رهبر انصارالله یمن: جبهه های جدید برای مقابله با متجاوزان تشكیل شد/ درگیری یمن و عربستان در نوار مرزی/ بمباران مناطق مسكونی

تهران - ایرنا - عبدالملك الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن پس از بمباران هواپیماهای جنگی خارجی كه منجر به كشته شدن ده ها تن از غیرنظامیان یمنی شد، از تشكیل پنج جبهه مختلف برای مقابله با متجاوزان خبر داد.

به گزارش شبكه المسیره یمن، عبدالملك الحوثی خاطر نشان كرد كه یك جبهه امنیتی نظامی خارجی برای مقابله با تجاوزهای خارجی و یك جبهه داخلی برای تحت كنترل داشتن امور داخلی و جلوگیری از بی نظمی در نهادهای عمومی خبر داد.

وی افزود: جبهه سوم اقدام به جمع اوری كمك برای رزمندگان از بازرگانان و شهروندان خواهد كرد و جبهه چهارم نیز جبهه رسانه ای خواهد بود و ماموریت این جبهه مقابله با حملات رسانه ای خائنانه داخلی و خارجی و تبلیغات نادرست علیه یمنی ها است.

وی در خصوص جبهه پنجم نیز گفت: جبهه پنجم، جبهه فراخوان و بسیج مردم است و در این جبهه خطیبان و علما نقش اساسی در بسیج مردم ضد متجاوزان خارجی خواهند داشت.

رسانه های وابسته به عربستان روز گذشته در چارچوب جنگ تبلیغاتی خود از كشته شدن عبدالملك الحوثی خبر دادند، اما وی شب گذشته با ظاهر شدن در تلویزیون، تبلیغات آنان را خنثی كرد.



**حمله هواپیماهای عربستان سعودی به بازاری در شمال یمن

هواپیماهای جنگی عربستان سعودی و متحدانش روز جمعه با حمله به بازاری در استان صعده در شمال یمن، دست كم 15 تن را كشته یا زخمی كردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از دوبی به نقل از منابع قبایلی، در این تهاجم هوایی علاوه بر بازار كتاف البقع در شمال استان صعده، بخش شدا نیز هدف قرار گرفت كه از تلفات و خسارت های این حمله اطلاع دقیقی در دست نیست.

همچنین ساكنان استان مارب در شمال شرقی صنعا پایتخت به رویترز گفتند كه دست كم 15 نفر در این حمله كشته و زخمی شدند.

این استان در حالی هدف اصلی تهاجم هوایی عربستان سعودی كه وارد دومین روز شده، بوده است كه نیروهای جنبش مردمی انصارالله در این استان حضور ندارند.

تاكنون ده ها غیرنظامی یمن از جمله كودكان و زنان در تهاجم هوایی سعودی و هم پیمانانش به مناطق مسكونی یمن جان خود را از دست داده اند.



**حمله هواپیماهای متجاوز به مناطق مسكونی یمن

هواپیماهای عربستان سعودی ساعات نخست صبح امروز (جمعه) بار دیگر حمله به مناطق مسكونی یمن را از سر گرفتند و غیرنظامیان ساكن در صنعا پایتخت این كشور را هدف قرار دادند.

به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، در ساعات نخست صبح امروز صدای انفجارهای شدید از مناطق مختلف صنعا به گوش می رسید و ضد هوایی ها نیز برای مقابله با متجاوزان به سوی هواپیماها آتش گشودند.

منابع محلی یمنی اعلام كردند صدای انفجارهای شدیدی در منطقه نظامی ششم، اردوگاه الصباحه و اطراف ساختمان ریاست جمهوری به گوش رسید.

این منابع خاطر نشان كردند هواپیماهای مهاجم مقر نیروهای ویژه امنیتی را نیز هدف قرار دادند.

خبرگزاری فرانسه نیز اعلام كرد هواپیماهای مهاجم بر فراز پایگاه نظامی الاستقبال واقع در غرب صنعا هم مشاهده شدند.

