شهلا ميرگلوبيات روز دوشنبه در جريان بازديد از روند عمليات اجرايي تصفيه خانه فاضلاب شهر ساوه گفت: اين پروژه به عنوان يكي از بزرگترين طرح هاي مهندسي استان مركزي است كه تسريع در راه اندازي آن نياز به اقدامات جهادي وزارت نيرو دارد.
وي اظهار كرد: ساخت تصفيه خانه فاضلاب در ساوه از مطالبات به حق مردم است كه ضرورت و حساسيت بهره برداري از آن محسوس است.
نماينده مردم ساوه و زرنديه در مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: اجراي اين پروژه ضامن سلامت و رفاه حال شهروندان ساوجي است و با تكميل آن مي توان از پساب، بخشي از كمبودهاي شديد آب در حوزه كشاورزي و صنعت را جبران كرد.
ميرگلوبيات توضيح داد: افزايش جمعيت در شهرهاي بزرگ باعث افزايش ميزان توليد فاضلاب شهري شده بنابراين اجراي سيستم جمع آوري و تصفيه فاضلاب شهري به يك از نيازهاي زندگي شهر تبديل شده است.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب ساوه نيز در حاشيه اين بازديد گفت: تصفيه خانه فاضلاب شهر ساوه به روش لجن فعال و با اعتباري بالغ بر 255 ميليارد ريال در دست انجام است.
ابوالفضل شهباز افزود: مرحله نخست عمليات اجرايي اين تصفيه خانه با بهره گيري از بالاترين فناوري و تجهيزات پيشرفته به زودي با حضور وزير نيرو به بهره برداري مي رسد.
وي خاطرنشان كرد: مطالعات اوليه تصفيه خانه فاضلاب ساوه از سال 74 و عمليات اجرايي آن از سال 86 آغاز شده كه به موازات اجراي اين طرح، خطوط اصلي شبكه جمع آوري و انتقال فاضلاب شهري نيز عملياتي شده است.
شهباز گفت: پروژه تصفيه خانه فاضلاب اين شهر با توان تصفيه فاضلاب به ظرفيت 35 هزار متر مكعب در روز براي جمعيتي بالغ بر 220 هزار نفر و با هدف ارتقاي استاندارد كيفي و بهداشتي زندگي، جلوگيري از آلودگي آبهاي زيرزميني و همچنين استفاده بهينه از پساب توليدي در مصارف مختلف اجرا شده است .
وي، تصفيه و دفع بهداشتي آب و پسماند فاضلاب شهري و حفاظت از محيط زيست و منابع آبي را از مزاياي اجراي اين پروژه دانست و افزود: پساب خروجي اين تصفيه خانه قابليت بازگشت به محيط زيست را دارد و براي آبياري باغات و مزارع قابل استفاده است.
مديرعامل ابفاي شهرستان ساوه توضيح داد: درحال حاضر لوله گذاري بيش از 60 هزار متر از شبكه جمع آوري فاضلاب در اين شهر انجام شده است.
شهباز عنوان كرد: امكان استفاده مجدد از پساب تصفيه شده در برنامه هاي توسعه اي بخش كشاورزي و فضاي سبز با توجه به اقليم نيمه خشك و شرايط حاد منابع آبي ساوه بر اثر خشكسالي نياز جدي است.
وي گفت:راه اندازي اين تصفيه خانه ضمن پالايش لجن تصفيه شده، حذف چاه جذبي (سنتي)، جلوگيري از اثرات سوء ناشي از نفوذ و نشت فاضلاب به پي ساختمان و جلوگيري از آلودگي آب هاي زير زميني را نيز به دنبال دارد.
وي افزود: با افتتاح تصفيه خانه فاضلاب، كار واگذاري انشعابات فاضلاب در اين شهر، همزمان با لوله گذاري در مناطق مختلف شهري آغاز مي شود.
ساوه دومين شهر صنعتي و پرجمعيت استان مركزي است كه از شمال به شهرستان زرنديه و استان قزوين از جنوب به شهرستان تفرش و استان قم و از شرق به استان تهران و قم و از غرب و جنوب غربي به استان همدان و شهرستان كميجان محدود ميشود.ك/3
7338/6013/
نماينده ساوه خواستار تسريع در تكميل تصفيه خانه فاضلاب اين شهر شد
۱۱ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۲۱
کد خبر:
81525574
ساوه- ايرنا- نماينده مردم شهرستان هاي ساوه و زرنديه خواستار تسريع در راه اندازي تصفيه خانه فاضلاب ساوه به عنوان يكي از زيرساخت هاي مهم اين منطقه شد.