۲۲ فروردین ۱۳۹۴، ۱۱:۴۹
کد خبر: 81566698
T T
۰ نفر
گرایش به وحدت و پرهیز از اختلاف ویژگی مهم سپهبد شهید صیاد شیرازی بود

انزلی - ایرنا - فرمانده ناوگان شمال در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت امیر سپهبد علی صیاد شیرازی در مصلی نماز جمعه انزلی گفت : گرایش به وحدت و پرهیز از اختلاف ویژگی مهم سپهبد شهید صیاد شیرازی بود .

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرمانده ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی روز شنبه در این مراسم گفت : یكی از روحیات خاص این شهید بزرگوار ، گرایش به وحدت و پرهیز از اختلافات بود كه وی این اعتقاد را در كلیه شئون زندگی خود سرایت داده بود.

امیر دریادار دوم افشین رضایی حداد اظهار كرد : صیاد شیرازی با حمایت از پاسداران انقلاب، مشاركت دادن آنها در مسایل نظامی و آموزش تخصص‌های لازم بستر اصلی تشكیل قطب نیرومند نظامی دیگری بنام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعد از انقلاب را فراهم ساخت.

وی با اشاره به این كه در بُعد نظامی و در زمان جنگ هدف صیاد شیرازی در كنار هم جنگیدن رزمندگان بود متذكر شد : در نهایت ثابت شد هر عملیاتی كه وحدت قلبی و همراهی ارگانیكی در نیروها تحت فرماندهی مطلع واحد وجود دارد، فتح بهمراه خواهد داشت.

فرمانده ناوگان شمال خاطرنشان كرد : در راستای همین پرهیز از اختلاف، صیاد شیرازی بعد از جنگ تحمیلی نیز هیچگاه وارد احزاب و گروه‌های سیاسی نشد در خط واحد ولایت بود.

وی در باره جلوه های فرهنگی و اجتماعی شخصیت وی گفت : چنانكه از خاطرات نزدیكان و یادداشت‌های او بدست می‌آید وی در عین مشغله كاری فراوان با برنامه‌ریزی مناسب به مطالعه تفاسیر قرآن مجید و مطالعات علمی و اجتماعی پرداخته و حداقل هفته‌ای یك بار به دیدار علماء می‌رفت.

رضایی حداد خاطرنشان كرد : كمك به خانه و خانواده، تربیت فرزندان با آموزش روحیه اعتماد به نفس و آموزش عملی اصول و مبانی عالیه و اصیل اسلامی در سرلوحه برنامه‌های او بود.

وی افزود : در نگاهی اجمالی به شخصیت شهید صیاد شیرازی، مجموعه‌ای كاملاً منسجم از خصایل الهی در یك انسان كامل دیده می‌شود.

وی متذكر شد : صیاد شیرازی بدون ادعا و حتی اشاره‌ای به افتخارات و 70 درصد جانبازی پهلوانانه انسان متعهدی بود كه برای ساختن جهان‌بینی خود 25 سال وقت گذاشت، مطالعه كرد و محاسبه نمود.

فرمانده ناوگان شمال در خاتمه گفت : انقلاب اسلامی و امام گمشده ایدئولوژی او بودند و با یافتن آنها به یقین رسید و مخلصانه تا آخرین لحظه حیات، مجاهدت نمود.

به گزارش ایرنا ، علی صیاد شیرازی سال 1323 در شهرستان درگز در استان خراسان دیده به جهان گشود.

او پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و دبیرستان وارد دانشكده افسری و در سال 1346 موفق به اخذ دانشنامه لیسانس از آن دانشكده شد.

وی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به ‌مدت چندسال در بخش‌های مختلف ارتش به ویژه در غرب كشور به پاسداری از كشور پرداخت و در سازماندهی و فعالیت نیروهای انقلابی در ارتش تلاشی گسترده داشت.

این شهید بزرگوار پس انقلاب به خاطر توان بالای سازماندهی‏اش مورد توجه حضرت امام (ره) و یاران انقلاب اسلامی قرار گرفت.

