به گزارش ایرنا، مجید فهیم پور با بیان این كه مذاكرات رو به پیشرفت بوده و حتی ممكن است بزودی منجر به توافق نهایی شود، افزود: بسیاری از مقامات ایرانی و مقامات گروه 1+5 نسبت به كسب سریع توافق امیدوارند كه این امر میتواند به نفع منطقه و جهان باشد.
فهیم پور گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است كه در اختیار داشتن تسلیحات هستهای و سلاحهای كشتار جمعی گناه است و داشتن این سلاح ها تنها عامل ایجاد بحران و تنش های جدید بوده است.
سفیر ایران در بلگراد در پاسخ به سؤال خبرنگار پایگاه اینترنتی اروپا و آسیا درباره روابط ایران با روسیه گفت: اولویت جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با همسایگان است و كشور ما از زمانهای بسیار گذشته روابط بسیار خوبی با روسیه داشته و همكاری ما علیه هیچ كشور دیگری نیست.
فهیم پور به روابط بسیار خوب ایران با كشورهای اروپایی، آفریقایی، آمریكای لاتین و دیگر كشورها اشاره كرد و توسعه روابط با تمامی كشورها بخصوص همسایگان را از اولویت سیاست خارجی كشورمان دانست.
وی تأكید كرد: ما با هر كشوری كه بر اساس احترام و منافع متقابل برخورد می كند، همكاری خواهیم كرد. همه مشكلات و اختلافات و بحرانها بایستی از طریق گفت وگو و احترام متقابل حل و فصل شوند و نه تهدید، تحریم و سلاح.
وی ایده همكاری اروپا و آسیا را بسیار خوب توصیف كرد و گفت: به عقیده من چنین همكاری میتواند بسیاری از مشكلات از جمله مسایل اقتصادی را حل و فصل كند؛ ایده توسعه همكاری بین اروپا و آسیا اهمیت زیادی دارد و به تأمین صلح و ثبات در اقصی نقاط جهان كمك كند.
فهیم پور در رابطه با سازمان همكاری شانگ های گفت: اكنون موقعیت ما در این سازمان در دست بررسی است؛ ما از هر سازمانی كه هدف آن بهبود بخشیدن به روابط اقتصادی، توسعه، پیشرفت، صلح، همكاری بین ملتها باشد، حمایت میكنیم.
سفیر كشورمان در خصوص حمله اخیر تروریستی در فرانسه و پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به جوانان اروپا و آمریكا نیز اظهار كرد: جمهوری اسلامی ایران هر گونه اقدام تروریستی را در هر قالب و شكلی محكوم میكند و بایستی گفت كه آزادی بدین معنا نیست كه هر كس هر اقدام و عملی را كه می خواهد انجام بدهد. هیچ كس نمیتواند اتهامی دروغین به دیگران نسبت بدهد و بگوید كه آزادی بیان و یا قلم دارد و هر چه كه به فكرش می رسد می تواند بیان كند.
سفیر كشورمان افزود: آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران پس از حادثه پاریس پیامی خطاب به جوانان اروپا و آمریكای شمالی ارسال كرد كه در آن تأكید شده در دو دهه گذشته و پس از فروپاشی شوروی سابق جمعی به دنبال ایجاد دشمن جدید هستند و با توجه به این كه اكنون كمونیسم وجود ندارد، اسلام را دشمن جدید معرفی كرده اند.
فهیم پور ادامه داد: در پیام آیت الله خامنه ای برای جوانان اروپا و آمریكای شمالی چندین سوال مطرح شده تا این كه آنها به مطالعه تاریخ و ادیان ترغیب شوند.
سفیر ایران در صربستان در مورد جایگاه ایران در جهان معاصر گفت: ایران كشوری بزرگ و با تمدن چندین هزار ساله است. تعداد زیادی بزرگان ایرانی در گذشته و حال در عرصههای مختلف از جمله علمی، فلسفی، ادبیات، فرهنگ و همچنین تاریخ ایران سرمایه ما هستند.
سفیر كشورمان به نقش مهم ایران در سازمان ملل متحد اشاره كرد و گفت: ایران در دوره های گذشته در سازمان ملل متحد ایده گفت وگوی تمدنها را ارایه داد كه با استقبال بسیار خوبی روبرو شد و این ایده به عنوان سند رسمی سازمان ملل ثبت شد و آقای حسن روحانی رییس جمهوری كنونی كشورمان نیز در سال 2013 در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه بر علیه خشونت و افراط گرایی را پیشنهاد كرد كه مورد قبول و استقبال قرار گرفت و به عنوان سند رسمی نیز پذیرفته شد.
فهیم پور به روابط خوب ایران و صربستان اشاره كرد و گفت: صربستان را كشور دوست خود میدانیم و تمامی تلاش خود را در گسترش این روابط متمركز كرده و در این زمینه موفق به كسب نتایج خوبی شدهایم.
وی همچنین به دیدار با آلكساندر ووچیچ نخست وزیر صربستان در اواسط ماه ژانویه امسال و تعیین رییس كمیسیون مشترك همكاری های اقتصادی، تجاری، علمی و فنی از طرف صربستان كه در آن نشست مطرح شد، اشاره كرد و گفت: برگزاری اجلاس كمیسیون مشترك در تهران می تواند راههای همكاری و از سرگیری روابط اقتصادی را هموار كند.
وی با ابراز امیدواری كه در آینده نزدیك رییس كمیسیون مشترك از طرف صربستان معرفی شود، گفت: همكاری های اقتصادی دو كشور بخصوص در زمینه كشاورزی برای دو طرف مفید و سودمند است و همكاری در زمینه های صنعتی، گردشگری، علوم، دانشگاهی، ورزشی و فرهنگی می تواند راه های تقویت روابط دو كشور را امكانپذیر كند.
سفیر ایران در صربستان ادامه داد: اراده مقامات دو كشور بر گسترش روابط است و در سال 2015 امیدواریم كه شاهد سفرهای مقامات دو كشور و به دنبال آن گسترش همكاری ها به ویژه در زمینه اقتصادی و تجاری باشیم.
اروپام**5**436**1504
سفیر ایران در صربستان: دكترین نظامی ما دفاعی بوده و تهاجمی نیست
۲۳ اسفند ۱۳۹۳، ۴:۳۷
کد خبر:
81540072
بلگراد- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان روز جمعه در مصاحبه با پایگاه اینترنتی اروپا و آسیا در بلگراد با اشاره به روند خوب مذاكرات با گروه 1+5 گفت: دكترین نظامی ما دفاعی بوده و تهاجمی نیست و این امر كاملاً برای همه روشن است.