هواپیماهای متجاوز پایگاه هوایی العند واقع در نزدیكی عدن جایی كه خبرگزاری عربستان روز پنجشنبه اعلام كرده بود این پایگاه از كنترل انقلابیون یمن خارج شده است، مورد حمله قرار دادند، اما پس از آتش بارهای ضدهوایی از منطقه دور شدند.

گزارش خبرگزاری ها حاكی است شب گذشته همچنین هواپیماهای جنگی خارجی در آسمان شهر «ابین» واقع در شرق عدن به پرواز در آمدند.

بر اثر حملات روز گذشته هواپیماهای عربستانی به صنعا ده ها نفر كشته و ده ها تن دیگر نیز زخمی شدند كه بیشتر این افراد زن و كودك و غیر نظامی بودند.



**توجیه دبیر كل سازمان ملل

در این حال دبیر كل سازمان ملل روز پنجشنبه با انتشار بیانیه ای از اظهار نظر درباره پایه و مبنای قانونی تجاوز عربستان سعودی به یمن خودداری كرد، اما گفت كه مداخله نظامی عربستان به درخواست عبدربه منصور هادی كه شورای امنیت سازمان ملل او را رییس جمهوری قانونی یمن می داند، انجام شده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد كه بان كی مون در بیانیه خود همزمان با شدت گرفتن بحران یمن، از كشورها خواسته است تا در امور این كشور مداخله نكنند.

دبیر كل سازمان ملل در بیانیه خود خاطر نشان كرده كه مذاكرات، تنها راهكار برای حل و فصل نهایی بحران این كشور است.



**درگیری یمن و عربستان در نوار مرزی

پایگاه خبری الحیاد یمن نوشت: نیروهای گارد ریاست جمهوری و همچنین نیروهای جنبش انصارالله در نوار مرزی یمن و عربستان با هم درگیر شده و در جریان این درگیری ها 30 نظامی سعودی كشته شدند.

به گزارش این پایگاه خبری، فعالان اجتماعی عربستان تصاویری از نظامیان سعودی كشته شده در مرز یمن در شبكه های اجتماعی منتشر كرده و وزیر دفاع این كشور را مسئول كشته شدن آنان دانستند.

آنان همچنین اعلام كردند یك فروند هواپیمای جنگی عربستان هدف آتش بارهای ضدهوایی انقلابیون قرار گرفته و از سرنوشت سلطان عبدالله القحطانی خلبان این جنگنده خبری در دست نیست.

رسانه های نزدیك به جنبش انصارالله یمنی نیز اعلام كردند: نیروهای این جنبش موفق شدند شماری از تجهیزات نظامی ارتش عربستان را منهدم كنند و بیش از 30 تن از نظامیان سعودی را از پای درآورند.



**هند اتباع خود را از یمن خارج می كند

به دنبال حمله هوایی عربستان سعودی به یمن، هند اعلام كرد كه با دو كشتی مسافری، اتباع خود را از این كشور خارج می كند.

این اقدام هند به دنبال درخواست كمك اتباع هندی مقیم یمن و سروزیر ایالت «كرلا» از «سوسما سواراج» وزیر امور خارجه هند صورت می گیرد.

وزارت امور خارجه هند روز جمعه در بیانیه ای اعلام كرد این افراد به وسیله دو كشتی به یكی از كشورهای همسایه اعزام و سپس با هواپیما به هند منتقل می شوند.

فرودگاه یمن براثر حمله روز پنجشنبه عربستان سعودی به این كشور كه منجر به جان باختن دهها زن و كودك بی گناه و زخمی شدن تعدادی زیادی شد، همچنان بسته است.

حدود سه هزار و 500 نفر از اتباع هندی كه بیشتر آنان را پرستاران تشكیل می دهند در یمن كار می كنند.



**نگرانی كره جنوبی از وضعیت اتباع خود در یمن

گزارش های رسیده از سئول حاكی است: وزارت امور خارجه كره جنوبی با تایید حضور 34 تبعه این كشور در یمن، از آنها خواست فورا خاك این كشور را ترك كنند.

