۷ فروردین ۱۳۹۴، ۷:۰۱
کد خبر: 81552165
T T
۰ نفر
آخرين اخبار از تهاجم عربستان به يمن در 12 ساعت گذشته

تهران- ايرنا- يك مقام آگاه در وزارت بهداشت يمن روز پنجشنبه اعلام كرد بر اثر حملات هوايي عربستان به يمن، تاكنون 35 نفر كشته و 50 تن ديگر زخمي شده اند.

به گزارش ايرنا به نقل از شبكه الميادين، اين منبع يمني تاكيد كرد نيروهاي امدادي تاكنون توانسته اند اين تعداد كشته و زخمي را از زير آوارها بيرون بكشند اما ممكن است شمار كشته ها و زخمي ها در ساعات آينده افزايش يابد.

الميادين افزود: 16 تن از اين كشته ها عضو يك خانواده بودند.

منابع يمني تاكيد كرده اند بيشتر كشته ها و زخمي ها از زنان و كودكان هستند.



**حمايت رييس پارلمان كشورهاي عربي از تجاوز به كشور عربي يمن

خبرگزاري عربستان سعودي (سپا) نوشت، رييس پارلمان كشورهاي عربي نيز از حمله عربستان و هم پيمانانش به يمن حمايت كرد.

اين خبرگزاري دولت سعودي در گزارشي از شرم الشيخ نوشت: محمد الجروان رييس پارلمان كشورهاي عربي مستقر در شرم الشيخ مصر با صدور بيانيه اي، عمليات ائتلاف پنج كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس را در خاك يمن ستود.

وي اين حمله را اقدام دفاعي عليه انصارالله يمن كه بخش اعظم كشورشان را در كنترل خود دارند، عنوان كرد.



** عربستان خود را در بحران انداخت

خبرگزاري رويترز روز پنجشنبه در تحليلي اقتصادي و سياسي از تهاجم به يمن به به سركردگي عربستان نوشت: بحران يمن به حدي رسيد كه بعيد نيست عربستان به عنوان بزرگترين توليدكننده نفت در منطقه را به داخل اين بحران بكشاند.

عربستان در توجيه اين اقدام مدعي شده كه بنا به درخواست عبدربه منصور هادي رييس جمهوري مستعفي يمن و حمايت از مردم در مقابل كساني كه آن ها را كودتاچيان توصيف كرد، به يمن تجاوز نظامي كرده است؛ اما حضور گسترده و دور از انتظار مردم در راهپيمايي روز پنجشنبه صنعا نشان داد هيچيك از ادعاهاي عربستان صحت ندارد و اين كشور به دليل اينكه نفوذ خود را در يمن از دست داده است، سعي مي كند اين كشور را به آتش و آشوب بكشاند .

گروه هاي مختلف يمني پيش از اين براي مقابله با متجاوزان اعلام جهاد كرده و از مردم خواسته بودند براي مقابله با متجاوزان اسلحه به دست گيرند .



**حزب الله لبنان تجاوز آمريكايي سعودي به يمن را محكوم كرد

حزب الله لبنان با صدور بيانيه اي، تجاوز آمريكايي سعودي به يمن و هدف گرفتن ملت، ارتش ملي و تاسيسات حياتي و زيربنايي اين كشور را به شدت محكوم كرد.

در بيانيه حزب الله همچنين مشاركت برخي كشورهاي عربي وغيرعربي در اين تجاوز و پوشش سياسي از آن را محكوم كرد.

حزب الله لبنان خاطرنشان كرده كه اين ماجراجويي فاقد حكمت و توجيهات قانوني و شرعي را كه عربستان سعودي رهبري مي كند، منطقه را در زمان حاضر و آينده با بحران ها و خطرهايي بيشتر و بزرگتر مواجه مي سازد.

در اين بيانيه تاكيد شده است: ملت يمن كه تنها درصدد است با استقلال براي آينده كشور خود و بدون پذيرش ديكته هاي كشورهاي همسايه و يا قدرت هاي بين المللي تصميم گيري كند، هدف اين تجاوز آشكار قرار گرفته است.

