به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، علی باقرزاده در نشست تخصصی سوادآموزی اظهارداشت: ثمره سال ها تلاش رشد درصد باسوادی در گروه های مختلف سنی بوده است به گونه ای كه اكنون حدود 80 درصد افراد تحت پوشش فعالیت های سوادآموزی از بین زنان و دختران و 55 درصد از بین روستاییان، افراد آسیب دیده و آسیب پذیر جامعه بوده است.
وی با بیان این كه میانگین سنی افرادی كه از ابتدای انقلاب اسلامی تاكنون تحت پوشش فعالیت های سواد آموزی بوده اند كمتر از 31 سال است تصریح كرد: با آگاهی مردم و توسعه آموزش و پرورش عمومی نرخ جذب كودكان لازم التعلیم در مدرسه افزایش چشمگیری یافته و به بیش از 98 درصد در دوره ابتدایی رسیده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این كه درصد شاخص باسوادی برای گروه سنی 10 تا 49 سال حدود 95 درصد برآورد می شود اضافه كرد: علاوه بر این فاصله درصد باسوادی نقاط شهری و روستایی در گروه سنی زیر 50 سال حدود 7 درصد و فاصله درصد باسوادی بین زنان و مردان در همین گروه سنی به كمتر از سه درصد رسیده است.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی در ادامه اظهار داشت: در سال جاری 440 هزار نفر تحت پوشش فعالیت های سواد آموزی قرار گرفته اند كه این اقدام ازطریق بخش غیردولتی وتشكل های مردم نهاد صورت گرفته است .
باقر زاده با اشاره به اینكه حدود 30 هزار فرصت شغلی جدید با اعمال این سیاست برای تحصیل كرده های بخش غیر دولتی ایجاد شده است افزود: هم چنین 22 تفام نامه با دستگاه ها ، سازمان ها ونهادهای مختلف برای استفاده از ظرفیت های قابل اشتراك به امضا رسیده و طرح آموزش 600 هزار نفر از اولیا بی سواد دانش آموزان از طریق مدارس درحال اجرا است .
وی یاد آور شد در زمینه آموزش سربازان وزندانی ها ، اتباع خارجی و كودكان ونوجوانان ده تا بیست سال طرح های متعددی تهیه شده و در حال اجرا است.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی اظهار داشت: آمارهای رسمی گویای این است كه به رغم تلاش های صورت گرفته تعداد افراد بی سواد وكم سواد حتی در گروه سنی زیر50 سال بسیار بالاست همه ساله تعدادی از كودكان وارد مدرسه می شوند یا قبل از اتمام پایه سوم ابتدایی به دلایل مختلف ازچرخه آموزش خارج می شوند.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی تصریح كرد: كار سواد آموزی در شرایط موجود بسیار سخت تر، پرهزینه تر و زمان برتر از گذشته و نیازمند مشاركت جدی تر است.
باقر زاده ادامه داد: مفهوم سواد و انتظار مردم از حداقل سواد تغییر یافته و به دلیل طولانی شدن فرایند ریشه كنی بی سوادی، میل به همكاری و مشاركت با سواد آموزی كاهش یافته است.
وی اظهار كرد: این در حالی است كه هنوز هم سواد آموزی مهمترین و فراگیرترین خدمت دولت ها برای توانمندسازی افراد بی سواد و كم سواد و اثر بخش ترین اقدام برای تقویت اعتماد به نفس، خود باوری، بهبود ارتباط، تقویت مشاركت موثر در فرایند توسعه پایدار و عامل مهمی در فقر زدایی و ترویج صلح و آرامش محسوب می شود.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی یادآورشد: دولت یازدهم با باور به اینكه آموزش جزو حقوق اولیه شهروندان است موضوع سوادآموزی را در اولویت قرار داده است و شورای عالی پشتیبانی سوادآموزی پس از هشت سال وقفه احیا و اولین جلسه آن با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار شد كه ت اكنون با برپایی 905 جلسه در كل كشور و سه هزار و 130 مصوبه از سوادآموزی حمایت شده است.
باقرزاده افزود: در مصوبه اخیر دولت برای مبارزه با بیسوادی تاسیس مدارس یادگیری محلی و مشاركت دستگاههای اجرایی در امر سوادآموزی به عنوان یك اصل مهم درنظر گرفته شده است. همچنین روش شمارش افراد بیسواد و كم سواد از خود اظهاری در سرشماری به سمت استفاده از آمارهای ثبتی در حال تغییر است.
وی افزود: كودكان در معرض آسیب و تشكلهای فعال در این زمینه مورد حمایت جدی قرار میگیرند تا مبادی ورودی به بیسوادی بسته شود همچنین آموزش رایگان سوادآموزی به اتباع خارجی را مدنظر داریم.
فراهنگ**1883**9132**ن .پ **1601**
رییس سازمان نهضت سوادآموزی:
97 درصد گروه سنی 10تا 24 سال كشور باسواد هستند
۱۹ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۰۱
کد خبر:
81535881
تهران - ایرنا - رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: با توجه به افزایش نرخ سوادآموزی در كشور اكنون نرخ باسوادی در گروه سنی 10 تا 24 سال 97 درصد افزایش یافته است.