به گزارش ايرنا عليرضا رزم حسيني عصر شنبه در ديدار سفير هند در ايران با وي، سرمايه گذاري در حوزه اكتشاف معدن را يكي از فرصت هاي خوب سرمايه گذاري در استان كرمان بيان كرد.
وي گفت: استان كرمان داراي 42 ماده معدني كشف شده است كه در حال حاضر پنج ماده معدني فعال است.
وي آهن، مس، ذغال سنگ، كروميت و تيتانيوم را از جمله اين مواد معدني ذكر كرد و افزود: اين بخش زمينه سرمايه گذاري خوبي براي شركت هايي است كه توانمندي و تخصص دارند.
استاندار كرمان گفت: اين در حالي است كه اكتشافات معدني استان مربوط به 50 سال پيش است.
وي بيان كرد: پيشنهاد عملياتي كه مي توانم به كشور هند داشته باشم اين است كه بر اساس تسهيلاتي كه دولت براي شركت هاي اكتشافي قرار داده است مي توانند در اين بخش سرمايه گذاري كنند.
رزم حسيني گفت: هم اكنون حدود شش هزار دامنه معدني داريم كه آماده واگذاري به شركت هاي توانمند هستند و فرصت خوبي است تا شركت هاي داخل و خارجي سرمايه گذاري كنند و دولت نيز آمادگي واگذاري اين معادن را دارد.
وي تاكيد كرد: در حال حاضر حدود 20 ميليارد دلار سرمايه گذاري در حوزه معدن استان در دست انجام است كه 10 ميليارد دلار آن در مرحله مطالعات اجرايي و موافقت نامه هاي فني و اقتصادي است.
**سرمايه گذاري در بخش انرژي
استاندار كرمان تامين انرژي را يكي ديگر از فرصت هاي سرمايه گذاري در استان برشمرد و گفت: در اين بخش نيازمند حدود پنج هزار مگاوات انرژي برق در كرمان هستيم.
وي افزود: اگر شركت هاي سرمايه گذاراي بخواهند سرمايه گذاري كنند مي توانند از فاينانس استفاده كنند و دولت نيز خريد برق از اين شركت ها را انجام مي دهد.
رزم حسيني گفت: مزيت ديگري كه ايران دارد شبكه پيوسته برق در سراسر كشور است.
وي ادامه داد: اگر در كرمان برق را تامين كنيد مي توانيد به كشورهاي همسايه نيز برق را صادر كنيد.
**سرمايه گذاري در بخش حمل و نقل ريلي
استاندار كرمان، فرصت ديگر سرمايه گذاري را صنعت حمل و نقل ريلي برشمرد و گفت: ما در صنعت حمل و نقل ريلي جابجايي حدود 60 ميليون تن مواد معدني در چند سال آينده در كرمان را داريم.
وي اظهار كرد: اين فرصت خوبي براي شركت هاي هندي است كه در اين زمينه فعال هستند.
وي گفت: شركت ريلي در كرمان مذاكراتي را با شركت هاي آلماني و چيني انجام مي دهند و اگر شرايط هند فراهم باشد اين شركت آمادگي دارد كه با هند نيز وارد مذاكره شود.
رزم حسيني تصريح كرد: استان كرمان سه منطقه ويژه اقتصادي دارد كه يكي از آنها ويژه توليد خودرو است.
وي به سفير هند در ايران گفت: 10 درصد خودرو ايران در استان كرمان توليد مي شود.
**سرمايه گذاري در بخش دارويي
وي بيان كرد: كرمان در بخش دارويي هم پتانسيل بالايي دارد و حدود 14 ميليون نفر در منطقه جنوب شرق كشور زندگي مي كنند و كارخانه توليد دارو در اين منطقه وجود ندارد.
استاندار كرمان گفت: فرصت خوبي براي سرمايه گذاري در بخش دارويي وجود دارد و اين در حالي است كه مواد اوليه آن در كرمان موجود است.
وي اضافه كرد: پيشنهاد مي كنم اگر يك تيم بازرگاني و مطالعاتي داشته باشيد مي توانيد فرصت هاي عملياتي را در استان مشخص كنيد و ما هم همكاري مي كنيم.
وي گفت: اكنون شرايط بين المللي ايران نسبت به گذشته بسيار مناسب است و بعد از استقرار دولت تدبير و اميد هيات هاي سرمايه گذاري فراواني به استان كرمان آمده اند.
رزم حسيني تصريح كرد: ايران و كرمان داراي مزيت هاي اقتصادي بسيار خوبي است و اكنون كشورهايي مانند چين، كره، آلمان و بخشي از كانادا در اين استان فعال هستند.
وي با اشاره به رابطه ديرينه استان كرمان با كشور هند، بر تقويت اين ارتباطات تاكيد كرد و گفت: كرمان مبادلاتي مانند ابريشم و دارو با هند داشته است.
وي افزود: در تاريخ كرمان تجار بسيار خوبي داشتيم و با كشور هند مبادلات طولاني و خوبي داشته ايم.
استاندار كرمان بيان كرد: استان كرمان محلي براي دسترسي به بندرعباس و چابهار است و نزديك به 85 درصد از كالاهاي وارداتي به ايران از كرمان عبور مي كند.
وي گفت: ما در كرمان براي سرمايه گذاران واقعي فرش قرمز پهن كرده ايم.
رزم حسيني افزود: از سرمايه گذاران استقبال و كمك مي كنيم سرمايه گذاري به ثمر برسد.
استاندار كرمان همچنين هديه اي از صنايع دستي استان را به سفير هند اهدا كرد.
7436/3028
كرمان - ايرنا - استاندار كرمان به سرمايه گذاران خارجي از جمله كشور هند پيشنهاد كرد در حوزه اكتشاف معدن سرمايه گذاري كنند.