حزب الله لبنان ازعربستان سعودي و همپيمانان آن خواسته است تا با فوريت و بدون قيد وشرط اين تجاوز ظالمانه عليه ملت يمن را متوقف كنند.

در بيانيه حزب الله آمده است: اين تجاوز در جهت تامين منافع آمريكا و خدمتي آشكار به دشمن صهيونيستي و گزينه هاي آن است كه درصدد تحميل تجاوزها و جنايات بيشتري به ملت هاي منطقه به ويژه فلسطين است.

حزب الله لبنان درعين حال تاكيد كرده است كه اين تجاوز ظالمانه فرصتي را براي ملت يمن بوجود آورده است تا براي حل سياسي مشكلات و حفاظت از كشور خود و تضمين تماميت و امنيت ارضي آن بدون دخالت خارجي، بيش از گذشته متحد شده و همبستگي خود را افزايش دهد.

در اين بيانيه، حزب الله شهادت شهروندان بي گناه يمني را به ملت اين كشور تسليت و تعزيت گفته و بر ايستادگي قاطع و دايم خود در كنار يمني ها تا دستيابي به اهدافشان تاكيد كرده است. حزب الله همچنين از همه كشورها و ملت هاي منطقه خواسته است تا به گزينه ها و مطالبات مردم يمن احترام بگذارند.



** تجمع علماي مسلمان لبنان: حمله كنندگان به يمن از فتنه خود ساخته در امان نخواهند ماند

تجمع علماي مسلمان لبنان باصدور بيانيه اي ضمن محكوم كردن تجاوز ظالمانه عربستان سعودي وهمپيمانان آن به يمن، تاكيد كرده كه حمله كنندگان به يمن بدانند اين فتنه خود ساخته دامن آنها را خواهد گرفت و از پيامدهاي آن در امان نخواهند ماند.

در بيانيه تجمع علماي مسلمان لبنان، به كشورهايي كه در تجاوز هوايي به يمن با عربستان سعودي همكاري كرده اند، توصيه شده است تا دير نشده در خصوص مشاركت خود در اين تجاوز تجديد نظر كنند.

در اين بيانيه آمده است: جنگ عليه ملت يمن يك ماجراجويي است كه نتايج و پيامدهاي آن محاسبه نشده و تنها به ريخته شدن خون هاي بيشتر، ويراني و تخريب و تقسيم جهان عرب به بلوك هاي كوچكتر منجر مي شود.

تجمع علماي مسلمان لبنان خاطرنشان كرده است كه «حمله دسته جمعي جنگنده هاي ارتش هاي چند كشورعربي به يك ملت مسلمان عرب، ترديد آميز و تعجب برانگيز است اما بدنبال اين ماجراجويي، مشكلاتي فزاينده اين كشورها را فراخواهد گرفت».

در اين بيانيه تاكيد شده است: عربستان سعودي بايد بداند اين كشور نمي تواند از پيامدهاي فتنه اي كه ايجاد كرده در امان بماند و بزودي با نابودي و تجزيه جامعه عربستان مواجه خواهد شد بنابراين بايد در برنامه ها و تصميم هاي خود تجديدنظر كند.

تجمع علماي مسلمان لبنان نسبت به شعله ور شدن آتش فتنه مذهبي هشدار داده و تاكيد كرده است كه «تجاوز امروز به يمن يك جنگ سياسي است كه عليه خط و محور مقاومت ضد صهيونيستي شروع شده است».

در اين بيانيه تصريح شده است كه «گفت وگو بهترين راهكار براي رسيدن به بهترين راه حل ها به منظور بازگرداندن امنيت و ثبات به يمن و حفظ عزت و حاكميت اين كشور است».



**بيانيه تجمع ملي دموكراتيك لبنان

براساس اين گزارش، تحمع ملي دموكراتيك لبنان نيز با صدور بيانيه اي همبستگي كامل خود را با ملت، ارتش و نيروهاي انقلابي يمن و در راس آنها جنبش انصارالله اعلام كرد.

