به گزارش ايرنا از مركز آموزشي، پژوهشي و درماني سل و بيماري هاي ريوي مسيح دانشوري، دكتر عليرضا مهدوياني افزود: آلرژي بهاره يا رينيت آلرژيك كه تب يونجه نيز ناميده مي شود به عنوان يكي از شايع ترين بيماريهاي آلرژيك در دنيا و همچنين در ايران محسوب مي شود.
وي ادامه داد:در واقع همه ساله با شروع فصل بهار تعداد زيادي از مردم دچار علائم عطسه، خارش، آبريزش بيني، خارش چشم، اشك ريزش و سرفه و تنگي نفس مي شوند و اين دسته از بيماران در واقع داراي آلرژي بهار و يا به اصطلاح علمي رينيت آلرژيك هستند.
اين فوق تخصص ايمونولوژي و آلرژي مركز پزشكي مسيح دانشوري مراجعه افراد مبتلا به آلرژي به پزشك متخصص را ضروري دانست و گفت: اگر چه ممكن است علائم بيمار مبتلا به آلرژي با مصرف آنتي هيستامين به ظاهر كنترل شود اما در واقع آلرژي بهاره يك بيماري قلمداد مي شود و اين افراد مي توانند داراي اختلال در كيفيت زندگي(Quality of Life)، اختلال در خواب و نيز شرايط همراه مانند سينوزيت، اوتيت و آسم باشند.
مهدوياني درباره علت بروز آلرژي بهاره توضيح داد: علت بروز اين بيماري مانند ساير بيماريهاي آلرژيك عوامل ژنتيك، حساسيت به عوامل آلرژن و نيز وجود عوامل محيطي كه در راس آن گرده گياهان(POLLENS) هستند،و اين عوامل آلرژن مي توانند افراد آلرژيك را از هر سني(كودك و بزرگسال) تحت تاثير قرار دهد.
اين فوق تخصص ايمونولوژي و آلرژي با بيان اين مطلب كه اين گرده ها بر اساس منطقه جغرافيايي، ناحيه و اقليم گياهي هر منطقه و فصل متفاوت هستند اظهار كرد: در مناطق معتدلي مانند كشور ايران معمولا درختان در ابتداي بهار گرده افشاني مي كنند. در تابستان چمن ها(Grasses) و در ابتداي پاييز علف هاي هرز(weeds) بيشترين مسئول گرده افشاني هستند.
وي با اشاره به تنوع اقليمي در ايران و مناطق مختلف جغرافيايي گفت: به همين دليل شايد شروع آلرژي بهاره در همه ايران در يك زمان نباشد به عنوان مثال ساكنين مناطق جنوبي ايران ممكن است در زماني نزديكتر(مانند ماههاي بهمن و اسفند) دچار علائم اين بيماري شوند و در طي چند سال اخير بدليل گرم شدن تدريجي كره زمين زمان گرده افشاني گياهان تغيير كرده و بنابراين فصل پيدايش اين بيماري نيز مي تواند تغيير كند.
مهدوياني توصيه كرد: افراد مبتلا به آلرژي حتي المقدور فعاليتهاي روزانه را از صبح زود به اواسط روز موكول كنند چرا كه معمولا حداكثر بار آلرژنها در سطح زمين در ابتداي صبح زود و انتهاي روز است.
وي ،ماندن در خانه در روزهاي بادي و گرم،دوش گرفتن هر شب قبل از خواب، استفاده از تهويه ماشين به جاي بازكردن درب پنجره ها، شستن هفتگي پوشش بستر فرد مبتلا به آلرژي با آب داغ را از جمله موارد اساسي پيشگيري از آلرژي عنوان كرد.
مهدوياني فزود: همچنين يك خانه تكاني مناسب و پاك كردن پنجره ها، قفسه كتاب، سيستم تهويه از گرد و خاك، كپك ها وقارچ هايي كه ممكن است روي آنها جمع شده باشد بسيار كمك كننده است.
وي مصرف آنتي هيستامين ها و استروئيدهاي داخل بيني را دركنترل علائم آلرژي بسيار موثر خواند و تاكيد كرد:مصرف داروها بهتر است حتما توسط پزشك متخصص تجويز شود.
مهدوياني گفت :آلرژيست به عنوان پزشكي كه با بيماري فرد مبتلا به آلرژي و نيز نوع گرده منطقه اي كه آن فرد در آن زندگي مي كند آشناست مي تواند در تعيين نوع آلرژن هاي مسئول بيماري فرد مبتلا و راههاي مقابله با آن كمك كننده باشد.
علمي **1354**1440
تهران - ايرنا- فوق تخصص ايمونولوژي و آلرژي با بيان اينكه آلرژي بهاره مي تواند در كيفيت زندگي و خواب افراد اختلال ايجاد كند، گفت:بهترين راه مقابله با آلرژي بهاره دوري از گرده گياهان است.