۱۳ فروردین ۱۳۹۴، ۱۲:۱۹
کد خبر: 81557362
T T
۰ نفر
مقام سابق پاكستان: اسلام آباد و آنكارا نباید با عربستان همراه شوند

تهران – ایرنا – طلعت مسعود، سپهبد بازنشسته و معاون پیشین وزیر دفاع پاكستان، در مقاله ای اسلام آباد و تركیه را به اتخاذ مواضع صلح خواهانه دعوت كرد و آنها را از همراه شدن با سیاست های جنگی عربستان برحذر داشت.

طلعت مسعود در روزنامه 'تریبون' پاكستان نوشت: خبرهای ضد و نقیضی از همراهی پاكستان و ائتلاف عربستان در یمن منتشر می شود. از بیانیه نواز شریف، نخست وزیر پاكستان، می شد حدس زد كه اسلام آباد به ائتلاف پیوسته است. سپس یك وزیر سعودی، آشكارا گفت كه پاكستان بخشی از ائتلاف عربستان علیه یمن است اما پس از آن، وزیر دفاع پاكستان گفت كه اسلام آباد هنوز تصمیم قطعی نگرفته است.

این كارشناس پاكستانی، با اشاره به وضعیت دشوار پاكستان نوشت: پاكستانی ها در شرق، مرزهایی ناآرام دارند، در غرب باید با شبه نظامیان دست و پنجه نرم كنند و در مركز هم با مشكل تروریسم رو به رو هستند. در زمانی كه ارتش پاكستان از بیشینه توان خود برای مبارزه با چنین مشكلاتی استفاده می كند، بسیار ساده انگارانه است كه بخواهیم ارتش را وارد نبردی تازه، آن هم در راستای منافع كشوری دیگر كنیم.

وی همچنین تاكید كرد كه جانبداری از هر یك از طرف های درگیر در یمن، باعث افزایش نپفرت و درگیری های داخلی در پاكستان خواهد شد.

طلعت مسعود با اشاره به نگرانی عربستان از نفوذ سیاسی ایران در منطقه، نوشت: هر دو كشور برای پاكستان مهم هستند. عربستان متحد ما است، دارای منابع انرژی فراوان است، میزبان اماكن مقدس مسلمانان و رهبر جهان عرب است.

'مسعود' تاكید كرد: از سوی دیگر، ایران نیز برای ما از اهمیت فراوان برخوردار است. ایران همسایه ما است و ما با ایرانیان اشتراكات دینی، تاریخی و فرهنگی بسیاری داریم.

در چنین شرایطی، جانبداری از هر طرف، می تواند پیامدهای جدی داشته باشد.

این كارشناس برجسته پاكستانی، همچنین نسبت به مداخله نظامی خارجی در كشورهای خاورمیانه هشدار داد و نوشت تجربه عراق نشان داد كه اگر حكومتی بدون توجه به جایگزین های احتمالی توسط نیروی خارجی سرنگون شود، احتمالا بهای سنگینی را برای آن كشور و برای منطقه به همراه خواهد داشت.

طلعت مسعود با تاكید بر اینكه بیشتر حكومت های عرب، دولت هایی خودكامه و غیردموكرات هستند، نوشتند: تا زمانی كه این حكومت ها به خواسته های ملت هایشان و به ضرورت های قرن بیست و یكم بی توجه باشند، با ائتلاف یا بی ائتلاف، با مشكل آشوب و آسیب پذیری رو به رو خواهند بود.

وی ایفای نقش مثبت توسط سازمان همكاری های اسلامی را فكری بیهوده دانست و نوشت: رویكرد منطقی تر برای پاكستان و تركیه این است كه از جانبداری پرهیز كنند و به طور مشترك، نقشی آشتی جویانه را برعهده بگیرند.

آساق**9163**1577
۰ نفر