وی پس از طی دوره تخصصی توپخانه با درجه ستوان‏ یكم و سمت استادی، در مركز آموزش توپخانه اصفهان به تدریس پرداخت و در همان شرایط به‌عنوان عنصری حزب‏اللهی در جهت ‏سازماندهی نظامیان انقلابی فعالیت خود را آغاز كرد.

تلاش‌های وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ساماندهی ارتش و ساختار نیروهای مسلح متجلّی شد.

از مهم‌ترین اقدامات او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، می‌توان به تهیه طرح‌های عملیاتی كه منجر به شكستن حصر شهرهای سنندج و پادگان‌های مریوان، بانه و سقز شد، اشاره كرد.

با فرماندهی وی شهر سنندج با تشكیل ستاد عملیات مشترك ارتش و سپاه پاسداران توانست پس از 21 روز مقاومت و دفاع از سوی مدافعان خویش، كاملاً از تصرف و تسلط نیروهای ضد‌انقلاب خارج شود.

پس از تحقق و اجرای موفق این طرح‌ها، شهید صیادشیرازی، با دو درجه ارتقاء، با درجه سرهنگ تمامی به فرماندهی عملیات غرب كشور منصوب شد.

وی در آخرین ماه‌های ریاست‌جمهوری بنی صدر به‌دلیل برخورداری از روحیه انقلابی و مقابله با خیانت‌های او از سمت مذكور عزل شد و پس از آن تا عزل بنی صدر و فرار او به فرانسه، به دعوت شهید كلاهدوز در ستاد مركزی سپاه پاسداران به خدمت پرداخت.

سپهبد علی صیاد شیرازی پس از خلع بنی صدر، برای پایان دادن به ناهماهنگی ارتش و سپاه در آن دوران، قرارگاه مشترك عملیاتی سپاه و ارتش را راه‌اندازی كرد و به‌عنوان فرمانده ارشد در آن قرارگاه مشغول به فعالیت شد.

صیاد شیرازی در مهر ماه سال 1360 به پیشنهاد رییس شورای‌عالی دفاع از سوی امام خمینی (ره)به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی منصوب شد.

در این منصب فرماندهی نیروهای ارتش اسلام در عملیات‏های پیروزمند ثامن‌الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس را بر عهده داشت.

عملیاتی كه سرنوشت جبهه‌های اسلام علیه كفر را به پیروزی رقم زد و روند جنگ تحمیلی را در مسیر پیروزی ارتش اسلام قرار داد.

وی 23 تیرماه 1365 طی حكمی از سوی حضرت امام خمینی (ره) به عضویت‏ شورای‌ عالی دفاع منصوب شد.

شیرازی سپس در 18 اردیبهشت 1366 به همراه تعدادی دیگر از فرماندهان ارتش با پیشنهاد رییس شورای‌ عالی دفاع و موافقت امام خمینی (ره) به درجه سرتیپی ارتقای مقام یافت.

وی در مهرماه سال 1368 به درخواست رییس ستاد فرماندهی كل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم ‏رهبری و فرماندهی كل‏قوا به سمت معاونت ‏بازرسی ستاد فرماندهی كل نیروهای مسلح منصوب شد.

امیر شجاع سپاه اسلام در شهریورماه سال 1372 با حكم فرماندهی معظم كل قوا به سمت جانشین رییس ستاد كل نیروهای مسلح منصوب شد.

صیاد شیرازی در 16 فروردین 1378همزمان با عید خجسته غدیر با حكم مقام معظم فرماندهی كل قوا به درجه سرلشگری نایل آمد.

نقش او در ایجاد وحدت بین قوای مسلح كشور و نیروهای توانمند دفاعی و مهار دشمن و حفظ تمامیت ارضی كشور و فتح جبهه‌های حق علیه باطل در عملیات‏های ثامن‌الائمه، طریق‌القدس، فتح المبین، بیت‌المقدس و دیگر عملیات‏های پیروزمند تا مرصاد و دفاع از حد و مرز میهن عزیزمان بر كسی پوشیده نیست.

علی صیادشیرازی روز شنبه 21 فروردین ماه 1378 در حوالی خانه‌اش مورد سوء قصد عوامل تروریست قرار گرفت و به شهادت رسید.

6030/6070