به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، جشن نوروز مشترك با حضور سفیران و دیپلماتهای كشورهای ایران، آذربایجان، تركیه، تركمنستان، تاجیكستان، ازبكستان، قزاقستان، قرقیزستان، افغانستان، پاكستان و عراق و همچنین نوروزدوستان، شخصیتهای فرهنگی آلمان و اتباع این كشورها كه مقیم آلمان هستند، برگزار میشود.
در این مراسم، كشورهای حوزه نوروز با حضور گروههای هنری خود، ضمن برگزاری نمایشگاهی از آثار هنری و صنایع دستی، به معرفی لباسهای محلی و اجرای موسیقی سنتی مبادرت میورزند. علاوه بر این با توزیع غذاهای محلی و سنتی، نسبت به معرفی فرهنگ و سنن بومی خود اقدام كرده و تلاش میكنند تا در میز فرهنگی كشور خود، جاذبههای دیدنی و گردشگری كشورشان را معرفی كنند.
به گزارش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تلاش سفارت و همچنین رایزنی فرهنگی ایران در آلمان و با همكاری ادارهكل فرهنگی ایرانیان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گروه موسیقی سنتی ناسوت با خوانندگی شهریار بلوچستانیاصل، در جشن نوروز مشترك برلین حضور خواهد داشت.
علاوه بر آن، میز فرهنگی ایران به معرفی هفت سین ایرانی، صنایع دستی، تصاویر ایران امروز، كتابهای تصویری و هنری ایران و توزیع بروشورهایی از جاذبههای گردشگری كشورمان خواهد پرداخت. همچنین شركتكنندگان فرصت خواهند داشت تا با چشیدن طعم غذای ایرانی، با بخشی از سبك زندگی ایرانی آشنا شوند.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آلمان، طراح و مبتكر برگزاری جشن نوروز مشترك در برلین بود كه در ابتدا با حضور ایران و كشورهای افغانستان و تاجیكستان، برگزار شد و اكنون با حضور نمایندگان یازده كشور، برگزار میشود. استقبال مردمی از این رویداد فرهنگی هر ساله از رشد قابل توجهی برخوردار است.
موزه مردمشناسی برلین كه به عنوان بزرگترین موزه از این نوع در جهان شناخته میشود، چند سالی است كه با علاقه مندی، جشن نوروز مشترك را برگزار میكند. مكان این موزه در سال 2019 به دانشگاه هومبولت منتقل خواهد شد و با توسعه فضای این مجموعه فرهنگی، امكان مشاركت گستردهتر كشورهای حوزه نوروز و آثار آن ها در نمایشگاه فراهم خواهد شد.
نوروز در سپتامبر سال 2009 به عنوان یك میراث فرهنگی توسط سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد ( یونسكو) به ثبت جهانی رسید.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز در فوریه سال 2010 روز 21 مارس را به عنوان روز بینالمللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان با ریشه ایرانی به رسمیت شناخت و این روز را در تقویم خود جای داد.
در متن به تصویب رسیده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نوروز جشنی با ریشه ایرانی كه قدمتی بیش از 3 هزار سال دارد و امروزه بیش از 300 میلیون نفر آن را جشن میگیرند، توصیف شده است.
فراهنگ**1355**1569
تهران- ایرنا- یازده كشور حوزه فرهنگی نوروز، روز یكشنبه دوم فروردین، جشن مشترك نوروز خود را برای چهارمین سال پیاپی به میزبانی موزه مردمشناسی شهر برلین آلمان برگزار می كنند.