به گزارش ايرنا، عزاداران و شيفتگان اهل بيت عصمت و طهارت (ع) در اين روز غم بار با حضور در حرم مطهر كريمه اهل بيت (س) به عزاداري ميپردازند و مداحان در غم شهادت پاره تن پيامبر اسلام (ص) مرثيه سرايي ميكنند.
ام القراي جهان اسلام امروز شاهد عاشقانه ترين عزاداريها از سوي زائران و مجاوران حضرت فاطمه معصومه (س) است كه همگام با ملكوتيان بر سر و سينه مي زنند و اشك ماتم مي ريزند.
حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) نيز يكپارچه سياهپوش شده و صداي قرآن و نوحه سرايي مداحان اهل بيت (ع) از ماذنه هاي آن به گوش مي رسد.
اقشار مختلف مردم از پير و جوان، كودك و نوجوان با پاي پياده از معابر مختلف منتهي به سوي حرم مطهر حضرت معصومه (س) در حركتند تا براي همدردي با حضرت علي (ع) ، امام حسن (ع) ، امام حسين (ع) ، زينب كبري(س) و ام كلثوم (س) ولايت مداري خويش را به مرحله ظهور برسانند.
مردم عزادار ، با قلبي آكنده از ماتم و اندوه آمده اند تا شهادت مظلومانه و غريبانه فرزند پيغمبر اسلام (ص) به حضرت فاطمه معصومه (س) تسليت بگويند و سوگوارانه درغم جانكاه اين مصيبت بزرگ بر سر و سينه بزنند و اشك ماتم بريزند.
دستجات عزادار سينه زن و زنجير زن امروز با عبور از خيابان هاي اصلي شهر با حضور در حرم مطهر حضرت معصومه (س) اجتماع كرده و به سوگواري شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) مشغول هستند.
در بيوت آيات عظام تقليد و دفتر رهبر فرزانه انقلاب نيز آيين هايي به همين مناسبت طي ديشب و امروز برپا شده و سخنرانان فضائل و مناقب حضرت فاطمه زهرا (س) را بيان كردند و مداحان مرثيه سرايي نمودند.
مسلمانان ديگر كشورهاي اسلامي از جمله عراقي هاي مقيم قم نيز با برپايي هاي آيين هاي عزاداري سنتي درحرم مطهر ، عشق و علاقه خود را به حضرت فاطمه زهرا (س) نشان دادند.
مسجد جمكران نيز اين روزها شاهد برگزاري مراسم عزاداري و سوگواري با حضور گسترده زائران از سراسر كشور است .
مراسم عزاداري شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) به همت اداره كل اوقاف و امور خيريه قم نيز در 18 بقعه متبركه امامزادگان استان با حضور زائران و مسافران ترتيب يافته و برنامه هاي متنوعي براي سوگواران در نظر گرفته شده است.
حضرت فاطمه زهرا (س) در بيستم جمادي الثاني پنجم بعثت در مكه ديده به جهان گشودند.
پيامبر اكرم(ص) به اين دليل نام فاطمه را براي وي برگزيدند كه خداوند او و فرزندانش و آنان كه به اين بانوي بزرگ محبت دارند، از آتش جهنم دور ساخته است.
از ديگر نام هاي حضرت فاطمه(س) مي توان به زهرا، صديقه، طاهره، مباركه، بتول، راضيه، مرضيه، محدثه، صديقه كبرا، حورا و عذرا اشاره كرد، ام الحسين، ام الحسن، ام الائمه و ام ابيها از كنيه هاي حضرت زهرا(س) به شمار مي روند.
الگو و اسوه پارسايي در آغوش پرمهر مادرش، با عواطف و احساسات مادري آشنا شد و پس از درگذشت حضرت خديجه(س) در كنار رسول خدا رشد و پرورش يافت و از سرچشمه دانش و علم وي بهره برد، دوره كودكي حضرت صديقه كبري(س) با آغاز رسالت رسول اكرم(ص)همراه شد.
حضرت زهرا(س) همچون مونسي دلسوز همواره در كنار پدر بود و در برابر اذيت هاي مشركان، از پدر بزرگوارش دلجويي مي كرد و نه تنها به عنوان يك دختر نسبت به پدر، بلكه همچون مادري مهربان حامي مقام نبوت بود.
حضرت محمد(ص) همواره شدت علاقه و دوستي خويش را نسبت به حضرت فاطمه(س) در ميان مسلمانان نشان مي داد، به گونه اي كه پيامبر اكرم(ص) اين بانوي بزرگ را ام ابيها ناميدند، اين كلمه علاوه بر معناي مادر پدر به معني اصل و مظهر نبوت و ولايت است.
البته در تاريخ شهادت حضرت زهرا (س) شاهد چند روايت هستيم كه سوم جمادي الثاني يازدهم هجري قمري روايتي صحيح تر از تاريخ سيزدهم جمادي الاولي است. ك/4
7406/ 6133
قم - ايرنا - شهر مقدس قم در سالروز شهادت صديقه كبري حضرت فاطمه زهرا (س) سوگوار ريحانه النبي شد.