به گزارش خبرنگاراقتصادی ایرنا، عزیز الله مهدیان روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: هم اكنون 520 میلیون واحد روستایی در كشور وجود دارد و تلاش می كنیم تا سال 1405 تعداد واحدهای روستایی كشور به 620 هزار واحد افزایش یابد.
وی با بیان اینكه از ابتدای سال 84 تاكنون یك میلیون و 450 هزار واحد مسكن روستایی نوسازی و350 هزار واحد دیگر بازسازی شده است، اظهار داشت: در این مدت در مجموع بیش از یك میلیون و800 واحد روستایی بازسازی و یا نوسازی شده است.
مهدیان اظهار داشت: در حال حاضر 5 میلیون و 800 هزار خانوار در روستاهای كشور زندگی می كنند اما هم اكنون تعداد واحدهای روستایی كشور 5 میلیون و 200 هزار واحد است و تلاش ما این است كه هر خانوار روستایی حداقل یك واحد مسكن داشته باشند.
معاون بازسازی مسكن روستایی بنیاد مسكن با اشاره به وظایف بنیاد اظهار داشت : تامین مسكن برای اقشار محروم جامعه از وظایف اصلی بنیاد است و از 21 فرودین 58 كه حضرت امام خمینی (ره ) فرمان تشكیل بنیاد مسكن را داده بودند بنیاد مسكن بازسازی و نوسازی واحدهای مسكن روستایی را برعهده دارد وهم اكنون سالانه 200 هزار واحد مسكن روستایی با استفاده از تسهیلات بانكی طبق برنامه 4و5 توسعه دركشور نوسازی می شود.
مهدیان اظهارداشت: بنیاد مسكن از ابتدای برنامه دوم توسعه برنامه نوسازی و بهسازی واحدهای مسكن روستایی را با 150 هزار تومان تسهیلات بانكی آغاز كرد اما هم اكنون سقف تسهیلات مسكن روستایی به 15 میلیون تومان افزایش یافته و تا پایان سال 1405 نیز 75 درصد واحدهای مسكن روستایی در كشور با نوسازی و بهسازی، مقاوم سازی خواهند شد.
وی یادآورشد: هرچند كه برخی از بانك های عامل در پرداخت تسهلات مسكن روستایی سختگیری می كنند اما پیش بینی این است كه تا پایان شش ماهه دوم سال جاری 200 هزار واحد مسكونی بتوانند تسهیلات خود را دریافت كنند.
معاون بنیاد مسكن گفت: تاكنون قرارداد یك میلیون و 641 هزار واحد روستایی برای دریافت تسهیلات مورد نیاز با بانك های عامل منعقد شده است كه یك میلیون و 573 هزار واحد كار خود را آغاز كرده اند و با اتمام عملیات نوسازی در حال حاضر روستاییان در یك میلیون و 457 هزار واحد مسكن روستایی ساكن شده اند.
وی با اشاره به طرح جامع مسكن اظهارداشت: در این طرح روند نوسازی و بهسازی واحدهای مسكن روستایی ادامه می یابد به طوری كه تا افق 1405 سالانه 200 هزار واحد مسكونی با متوسط افزایش 8 درصدی با استفاه از تسهیلات بانكی مقاوم سازی خواهد شد.
مهدیان تصریح كرد: هم اكنون برخی از بانك های عامل 100 درصد و برخی دیگر تا 50 درصد تسهیلات نوسازی واحد های مسكن روستایی خود را پرداخت كرده اند و آمارها نشان می دهد 50 درصد واحدهای مسكن روستایی كشور دارای سند مالكیت هستند.
وی با اشاره به سقف 15 میلیون تومانی تسهیلات مسكن روستایی، افزود: به طور متوسط این مبلغ برای احداث 50 درصد واحدهای یاد شده كافی است و مابقی هزینه ها باید توسط روستاییان تامین شود.
مدیركل بازسازی مسكن روستایی بنیاد مسكن نیز در ادامه این نشست اظهارداشت: طبق هماهنگی های انجام شده روستاییان پس از بازسازی واحدهای مسكونی خود را با پرداخت 60 هزار تومان به مدت 10 سال بیمه می كنند.
مجید جودی با بیان اینكه فرهنگ بیمه واحدهای مسكونی در جوامع روستایی بیش از شهرها رواج پیدا كرده است، یادآورشد: این فرهنگ بتدریج در روستاها رواج پیدا كرده است و بیمه واحدهای مسكن روستایی هم اكنون در وضعیت مناسبی قرار دارد.
اقتصام (3) 1108**ن.پ ** 1574
معاون بنیاد مسكن:
40 درصد واحدهای مسكن روستایی مقام سازی شده است
۱۷ فروردین ۱۳۹۴، ۱۱:۴۷
کد خبر:
81561137
تهران - ایرنا - معاون بازسازی مسكن روستایی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی گفت: با برنامه ریزی های انجام شده تاكنون 40 درصد واحدهای مسكن روستایی در روستاهای سراسر كشور مقام سازی شده است.