در اين بياينه از ملت يمن در استان هاي شمالي و جنوبي اين كشور خواسته شده تا براي دفاع از كشورشان در كنار نيروهاي مسلح قرار گيرند.

تجمع ملي دموكراتيك لبنان از گفت وگوي يمني ها در داخل كشورشان و بدور از مداخله هاي خارجي و درگيري هاي منطقه اي حمايت كرده است.



**دولت لبنان، تجاوز نظامي عربستان سعودي به يمن را بررسي نكرد

رمزي جريح وزير اطلاع رساني لبنان اعلام كرد كه هيات دولت اين كشور در جلسه روز پنجشنبه خود تجاوزعربستان سعودي و همپيمانانش به يمن را بررسي نكرد.

رمزي جريح در پايان جلسه هيات دولت لبنان اعلام كرد كه موضع مناسب دولت لبنان درخصوص اوضاع خطرناك يمن را «تمام سلام» نخست وزير اين كشور در نشست سران اتحاديه عرب اعلام مي كند.

نشست سران اتحاديه عرب قرار است روز شنبه در تفرجگاه شرم الشيخ مصر برگزار شود. دولت لبنان با اجراي توافق همكاري اين كشور با تونس در زمينه گردشگري موافقت كرد.



** گفت وگوي تلفني وزيران خارجه قطر و تركيه درباره تحولات يمن

خبرگزاري قطر (قنا) در گزارشي اعلام كرد كه وزيران خارجه اين كشور و تركيه در يك تماس تلفني درباره آخرين تحولات يمن و حمايتشان از ادامه مبارزه با جنبش مردمي انصارالله گفت وگو كردند.

براساس اين گزارش، «خلد بن محمد العطيه» وزير خارجه قطر در تماس تلفني با «چاوشاوغلو» همتاي ترك خود در آنكارا، ضمن اعلام حمايت از رييس جمهوري مستعفي يمن، بر ادامه مبارزه با جنبش انصارالله تاكيد كردند.

وزير خارجه تركيه با اعلام حمايت آنكارا از موضع كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس نسبت به امنيت خاورميانه و شبه جزيره عربستان، خواستار ادامه تهاجم براي بازگرداندن حاكميت به هادي، رييس جمهوري مستعفي يمن شده است.

تركيه همچنين عمليات نظامي عربستان سعودي عليه انصارالله در يمن را گامي در راستاي حمايت از دولت مشروع يمن (رييس جمهوري مستعفي و فراري) ارزيابي كرد.



** استقبال فرانسه از اقدام تجاوزكارانه كشورهاي عربي عليه يمن

خبرگزاري قطر (قانا) در گزارشي از پاريس اعلام كرد كه دولت فرانسه از تجاوز پنج كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس به خاك يمن استقبال و حمايت كرده است.

رومين نادال سخنگوي وزارت خارجه فرانسه در اين رابطه، ضمن حمايت از عبد ربه منصور هادي رييس جمهور مستعفي يمن، اقدامات پيشگيرانه براي گسترش بيشتر نفوذ جنبش انصارالله در آن كشور توسط كشورهاي عربي را ستود.

وي همچنين با تاكيد مجدد بر مشروعيت حاكميت هادي بر كشورش حتي پس از استعفا از قدرت، افزود: پاريس علاوه بر حمايت از نيروهاي دولتي يمن و حاميان منطقه اي آنها، از گروه هاي مختلف در اين كشور مي خواهد براي بازگرداندن صلح و ثبات به پاي ميز مذاكره بازگردند.



**حزب مخالفت دولت پاكستان: اسلام آباد در امور يمن مداخله نكند

سخنگوي حزب تحريك انصاف پاكستان به عنوان اصلي ترين حزب مخالف دولت اين كشور نسبت به تبعات خطرناك اقدام احتمالي اسلام آباد براي پيوستن به هرگونه ائتلاف نظامي عليه يمن هشدار داد.

