به گزارش ایرنا ازستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مهندس اكرم حدادی، مدیرعامل این شركت فناور گفت: كاربرد روزافزون كودهای شیمیایی باعث بروز خسارات جبران ناپذیر زیست محیطی، بهداشتی واقتصادی شده است، باقی ماندن كودهای شیمیایی ازته درطبیعت وآلودگی آب و خاك، عامل ایجاد بیماریهای مختلفی از قبیل سرطان در انسان خواهد شد.
وی با اشاره به هزینه بالای تولید كودهای شیمیایی بیان كرد: با تلاش متخصصان این شركت، انواع مختلفی از كودهای بیولوژیك با تكیه برفناوری نانو تولید شده كه گامی مثبت در جهت رفع این مشكلات خواهد بود.
حدادی افزود: امروزه انواع مختلفی از كودهای بیولوژیك با منشأ باكتری، قارچ، جلبك و یا دیگر موجودات قابل تولید است.
حدادی ادامه داد: مكانیسم عمل تمامی كودهای بیولوژیك كمك به جذب عناصر غذایی موجود در خاك برای گیاه به كمك میكروارگانیزمها است، نكته مهم اینكه میكروارگانیزمها با شرایط محیطی و اقلیمی زیستگاه خود سازگاری دارند، لذا استفاده از باكتریهای خارجی، كه از مناطقی با ویژگیهای اقلیمی كاملا متفاوت به دست آمده، گزینه مناسب و كارامدی جهت تولید كود بیولوژیك و استفاده از آنها در شرایط اقلیمی كشور نخواهد بود.
وی گفت: محصول این شركت از میكروارگانیزمهای متنوع و مفید بومی تشكیل شده، این كود تركیب كاملی از مواد آلی، عناصر ریزمغذی، عناصر ماكرو و تركیبات هیومیكی است كه باعث افزایش حاصلخیزی خاك خواهد شد.
حدادی یادآور شد: این نانوكود از توانایی ویژهای برای افزایش تولید محصول و كاهش مصرف كودهای ازته و فسفاته برخوردار است، در تركیب این كود از نانوذرات آهن، روی و منگنز استفاده شده كه سبب تقویت گیاه شده و علاوه بر آن، نیاز گیاه به آهن، روی و منگنز را نیز برطرف می كند.
وی گفت: همچنین باكتریهای مورد استفاده در تركیب این كود، از توانایی تولید هورمونهای رشد برخوردار هستند،
این محصول قابل كاربرد برای تمام محصولات زراعی، باغی و حتی درختان غیرمثمرو چمن است.
حدادی افزود: مقدار مصرف كودهای بیولوژیك پایین بوده و در حدود 2 تا 3 كیلوگرم در هكتار است، این میزان در مقایسه با كودهای شیمیایی، كه حدود 100 تا 300 كیلو درهرهكتار است، بسیار ناچیز است، این امر سبب كاهش آسیبهای زیست محیطی خواهد شد.
وی یادآورشد: این نانوكود، شامل باكتریهای تثبیت كننده ازت است كه توانایی تجزیه و تبدیل باقیمانده سموم فسفره به فسفر قابل جذب را دارند، لذا با تجزیه باقیمانده سموم فسفره (اغلب حشره كشها) و تبدیل آن به فسفر قابل جذب، ضمن كمك به تغذیه گیاه، موجب پالایش محیط زیست میشود.
این محصول تا كنون موفق به كسب استانداردها و گواهیهای مختلف از قبیل گواهینامه استاندارد ISO 9001، گواهینامه استاندارد ISO 14001، گواهینامه استاندارد OHSAS 18001، گواهینامه استاندارد اتحادیه اروپا (CE)، تائیدیه سلامت از سازمان حفاظت محیط زیست و نیز گواهی نانو مقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شده است.
علمی (1) ** 9340**1599
نانوكودهای بیولوژیك ایرانی، جایگزینی مناسب برای كودهای شیمیایی
۲۲ فروردین ۱۳۹۴، ۱۰:۳۵
کد خبر:
81566517
تهران- ایرنا- یك شركت دانش بنیان ایرانی برای تقویت وحاصلخیزی خاكها وگیاهان كشاورزی مختلف، نوعی كود بیولوژیك طراحی وتولید كرده، كه میزان مصرف كودهای شیمیایی را به مقدار قابل توجهی كاهش داده و علاوه بر آن میزان ثمردهی گیاهان را افزایش خواهد داد.