به گزارش ایرنا، این روزنامه به نقل از گروه مدنی 'كارزار تبلیغاتی ضد تجارت جنگی' (كت)، افزود: این تجهیزات وسلاح ها شامل گازهای اشك آور، گلوله های مشقی و ابزار برای سركوب مخالفین داخلی بوده است .
این روزنامه به نقل از این گروه مدنی ضد جنگ نوشت: فروش این محصولات توسط انگلیس به كشورهایی كه از آن برای سركوب مخالفین داخلی استفاده می كنند، بیانگر نقض قوانین تجاری داخلی این كشور بوده و اینكه لندن تجارت را بر حقوق بشر ترحیج می دهد.
ایندیپندنت می افزاید: از زمان روی كار آمدن دولت ائتلافی دیوید كامرون در سال 2010، وزیر تجارت، بازرگانی و نوآوری انگلیس مجوز صادرات سلاح های ضد شورش را به ارزش شانزده میلیون پوند ، به بیش از یكصد كشور صادر كرده است.
به نوشته این روزنامه، این مجوزها شامل ده میلیون پوند گاز اشك آور، 3.1 میلیون پوند سپرهای ضد شورش و 640 هزار پوند مهمات نظارتی می باشد.
ایندیپندنت ادامه داد: در حالی كه قسمتی از این صادرات به كشورهای غربی صورت گرفته، اما همچنان ارسال مهمات نظارتی برای كشورهایی همچون 'لیبی'، 'عربستان سعودی'، 'پاكستان'، 'هنگ كنگ' و 'مصر' كه سابقه نقض حقوق بشر دارند، توجیه پذیر نیست.
این روزنامه نوشت: 'افغانستان'، 'بحرین'، 'كلمبیا'، 'عراق'، 'اسرائیل'، 'لیبی'، 'پاكستان'، 'روسیه' و 'عربستان سعودی' از زمره كشورهایی هستند كه طی پنج سال به عنوان كشورهای 'نگران كننده' به لحاظ حقوق بشری توسط وزارت خارجه انگلیس عنوان شده اند.
بر اساس گزارش های منتشر شده توسط گروه مدنی 'كارزار تبلیغاتی ضد تجارت جنگی' (كت)، بیش از 6.7 میلیون پوند سلاح به این 9 كشور فروخته شده كه از این میزان 2.95 میلیون پوند فروش گاز اشك آور به عربستان سعودی و مجموع 3.1 میلیون پوند گاز اشك آور و مهمات نظارتی به لیبی در زمان حكومت 'معمر قذافی' فروخته شده است.
'اندرو اسمیت' از این كارزار تبلیغاتی به روزنامه ایندیپندنت گفته است: این آمارها بیانگر این است كه سیستم حكومتی انگلیس سود شركت های سازنده تسلیحات و تجهیزات ضد شورش را به قوانین حقوق بشری ترجیح می دهد. گاز اشك آور تبعات ترویج تبعیض نژادی دارد و مترادف سركوب های داخلی است.
وی گفت: گرچه دولت انگلیس درحال حاضر مجوز فروش گاز اشك آور را باطل كرده است اما درهمان مرحله نخست نباید این مجوز را صادر می كرد. قذافی از همان روز نخست یك دیكتاتور ستمگر بود و حمایت انگلیس در سركوب های داخلی این رژیم را نباید فراموش كرد.
با این حال دولت انگلیس همچنان از ارسال اقلام ضد شورش خود به سایر كشورها دفاع كرده و اظهار داشته است مجوزی را برای كشورهایی كه از این تجهیزات برای سركوب های داخلی استفاده می كنند، صادر نكرده است.
در بیانیه وزارت تجارت، بازرگانی و نو آوری انگلیس در دفاع از سیاست های دولت انگلیس، ادعا شده است: ما به دقت تمام مجوزهایی را كه صادر می كنیم، مورد به مورد و بر اساس ضوابط بین المللی بررسی می كنیم. مسائل مربوط به حقوق بشر بخش اصلی بررسی صدور مجوز است و ما مجوزی را كه ریسك استفاده برای سركوب داخلی باشد را صادر نمی كنیم.
این افشاگری پس از آن صورت گرفت كه یك نمایشگاه عرضه سلاح های جنگی و امنیتی توسط وزارت كشور انگلیس برای دولت های خارجی از این هفته و به مدت سه روز آغاز به كار كرده است .
به گزارش منابع انگلیسی، در این نمایشگاه به دلیل حساسیت بالای محصولات عرضه شده، پشت درهای بسته و صرفا به هیات نمایندگان دولت های خارجی، عرضه می شود.
در حالی كه گفته می شود نمایندگانی از كشورهای عربستان سعودی، قزاقستان و مصر نیز در این نمایشگاه حضور دارند، اقلامی همچون سلاح های تك تیرانداز، رایانه، ابزارهای هك تلفن و استراق سمع در این نمایشگاه عرضه می شود.
اروپام**4*ن* 1552
روزنامه ایندیپندنت فاش كرد:
انگلیس به كشورهای ناقض حقوق بشر سلاح های ضد شورش فروخته است
۱۸ اسفند ۱۳۹۳، ۲۳:۰۲
کد خبر:
81535422
لندن - ایرنا - روزنامه ایندیپندنت روز دوشنبه در گزارشی نوشت: دولت انگلیس از سال 2010 تا سپتامبر 2014 میلادی ، بیش از 16 میلیون پوند تجهیزات و سلاح های ضد شورش به كشورهایی كه در لیست كشورهای ناقض حقوق بشر هستند، فروخته شده است.