خانم شيرين مزاري با صدور بيانيه اي، ضمن ابراز نگراني از اوضاع يمن، بر ضرورت توجه دولت و ارتش پاكستان به مشكلات داخلي اين كشور از جمله توجه به مبارزه با تروريسم تاكيد كرد و گفت: پاكستان در شرايطي نيست كه بخواهد به دنبال تصميم مشترك آمريكا و عربستان سعودي براي حمله نظامي به يمن، نيرو و تجهيزات نظامي خود را به منطقه خاورميانه اعزام كند.

براساس بيانيه سخنگوي حزب تحريك انصاف پاكستان، گزارش هاي اوليه حاكي از احتمال تمايل پاكستان براي همكاري با عربستان سعودي در حمله به يمن، نگران كننده كننده است.

حزب تحريك انصاف از دولت پاكستان خواسته تا خود را وارد مسايل خاورميانه نكند و در قبال مسايل خاورميانه و به ويژه يمن موضع خنثي اتخاذ كند.

خانم «تسنيم اسلم» سخنگوي وزارت امور خارجه پاكستان روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با اعلام خبر درخواست رسمي رياض از اسلام آباد براي پيوستن به ائتلاف منطقه اي حمله نظامي به يمن گفت: در حال بررسي اين درخواست عربستان سعودي هستيم.



** الجزاير با دخالت نظامي در يمن مخالفت كرد

وزير امور خارجه الجزاير گفت: الجزاير راه حل سياسي و گفت وگوي همه گروه هاي يمني را براي حل بحران اين كشور در اولويت مي داند.

رمطان لعمامرة در حاشيه جلسه مشورتي وزيران خارجه عرب كه در شرم الشيخ مصر برگزار شد، افزود: جهان عرب بايد براي حل همه مشكلات خود راه حل گفت وگو و راه هاي مسالمت آميز را برگزيند.



**وزير دفاع پاكستان جمعه به رياض مي رود

بعد از جلسه اي كه به رياست نخست وزير پاكستان و تعدادي از عاليترين مقامات دولتي و نظامي اين كشور براي بررسي درخواست عربستان از اسلام آباد براي پيوستن به ائتلاف ضديمن برگزار شد، مقرر شد امروز (جمعه) هياتي به رياست «خواجه آصف» وزير دفاع اين كشور به رياض سفر كند.

در اين جلسه كه خواجه آصف وزير دفاع، سرتاج عزيز مشاور نخست وزير امور خارجي و امنيت ملي، ژنرال راحيل شريف فرمانده ارتش و سهيل امان فرمانده نيروي هوايي ارتش اين كشور حضور داشتند، محمد نواز شريف گفت: روابطي نزديك و برادرانه با عربستان سعودي و ديگر كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس داريم و اهميت زيادي به امنيت اين كشورها قائل هستيم.

در اين جلسه تاكيد شد كه هرگونه تهديد عليه تماميت ارضي عربستان سعودي، پاسخي محكم از سوي پاكستان را به دنبال خواهد داشت.

اگرچه در اين جلسه تصميم گرفته شد تا وزير دفاع پاكستان به رياض سفر كند، اما هنوز خبري مبني بر تصميم نهايي و رسمي پاكستان براي ملحق شدن به ائتلاف ضديمن منتشر نشده است. تصميمات نهايي امروز(جمعه) در رياض اتخاذ خواهد شد.



** تهران و مسكو در مسايل خاورميانه و يمن مواضع مشترك دارند

معاون عربي و آفريقاي وزير امورخارجه ايران اعلام كرد: تهران و مسكو در مورد مسايل و تحولات منطقه خاورميانه از جمله مساله يمن مواضع مشتركي دارند.

حسين اميرعبداللهيان روز پنجشنبه در مصاحبه اي مطبوعاتي در مسكو با اشاره به ديدار خود با ميخاييل بوگدانف نماينده رييس جمهوري روسيه در امور خاورميانه گفت: با بوگدانف به مدت پنج ساعت و نيم گفت وگو كرديم كه مهم و سودمند بود.