به گزارش ایرنا، وزرات خارجه كره جنوبی با انتشار بیانیه ای اعلام كرد كه همزمان با آغاز حملات هوایی عربستان به یمن، اتباع كره ای حاضر در یمن، این كشور را ترك كردند.

این در حالی است كه هنوز 34 تبعه دیگر كره ای در شهر صنعا، پایتخت یمن حضور دارند.

وزارت خارجه كره جنوبی تاكید كرد این 34 نفر اغلب بازرگانان و اعضای نهادهای بشر دوستانه كره‌ای هستند كه در یمن فعالیت می‌كنند.

شركت های كره جنوبی فعالیت‌های اقتصادی گسترده‌ای در یمن دارند.



**موج مخالفت با همراهی احتمالی اسلام آباد در حمله عربستان به یمن

بسیاری از احزاب سیاسی و مذهبی، رسانه ها و شخصیت های برجسته سیاسی و مذهبی پاكستان نسبت به تصمیم دولت اسلام آباد برای بررسی درخواست ریاض مبنی بر ملحق شدن به ائتلاف عربی ضد یمن، به شدت واكنش نشان داده و ضمن محكوم كردن تهاجم عربستان به یمن، از دولت اسلام آباد خواستند تا در دام توطئه غربی-عربی علیه مردم یمن گرفتار نشود.

حزب مردم پاكستان، فرید پراچا معاون دبیر كل حزب جماعت اسلامی، خانم شیرین مزاری سخنگوی حزب تحریك انصاف، سناتور حاجی عدیل از حزب ملی عوام، حسین حقانی سفیر سابق پاكستان در آمریكا، اشرف جهانگیر قاضی رییس سابق سازمان اطلاعات ارتش پاكستان (ISI) و عبدالسعد سپهبد بازشسته ارتش این كشور نیز با ملحق شدن پاكستان در ائتلاف ضد یمنی شدیدا مخالفت كرده اند.

در همین حال علامه راجا ناصر عباس جعفری دبیر كل حزب مجلس وحدت مسلمین (MWM) وابسته به شیعیان پاكستان نیز تهاجم ریاض به یمن را توطئه مشترك عربستان و آمریكا برای حفظ منافع رژیم صهیونیستی در منطقه دانست.

وی ضمن تقبیح تهاجم عربستان علیه مردم بی گناه یمن افزود: این اقدام عربستان باعث تشدید اوضاع خاورمیانه و افزایش چالش تروریسم و افراط گرایی در كشورهای منطقه می شود.

** مقامات رسمی پاكستان: در حمله به یمن مشاركت نمی كنیم

این مقام رسمی پاكستان كه خواسته نامش ذكر نشود، گفته است كه است پاكستان ممكن است به درخواست عربستان سعودی برای كمك نظامی پاسخ مثبت دهد اما هرگونه كمك نظامی پاكستان صرفا محدود به دفاع از مرزهای عربستان و تمامیت ارضی این كشور خواهد بود و پاكستان تصمیمی برای اعزام نیرو به یمن و مشاركت در جنگ علیه این كشور ندارد.

در همین حال، برخی مقامات رسمی پاكستان هم اعلام كرده اند كه عربستان خواستار ایفای نقش نیروی هوایی پاكستان برای كمك به عربستان سعودی در حمله به یمن و همچنین ایفای نقش نیروی دریایی پاكستان برای ارائه كمك های تداركاتی شده است.

گزارش ها به نقل از برخی مسوولان ارتش پاكستان حاكی است كه اگر تصمیمی به اعزام نیرو به عربستان گرفته شود، وظیفه این نیروها محافظت از مرزهای عربستان با یمن خواهد بود.



** تصمیمی نمی گیریم كه به ضرر روابط خود اسلام آباد-تهران باشد

خواجه آصف وزیر دفاع پاكستان كه قرار است امروز برای گفت و گو با مقامات سعودی درباره درخواست اخیر ریاض از اسلام آباد، به عربستان سفر كند، گفته است كه دولت تصمیمی نخواهد گرفت كه به ضرر روابط خوب اسلام آباد-تهران تمام شود.

تمام **
۰ نفر