۱۶ فروردین ۱۳۹۴، ۱۲:۰۴
کد خبر: 81559999
T T
۰ نفر
واژگونی نفتكش حامل مواد سوختی در سروآباد/ محیط زیست همچنان تهدید می شود

سنندج - ایرنا - یك نفتكش حامل مواد سوختی (نفت) كه از سنندج به طرف سروآباد در حركت بود شامگاه شنبه در حوالی روستای نگل واژگون شد و محتویات تانكر بر روی سطح جاده پخش شد.

مدیر راهداری اداره كل راه و شهرسازی كردستان با تایید واژگونی این نفتكش گفت: با توجه به اینكه این تانكر حامل مواد نفتی بود و امكان اشتعال و انفجار وجود داشت بعد از بستن مسیر توسط پلیس راه از هر دو طرف، عوامل راه و شهرسازی سنندج در اقدامی سریع، كل محموله ریخته شده بر روی جاده را پاكسازی كردند و از وقوع هر گونه حادثه احتمالی جلوگیری كردند.
محمد راشد مدرس گرجی با اشاره به اینكه این تانكر سوخت روستاهای شهرستان سرواباد را تامین می كرد گفت: این حادثه تلفات جانی نداشت.
تردد تانكرهای حامل مواد سوختی از كشور عراق یكی از چالش های جدی استان است و هر ساله شاهد چندین مورد واژگونی و تصادف تانكرها در جاده های استان و واریز شدن محموله شیمایی و نفتی انها به داخل رودخانه ها هستیم.
مسیر مریوان به سنندج كه 130 كیلومتر طول دارد یكی از مسیرهای ترانزیتی و گردشگری منطقه غرب كشور محسوب می شود و روزانه ترافیك بالایی دارد.
سال گذشته نیز در چند نوبت تانكرهای مواد سوختی ایرانی و عراقی در مسیرهای مختلف استان كردستان واژگون شدند و محتویات آنها كه مواد نفتی است بر روی سطح جاده ها ریخته شد كه می تواند تهدیدی جدی برای محیط زیست باشد.
در چند سال گذشته نیز چند تانكر حامل سوختی در نزدیكی سد قشلاق سنندج واژگون شد كه منجر به آلودگی بخشی از آب سد و همچنین اراضی كشاورزی اطراف گردید.
تردد تانكرهای مواد سوختی به صورت مستمر از مسیرهای استان كردستان لزوم آمادگی دستگاه های مسوول را دو چندان می كند تا برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست و منابع آبی استان بعد از هر واژگونی آماده باشند.
مرز باشماق مریوان از سال 85 به مرز رسمی تبدیل شد و پس از آن جاده های استان شاهد تردد كامیون های ترانزیتی و همچنین تانكرهای سوخت رسان عراقی است.
به گفته مردم و مسوولان، جاده های استان كشش تردد این حجم از نفتكش ها را ندارند و اعمال محدودیت های ترافیكی از جمله در روزهای شلوغ و تعطیلات نوروز، راهی موقت برای كاهش حوادث رانندگی در جاده های استان است.
نفتكش های حامل مواد سوختی بعد از ورود به كشور از طریق مرز رسمی باشماق، محموله های خود را در پالایشگاه های نفتی شمال و جنوب كشور تخلیه می كنند.
عبور این تانكرها و همچنین خودروهای ترانزیتی، جاده های باریك و غیر استاندارد استان كردستان را با ترافیك مواجه كرده است.
بر اساس آمار روزانه حدود 400 تا 800 تانكر عراقی در مسیرهای مختلف استان كردستان تردد می كنند كه باید آمار 500 نفتكش و كامیون ایرانی را نیز به آن اضافه كرد كه با توجه به وضعیت نامناسب جاده های استان، آمار بالایی است و منجر به شلوغی جاده ها شده است.
استان كردستان با دارا بودن جاذبه های طبیعی و تاریخی و همچنین داشتن 227 كیلومتر مرز مشترك با كشور عراق و وجود بازارچه های مرزی و تجاری یكی از مقاصد گردشگری محسوب می شود به طوری كه در تعطیلات نوروزی امسال بیش از دو میلیون نفر از استان دیدن كردند.ك/3
1904