وي افزود: آخرين تحولات يمن و بحرين را بررسي كرده و در مورد وضعيت عراق، سوريه و مبارزه با گروه تروريستي و تكفيري داعش گفت وگو كرديم. در ديدار با بوگدانف همچنين مسايل فلسطين و لبنان هم بررسي شد.

معاون وزير امورخارجه كشورمان درمورد بمباران يمن توسط جنگنده هاي عربي از جمله رژيم سعودي، گفت: حمله هوايي جنگنده هاي خارجي به مناطق يمن را نقض تماميت ارضي و حق حاكميت اين كشور مي دانيم؛ اينكه برخي كشورها خودسرانه با نقض منشور سازمان ملل اقداماتي را انجام دهند امنيت بين المللي را تقويت نمي كند.

اميرعبداللهيان افزود: انجام حملات هوايي و شروع جنگ آسان است اما خاتمه دادن به جنگ كاري است دشوار. متاسفانه اين اقدامات بستري را براي افراط گرايي و تروريسم در يمن و منطقه ايجاد خواهد كرد لذا خواستار توقف فوري تمام اقدامات نظامي در اين كشور هستيم.

وي ادامه داد: آنچه كه در يمن جريان دارد موضوع داخلي است و رهبران احزاب و گروه هاي سياسي و رهبران يمن از توانايي كافي براي حل مسايل داخلي برخوردارند.

وي گفت: مداخله خارجي در يمن را قويا محكوم مي كنيم و از همه طرف هاي يمني مي خواهيم به روند گفت وگوهاي ملي برگردند.

اميرعبداللهيان ادامه داد: تهران و مسكو ديدگاه مشتركي در مورد تحولات منطقه و يمن دارند؛ روابط ايران و روسيه روابط نمونه است و در خصوص مسايل منطقه اي در سالهاي گذشته همكاري هاي گسترده اي داشته ايم.

معاون وزير امورخارجه كشورمان گفت: ايران و روسيه داراي مواضع مشترك و برنامه اقدام مشترك براي مبارزه با تروريسم و افراط گرايي در منطقه هستند.



** حمايت لجستيكي آمريكا از عربستان/ارسال هواپيماهاي سوخت رسان و هشدار زودهنگام

يك مقام دفاعي آمريكا گفت كه اين كشور در حال بررسي ارسال هواپيماهاي سوخت رسان و هواپيماهاي داراي رادار هشدار زودهنگام به عربستان براي مشاركت در حمله نظامي به يمن است.

اين مقام دفاعي آمريكا در اين مورد به خبرگزاري فرانسه گفت: اين مساله قطعا مطرح شده و در حال بحث و بررسي است.



** سكوت هند در قبال تجاوز عربستان به يمن

جلسه اضطراري روز پنجشنبه وزارت امور خارجه هند براي بررسي وضعيت تجاوز عربستان به يمن، بدون موضوع گيري نسبت به اين مساله، پايان يافت.

«سوشما سواراج» وزير امور خارجه هند در اين جلسه با تاكيد بر خروج اضطراري شهروندان هندي از يمن به خاطر وضعيت امنيتي اين كشور، در تماس تلفني با سفير هند در صنعا، آخرين وضعيت شهروندان هندي ساكن يمن را جويا شد.

به گفته مقام هاي هندي، نزديك به سه هزار و 500 شهروند آن كشور در استان هاي مختلف يمن مشغول به كار هستند و دولت در حال انجام اقدامات لازم براي آماده سازي خروج آنها است.



** توافق وزيران خارجه كشورهاي عربي درباره نيروي نظامي مشترك

وزيران امور خارجه كشورهاي عربي در اجلاس شرم الشيخ مصر درخصوص تشكيل يك نيروي نظامي مشترك به توافق رسيدند.

خبرگزاري فرانسه از شرم الشيخ گزارش داد، اين طرح بخشي از پيش نويس قطعنامه اي است كه اوايل هفته آينده در اجلاس سران كشورهاي عربي براي تصويب مطرح خواهد شد.

