ماريا قادري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مصرف ماست همراه با غذا در كنار تامين كلسيم بدن مي تواند احتمال عفونت هاي روده اي را كاهش دهد.
وي اظهار كرد: ماست معده را تقويت و به هضم غذا كمك ميكند و از رشد ميكروب ها در رودهها جلوگيري كرده و در درمان اسهال نيز موثرست.
قادري اضافه كرد: ماست با خنثي سازي برخي تركيبات مضر صفراوي، از تحريك جدار رودهها كاسته و احتمال بروز سرطان روده را كاهش ميدهد.
وي عنوان كرد: كلسيم موجود درماست نيز مانع رشد بي رويه سلول هاي پوششي روده بزرگ ميشود و بررسي ها نشان داده است افرادي كه كلسيم بيشتري مصرف ميكنند، سرطان روده در آنها كمتر است.
وي با اشاره به اينكه محدود كردن مصرف شير و مواد لبني زمينه ساز كمبود كلسيم و پوكي استخوان است گفت: شير و فرآورده هاي لبني از مواد مغذي هستند كه تامين آن براي بدن ضروري است و مصرف آنها نبايد فراموش شود.
وي افزود: از مصرف شير، كره، سرشير، كشك و پنير محلي غير پاستوريزه بايد خودداري كرد زيرا مصرف محصولات غير پاستوريزه خطر ابتلا به تب مالت و مسموميت هاي غذايي را افزايش مي دهد.
وي ادامه داد: پيشنهاد مي شود به جاي نوشابه هاي گازدار كه حاوي مقادير قابل توجهي شكر هستند از دوغ هاي پاستوريزه و كم نمك به عنوان نوشيدني همراه با غذا استفاده شود تا در كنار تامين كلسيم بدن از فوايد آن نيز بهره مند شد.
سرانه مصرف لبنيات در استان همدان سال گذشته 142 كيلوگرم بود كه در سالجاري اين مقدار به 102 كيلوگرم كاهش يافته است.
7530/6993
همدان- ايرنا- كارشناس نظارت بر مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت: استفاده از ماست همراه با غذا بويژه در مسافرت ها كه احتمال آلودگي مواد غذايي وجود دارد مي تواند از ابتلا افراد به عفونت هاي روده اي جلوگيري كند.