«چونگ ایوی هوا» رییس مجلس كره جنوبی روز پنجشنبه در سفری به آمریكا سیاست های گذشته ژاپن را «امپریالیستی» توصیف كرد و گفت: آشتی واقعی با ژاپن زمانی محقق می شود كه توكیو صادقانه از گذشته تاریخی خود عذرخواهی و اعلام كند از گذشته درس گرفته است.
وی كه برای بازدید از بنای یادبود سربازان جنگ كره به واشنگتن رفته بود، ابراز امیدواری كرد: توكیو اهمیت تاریخی این مساله را به خوبی درك كند.
اظهارنظر این مقام رسمی كره جنوبی البته هنوز واكنش توكیو را درپی نداشت، اما احتمال می رود در صورت اظهارنظر متقابل توكیو، روابط دو كشور بار دیگر در آستانه بحران قرار گیرد.
كره جنوبی و ژاپن علاوه بر مسائل ارضی در خصوص برخی مسائل دوران جنگ جهانی دوم با یكدیگر اختلاف نظر دارند. این اختلافات هر از گاهی منجر به بروز جنگ لفظی و تنش میان رهبران دو كشور می شود.
از جمله این اختلافات «بهره برداری از زنان كره ای» در زمان جنگ جهانی دوم توسط ژاپنی ها است. این موضوع به «بردگی جنسی زنان كره ای توسط ژاپنی ها» معروف است. این موضوع همچنان یكی از چالش های اصلی در روابط توكیو و سئول است و دو كشور تاكنون نتوانسته اند برای كاستن از آثار روانی این واقعه تصمیمی اتخاذ كنند.
آمارهای مختلفی از تعداد زنان كره ای كه در زمان جنگ جهانی دوم هدف بهره برداری ژاپنی ها قرار گرفته اند، منتشر می شود، اما گفته می شود این رخداد هنوز 54 قربانی زنده دارد و سئول معتقد است ژاپن باید به این افراد غرامت دهد.
كره جنوبی می گوید در دوران جنگ جهانی دوم، بیش از 200 هزار زن كره ای هدف بهره برداری ارتش سلطنتی ژاپن قرار گرفته اند.
ژاپن نیز می گوید در توافقنامه دوجانبه در سال 1965 میلادی همه مسائل موجود از جمله این مساله حل شده و غرامت نیز پرداخت شده است.
ژاپن همچنین به عذرخواهی سال 1993 میلادی خود و غرامت های مالی كه به بازماندگان این واقعه پرداخت كرده، اشاره دارد.
این اختلافات سبب شد كه سئول بارها به این موضوع تاكید كند كه اجلاس دوجانبه با ژاپن فقط زمانی برگزار خواهد شد كه توكیو از این واقعه عذرخواهی كند و به قربانیان غرامت دهد.
«پارك گئون هی» رییس جمهوری كره جنوبی البته بارها «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن را به دلیل عذرخواهی نكردن از این واقعه، ترسو نامید و از زمان روی كار آمدنش در سال 2013 میلادی حاضر به دیدار مستقیم با وی نشد.
زنان بازمانده از این واقعه هر ساله با تجمع مقابل سفارت ژاپن در سئول، عذرخواهی رسمی دولت ژاپن و پرداخت غرامت را خواستار می شوند.
رییس جمهوری كره جنوبی نیز هفته گذشته بار دیگر به این موضوع واكنش نشان داد و از توكیو خواست با توجه به سالخوردگی این زنان و سن بالای 90 سال اكثر آنان، این عذرخواهی را بیش از این به تعویق نیاندازد.
آساق*231*1597*1561**1545
پكن - ایرنا - سخنان رییس مجلس كره جنوبی در آمریكا علیه توكیو بار دیگر روابط دو كشور را در آستانه بحران قرار داد.