«نبيل العربي» دبيركل اتحاديه عرب در يك كنفرانس خبري اعلام كرد: «وزيران امور خارجه در خصوص اصل مهم تشكيل نيروي نظامي به توافق رسيدند. »

وي توافق تشكيل اين نيروي نظامي را اقدامي تاريخي توصيف كرد و افزود: اين اولين بار است كه يك نيروي نظامي تشكيل مي شود و تحت نام كشورهاي عربي فعاليت خواهد كرد.

«سامح شكري» وزير امور خارجه مصر نيز اعلام كرد كه اين توافق با اجماع همه وزيران حاصل شده است.

العربي بتازگي در يك گفت وگو با خبرگزاري فرانسه گفته بود: نيروي واكنش سريع كه اتحاديه عرب تشكيل آن را پيش بيني كرده است، براي مقابله با تروريست ها كار خواهد كرد.

توافق كشورهاي عربي با تشكيل اين نيروي نظامي همزمان با عمليات نظامي به سركردگي عربستان به يمن صورت گرفته است.



** برنامه مصر و عربستان براي اعزام نيروي زميني به يمن

مقام هاي امنيتي و نظامي مصر به آسوشيتدپرس گفتند كه اين كشور و عربستان قصد دارند پس از تضعيف نيروهاي جنبش مردمي انصارالله و شبه نظاميان هوادار آنها در حملات هوايي به يمن، عمليات زميني را در آن كشور آغاز كنند.

به گزارش آسوشيتدپرس، سه مقام بلندپايه مصر گفتند كه نيروهاي زميني 2 كشور از مرز سعودي با يمن و نيروهاي دريايي از سواحل درياي سرخ و درياي عرب وارد خاك يمن خواهند شد. آنها مدعي شدند كه نيروهاي كشورهاي ديگر نيز در عمليات زميني در يمن مشاركت خواهند كرد.

اين مقام هاي مصري، شمار نيروهاي نظامي و هنگام آغاز اين عمليات را مشخص نكردند و تنها گفتند كه اين عمليات پس از تضعيف نيروهاي جنبش انصارالله و شبه نظاميان هم پيمان آنها صورت خواهد گرفت.

اين مقام ها به شرط ناشناس ماندن، گفتند كه هدف از اين تهاجم به يمن، وادار كردن جنبش انصارالله به مذاكره درباره تقسيم قدرت در آن كشور است.



** گفت‌وگوي تلفني روحاني با كامرون، پوتين و اولاند درباره تحولات يمن

رييس جمهوري اسلامي ايران در گفت‌وگوي تلفني با نخست وزير انگليس و همتاي خود از روسيه و فرانسه با اشاره به تجاوز نظامي به كشور يمن، هرگونه دخالت نظامي در امور داخلي كشورهاي مستقل را محكوم و تاكيد كرد كه كشورهاي منطقه بايد از هرگونه اقدامي كه سبب افزايش بحران شود خودداري كنند.

روحاني افزود: ما براي سه هدف توقف مداخلات نظامي در يمن، جلوگيري از ايجاد فرصت عمل دوباره براي تروريست ها و روي كار آمدن دولتي فراگير تلاش كنيم.

وي ادامه داد: ما براين باوريم كه همه گروه‌هاي داخلي از طريق مسير مذاكره، براي وحدت يمن تلاش كنند، تا ثبات و امنيت به اين كشور بازگشته و تروريست ها موفق به تخريب اين كشور نشوند.

روحاني، بر ضرورت وحدت و لزوم ثبات يمن و روي كار آمدن دولتي فراگير تأكيد كرد و گفت: شرايط يمن با چند ماه پيش متفاوت است؛ مردم يمن شاهد انقلابي مردمي بودند و با شرايط جديد بايد به خواست مردم توجه كرد.

روحاني در اين زمينه از فرانسه خواست تا با استفاده از نفوذ خود دركشورهاي منطقه و صحنه بين‌المللي از تداوم اين مداخلات جلوگيري كرده و به ثبات و وحدت اين كشور كمك كند.

