اينترنتي و ماهواره اي براي جذب هر چه بيشتر مردم بويژه جوانان و نوجوانان به اين فضاها، معتقدم هيچيك از اينها جايگزين كتاب نخواهد شد.
اين نويسنده قزويني برگزاري نمايشگاه كتاب را اقدامي در جهت ايجاد ارتباط ميان كتاب با آحاد مردم و به ويژه كودكان و نوجوانان دانست و بيان كرد: كودكان و نوجوانان نبايد در سنين كودكي از مطالعه و كتابخواني غافل شوند و چنين رويدادهاي فرهنگي ميتواند به علاقه مندي مردم به فرهنگ مطالعه كمك كند.
لطفي خواستار برگزاري بيشتر اينگونه نمايشگاهها در طول سال شد و اضافه كرد: برگزاري بيشتر اينگونه نمايشگاهها در طول سال به تدريج مطالعه را به جزيي از زندگي نسل نو تبديل ميكند و بستر رشد آنها در ابعاد مختلف را فراهم ميسازد.
وي ادامه داد: امروزه بحث مطالعه و كتابخواني داراي اهميت فراواني است و رشد كتابخواني شرط نخست توسعه فرهنگي و اقتصادي است.
لطفي با تاكيد بر اينكه هيچ ملتي بدون توجه به امر كتاب و كتابخواني به شاخصهاي توسعه دست نيافته است، افزود: توسعه بدون بستر فرهنگي در هيچ جاي دنيا به نتيجهاي مطلوب منتهي نشده است.
وي اضافه كرد: كتاب، كتابخواني و كتابخانه از زيربناييترين و ضروريترين مباحث فرهنگي در حوزه فرهنگ عمومي هستند، چرا كه با افزايش سرانه مطالعه در هر منطقه، بدون ترديد فرهنگ عمومي منطقه نيز ارتقا خواهد يافت.
*** حضور ناشران مطرح در دهمين نمايشگاه كتاب استان قزوين
اين نويسنده قزويني گفت: بر خلاف سالهاي پيش ناشران مطرح كشور در نمايشگاه كتاب قزوين حضوري فعال داشتند، چرا كه در گذشته به دليل گزينشي انتخاب كردن ناشران، اين مشاركت و حضور كمتر بود.
لطفي اضافه كرد: خوشبختانه در دهمين نمايشگاه كتاب استان قزوين حضور ناشراني با سلايق مختلف توانست ذائقه فرهنگي مخاطبان را جوابگو باشد و اميدوارم در سالهاي آتي نيز اين دامنه گسترده تر بشود و آستانه تحمل را بالاتر ببريم تا كتاب به شكل مطلوب تري در جامعه ما نشر پيدا كرده و هم بازار كتاب بهتر شود.
وي تاكيد كرد: اميدواريم با تلاش بيشتر مسوولان و برنامه ريزي دقيق و مدون در اين زمينه شاهد توجه روز افزون به كتاب و كتابخواني در جامعه باشيم.
حسن لطفي داستان نويس و فيلم نامه نويس قزويني كه بيش از 30 سال در اين عرصه سابقه فعاليت دارد صاحب آثاري از جمله درس هايي درباره فيلم نامه نويسي، آخرين سه شنبه، هند كشور رنگ ها و ليلي و مجنون است.
7389/ 6128
نويسنده قزويني: برگزاري نمايشگاه كتاب به گسترش فرهنگ كتابخواني كمك مي كند
۱۱ اسفند ۱۳۹۳، ۹:۳۷
کد خبر:
81525350
قزوين- ايرنا- يك مولف و نويسنده قزويني در خصوص اهميت تقويت فرهنگ كتابخواني در جامعه گفت: جامعه پويا نيازمند مطالعه و انس با كتاب است و برگزاري نمايشگاه كتاب براي تعميق اين فرهنگ كمك مي كند.