۱۱ فروردین ۱۳۹۴، ۱۳:۰۹
کد خبر: 81556009
T T
۰ نفر

قدرت نمایی چین بر فراز اقیانوس آرام

۱۱ فروردین ۱۳۹۴، ۱۳:۰۹
کد خبر: 81556009
قدرت نمایی چین بر فراز اقیانوس آرام

پكن - ایرنا - چین برای نخستین بار طی چند سال اخیر با به پرواز در آوردن چندین جنگنده نظامی خود بر فراز اقیانوس آرام، اولین رزمایش هوایی خود را رسما آغازكرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این رزمایش، اولین فعالیت انفرادی چین در حوزه هوایی محسوب می شود،

این كشور سابقه برگزاری رزمایش های هوایی با مشاركت دیگر كشورها از جمله روسیه را در كارنامه دارد.

این مانور هوایی از آن جهت دارای اهمیت است كه پكن در سال 2013 اقدام به ایجاد یك منطقه شناسایی دفاع هوایی برفراز دریای شرق كرد و كارشناسان نظامی این حركت چین را آخرین برگی دانستند كه این كشور موفق شد در مقابل تحركات ژاپنی ها برای افزایش قدرت نظامی و سلطه بر شرق آسیا، رو كند.

اعلام این منطقه در دو سال پیش با انتقاد شدید آمریكا و ژاپن همراه بود.

ذكر این نكته نیز ضروری است كه به رغم تقویت حضور چین در معادلات منطقه ای و بین المللی، منطقه آسیا همچنان مهمترین حوزه خارجی چین به شمار می رود و رهبران این كشور بیشترین خطر را از رویدادهایی احساس می كنند كه در مجاورت كشورشان در ژاپن و شبه جزیره كره می گذرد.

با این حال برگزاری رزمایش هوایی از سوی جنگنده های چینی كه به دور از آبهای ساحلی این كشور صورت گرفته دارای پیام های مختلفی برای همسایگان است كه «قدرت نمایی در منطقه شرق آسیا» را می توان مهمترین بخش آن دانست. خبرگزاری شینهوا روز سه شنبه در گزارشی اعلام كرد كه مانور یاد شده روز گذشته - دوشنبه - انجام شده و در آن فقط جنگنده های نظامی چین حضور داشتند.

این رسانه دولتی با بیان اینكه چنین مانوری نشانگر افزایش حضور نظامی چین در منطقه است، مختصات پرواز هواپیماهای یاد شده را بر فراز كانال 'باشی' (بین تایوان و فیلیپین) در مناطق غربی اقیانوس آرام ذكر كردند.

كانال باشی آبراهه ای بین استان «باتانس» در شمالی ترین نقطه فیلیپین و جزیره «اورچید» در تایوان است كه مالكیت آن هنوز مورد مناقشه برخی از كشورهای همسایه این منطقه به شمار می رود.

ارتش چین نیز با صدور بیانیه ای هدف اصلی برگزاری این مانور هوایی را افزایش توان نظامی، سنجش میزان آمادگی خلبانان و نیز ارتقای قدرت، سطح تحرك و جنگندگی نیروی هوایی بر فراز آبهای آزاد عنوان كرد.

چین طی سالهای اخیر اقدام به افزایش قدرت نظامی خود كرده و دلیل آن، تنش های مرزی موجود میان كشورهای حاضر در اطراف دریای جنوب چین است.

این اختلافات هرازگاهی به واكنش های شدید میان مقامات كشورهای یاد شده منجر می شود و آنان را به اتخاذ سیاست ها تند وا می دارد.

آخرین نمونه از اینگونه اختلافات مربوط به مانیل و پكن بر سر جزایر كوچك نزدیك فیلیپین در دریای جنوب چین است كه دو كشور بر سر مالكیت آن همچنان دچار كشمكش هستند.

فیلیپین حتی اواخر اسفند ماه سال گذشته سه هزار صفحه اسناد مربوط به دادخواست مالكیت در دریای جنوبی چین را تقدیم دیوان دایمی داوری در لاهه كرد تا این دیوان در خصوص اختلافات ارضی دو كشور حكمیت كند.

برگزاری مانور نظامی روز گذشته جنگنده های چینی كه به دقت از سوی كشورهای منطقه شرق آسیا دنبال می شود، باعث شد پكن امروز اعلام كند كه این رزمایش هوایی تهدیدی علیه هیچ كشوری نیست و با هدف خاصی صورت نگرفته است.

آساق1**1597**1446