اولاند در اين گفت‌وگو درباره اوضاع كشور يمن گفت: فرانسه موافق گفت وگو و نزديك كردن طرفين از طريق مذاكرات است تا بتوان از اين طريق، به اوضاع اين كشور سامان داد.

پوتين نيز در اين گفت وگو در خصوص تحولات يمن گفت: ما با هرگونه دخالت نظامي مخالفيم و اين روش را سازنده نمي‌دانيم. روسيه از وحدت و تماميت ارضي يمن حمايت كرده و همواره بر گفتگو ميان طرفين تأكيد مي كند.



** هشدار وزير خارجه آلمان درباره سرايت جنگ يمن به بخش هاي ديگر منطقه

وزير امور خارجه آلمان با ابراز نگراني از وخامت اوضاع در يمن در پي تجاوز نظامي عربستان ، هشدار داد كه جنگ در يمن ممكن است به بخش هاي ديگر منطقه سرايت كند.

«فرانك والتر اشتاين ماير» در گفت و گو با روزنامه آلماني «بيلد»، اوضاع يمن را خطرناك توصيف و تاكيد كرد كه مسائل يمن با زور حل شدني نيست.

وزير خارجه آلمان بر ضرورت گفت وگو و مذاكره براي پايان دادن به درگيري ها در يمن تاكيد كرد.



** لاوروف: واشنگتن در مسايل يمن و اوكراين معيارهاي دوگانه بكار برد

وزير امور خارجه روسيه با انتقاد از موضع گيري و اقدامات آمريكا در مساله يمن، گفت: واشنگتن در مسايل يمن و اوكراين معيارهاي دوگانه بكار مي برد.

سرگئي لاوروف روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: آمريكا از هادي منصور رييس جمهوري فراري يمن حمايت كرد اما از ويكتور يانوكوويچ رييس جمهوري سابق اوكراين پشتيباني نكرد. اين نمونه بارز سياست معيارهاي دوگانه است.

وي افزود: هر دو مساله را بايد از راه مذاكره حل و فصل كرد.

وزير خارجه روسيه گفت: پيروي آمريكا از معيارهاي دوگانه در مسايل اوكراين و يمن كاملا آشكار است. البته خواهان بروز چنين وضعيتي در اوكراين يا يمن نيستيم.

لاوروف ادامه داد: در هر دو مساله بايد براي دستيابي به سازش ملي تلاش كرد.

وي خاطرنشان كرد: اگر كشورهاي غربي به ويژه سه كشوري كه وزيران خارجه آن موافقت نامه سازش را در روز 22 فوريه سال گذشته ميان يانوكوويچ و سران مخالفان تاييد كردند خواهان پايبندي مخالفان دولت به اين موافقت نامه مي شدند بحران اوكراين به وجود نمي آمد.

وزير خارجه روسيه گفت: در يمن آمريكا كاملا برعكس مساله اوكراين رفتار كرد.



** سكوت بان كي مون درباره مبناي قانوني تجاوز نظامي به يمن

دبيركل سازمان ملل از اظهارنظر درباره پايه و مبناي قانوني تجاوز عربستان سعودي به يمن كه با چراغ سبز كشورهاي غربي صورت گرفته است، خودداري كرد.

بان كي مون در بيانيه اي خاطرنشان كرد كه شوراي امنيت از كشورها خواسته است از مداخله در يمن خودداري و از گذار سياسي در يمن حمايت كنند.

وي افزود: با وجود تشديد اوضاع يمن، مذاكرات تنها راهكار براي حل و فصل نهايي بحران اين كشور است.

وي در توجيه تهاجم نظامي به يمن گفت كه حمله عربستان به درخواست عبدربه منصور هادي انجام شده كه شوراي امنيت سازمان ملل او را رييس جمهوري قانوني يمن مي داند.

به گفته «فرحان حق» سخنگوي دبيركل سازمان ملل، بان كي مون پيش از اين در روز پنجشنبه با سعود الفيصل وزير امور خارجه عربستان ديدار و گفت وگو كرده است.

1953*2041*1324*1486*1378*271*1600*391*1078 * 2023