۱۳ اسفند ۱۳۹۳، ۱۹:۱۷
کد خبر: 81529304
T T
۰ نفر
هیات دولت 50 میلیارد ریال برای ساماندهی زاینده رود تصویب كرد

اصفهان - ایرنا - در جلسه هیات دولت كه روز چهارشنبه به ریاست دكتر حسن روحانی رییس جمهوری برگزار شد، اختصاص 50 میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی زاینده رود به تصویب رسید.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، هیات وزیران مبلغ 50 میلیاردریال اعتبار برای ساماندهی رودخانه زاینده رود به منظور افزایش راندمان انتقال آب و جلوگیری از هدر رفت آن در اختیار استانداری اصفهان قرار داد.

زاینده رود به عنوان بزرگترین رودخانه فلات مركزی ایران از كوههای زاگرس مركزی بویژه زردكوه بختیاری سرچشمه می گیرد و در نهایت به تالاب گاوخونی در منطقه كویری شرق اصفهان می رسد.

زاینده رود به عنوان یكی از مهمترین جاذبه های طبیعی و تاریخی فلات مركزی ایران یكی از كانون های جذب گردشگر و حضور گردشگران در اصفهان است.

آب در رودخانه زاینده رود پس از حدود 18 ماه خشكی این رودخانه، در 15 آبان تا نیمه آذر سالجاری برای آغاز كشت پاییزه جریان یافت و از نیمه آذر تا سوم اسفند رو به خشكی گرایید.

در این مدت گرچه میزان آب زاینده بتدریج كاهش یافت اما مسوولان ذی ربط با رها كردن اندكی آب مانع از خشكی كامل آن شدند.

دریچه های سد زاینده رود برای رهاسازی 65 متر مكعب در ثانیه جهت مصارف كشاورزی روز سوم اسفند بار دیگر گشوده شد.

رییس جمهوری در سیزدهمین سفر استانی خود به استان اصفهان كه در ماه گذشته انجام شد از وزیر نیرو و استاندار اصفهان خواست تا برای جریان دائمی آب در زاینده رود اقدام كنند.

سد زاینده رود كه دارای گنجایشی افزون بر یك میلیارد و 400 میلیون مترمكعب آب است در سالهای اخیر شاهد حداكثر ذخیره كمتر از 900 میلیون متر مكعب بوده و میزان ذخیره آب در این سد حتی تا 120 میلیون متر مكعب نیز كاهش یافته است.

استاندار اصفهان واخر دی سالجاری در نشست بین المللی تخصصی پایداری زاینده رود از زردكوه تا تالاب گاوخونی در اصفهان با اشاره به اینكه تلاش برای نجات زاینده رود از 18 ماه قبل در دستور كار مدیریت این استان قرار گرفته است، اظهار كرد: طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود براساس تجربیات و یافته های موجود، تدوین و توسط بالاترین مرجع آب كشور یعنی شورای عالی آب تصویب شد.

رسول زرگرپور با اشاره به جزییات این طرح ؛ آن را شامل سه موضوع اصلی منابع، مصارف و حقابه ها عنوان كرد.

استاندار اصفهان درباره موضوع منابع آب در طرح یاد شده گفت: این موضوع شامل دو مرحله است كه در مرحله اول بدنبال تثبیت وضع موجود منابع هستیم.

زرگرپور مرحله دوم را شامل توسعه منابع موجود از انتقال حوضه به حوضه عنوان كرد و گفت: در این راستا یك طرح نهایی شده و دیگری در دست بررسی است.

وی اظهار امیدواری كرد: با اجرای این طرح ها از برداشت مازاد جلوگیری و طرح های توسعه جدید اجرایی و 450 میلیون متر مكعب آب استحصال شود.

استاندار اصفهان به موضوع مصارف در طرح یاد شده اشاره كرد و گفت: هدف ما، مصرف بهینه در آب مورد نیاز برای شرب، صنعت و كشاورزی است.

وی با بیان اینكه این موضوع نیز شامل دو مرحله است، اضافه كرد: مرحله اول تثبیت مصارف و مرحله دوم، كاهش مصارف از طریق بهینه سازی آن است.

زرگرپور اظهار امیدواری كرد كه با اجرای این اقدامات 250 میلیون متر مكعب آب نیز صرفه جویی شود.

استاندار اصفهان زمان اجرای طرح 9 ماده ای احیای حوضه آبریز زاینده رود را سه تا پنج سال اعلام كرد و گفت: تاكنون 40 درصد این طرح اجرایی شده و پنج ماده از 9 ماده آن درحال اجراست.

استاندار اصفهان با اشاره به اینكه طرح 9 ماده ای، پیشنهاد مدیریت این استان به شورای عالی آب بوده است، افزود: این موضوعات اولین بار در كشور مطرح شد و اكنون به عنوان الگوی موفق در حال پیاده سازی در سایر حوضه های آبریز از جمله كرخه و قزل اوزن است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان نیز در ماه گذشته در آستانه سفر رئیس جمهوری به این استان در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا خواستار مدیریت یكپارچه بر حوضه زاینده رود و انجام اصلاحات در بستر این رودخانه بمنظور جلوگیری از هدر رفت آب شده بود.

آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد گفته بود: در بخش هایی از زاینده رود، عرض رودخانه به بیش از 600 متر و در برخی از قسمت ها به كمتر از 10 متر كاهش می یابد لذا باید اصلاحاتی در این زمینه انجام شود تا از هدر رفت آب در این حوضه آبریز جلوگیری شود.

سیام*1429**1553

2093