۲۶ اسفند ۱۳۹۳، ۱۲:۲۹
کد خبر: 81544533
T T
۰ نفر
فیلتر سیگار سالانه 1 میلیارد متر مكعب آب شرب را آلوده می كند

تهران - ایرنا - مدیر كل دفتر آموزش و مشاركت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: فیلترهای به جا مانده از سیگار در طبیعت و محیط زیست سالانه 1 میلیارد متر مكعب آب شرب را آلوده و از مصرف خارج می كند.

محمد درویش روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: آرسنیك موجود در فیلتر سیگار موجب آلوده شدن یك میلیارد متر مكعب آبی می شود این میزان مورد نیاز 14 میلیون نفر در سراسر جهان است.

وی اظهار كرد: متاسفانه بسیاری از مردم عادت دارند فیلتر سیگار خود را در طبیعت رها كنند كه این حركت در روزهای تعطیل به ویژه ایام نوروز كه تعداد سفرها افزایش می یابد بسیار بیشتر دیده می شود.

درویش تاكید كرد: رها كردن فیلتر در طبیعت نه تنها به منابع آبی آسیب وارد می كند بلكه سلامت حیات وحش را نیز به خطر می اندازد، زیرا حیات وحش با خوردن آن دچار مشكلات زیادی می شوند.

وی ادامه داد: همچنین انباشت زباله یكی دیگر از مشكلات زیست محیطی سفرهای نوروزی است كه در طبیعت به فراوانی دیده می شود.

درویش گفت: برخی مسافران علاوه بر رها كردن پسماندهای خود در طبیعت ، قوطی های كنسرو را نیز در محیط زیست به جا می گذارند كه حیوانات آنها را به جای غذا اشتباه می گیرند و این مساله موجب مجروح شدن دهان و دست و پای حیوانات می شود.

وی تاكید كرد: در برخی موارد این جراحات به حدی زیاد است كه به مرور موجب از بین رفتن حیوانات می شود بنابراین بهتر است مسافران زباله های خود را همراه خود ببرند و در محل های تعیین شده قرار دهند.

فیلتر سیگار مركز تجمع مواد سمی داخل سیگار است. براساس یك گزارش اگر به آمار موجود درباره افراد سیگاری و تعداد ته ‌سیگارهایی كه در طول سال بر زمین انداخته می‌ شوند توجه كنیم، می بینیم كه از میان 75 میلیون ایرانی، 15میلیون نفر سیگاری سالانه 371هزار و 430 كیلوگرم ته ‌سیگار را زیر پا له می‌ كنند.

در فیلتر باقیمانده از سیگارهای دود شده، مواد سمی و فلزات سنگین خطرناك دیگری مانند نیكوتین، سرب، مس و كروم هم وجود دارد كه در یك بسته متشكل از 12هزار الیاف پلاستیكی در هم تنیده مانند استات سلولز و تجزیه‌ ناپذیر جا سازی شده‌اند.

موادی كه سالانه سبب مرگ میلیون ‌ها پرنده و آبزیان می ‌شوند این چرخه ای است كه در زنجیره غذایی در نهایت به انسان باز می ‌گردد.

علمی ( 4 ) **9014**1599
۰ نفر