به گزارش ايرنا، گودرز اميري روز شنبه در كارگروه مخاطرات زيست محيطي استان با اشاره به آفت 'سِن' كه همه ساله گندم و محصولات ديمي استان را دچار آسيب مي كند، افزود: پارسال10 درصد از اراضي ديم استان دچار زيان شد كه مي توان با تغيير كشت، اين ضرر و زيان را كاهش داد.
وي گفت: با تغيير الگوي كشت مي توان از ضرر كشاورزان جلوگيري كرد و درآمد روستاييان و توسعه اقتصادي استان را افزايش داد.
وي از كارشناسان و مسوولان منابع طبيعي، جهاد كشاورزي و محيط زيست خواست تا اراضي و مستثنيات، اراضي ديم و ظرفيت كشت انواع گياهان در زمين هاي كشاورزي استان را شناسايي كنند.
اميري به اجراي طرحهاي تشويقي و آموزشي براي ديمكاران بر اساس نوع كشت گياهان دارويي و همچنين گل محمدي در استان اشاره كرد و گفت: مي توان هزينه اي كه سالانه براي مبارزه با سن و جبران خسارت كشاورزان ديمكار مي شود را بعنوان تشويق كشت گياهان دارويي و گل محمدي قرار داد.
وي اظهار كرد:هم اكنون 40هزار هكتار از اراضي ملي و مستثنيات استان زير كشت ديم قرار دارد.
معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال و بختياري نيز گفت:10درصد از عرصه هاي مرتعي استان، توان توليد گياهان دارويي و صنعتي را دارد.
علي محمد محمدي افزود: به منظور ترويج كشت گياهان داروئي بيش از200هكتار از اراضي مرتعي استان در 24 نقطه براي كشت گياهان داروئي توسط 24مرتعدار در نظر گرفته شده است .
به گفته وي، كرفس، موسير، رازيانه، بارنجه، مورد، انجير ديم، گل محمدي، آويشن، زعفران، عناب و بابونه از گياهان داروئي در دست كشت در استان چهارمحال و بختياري است.
وي اظهار كرد: اطلاع رساني در باره كشت گياهان دارويي در استان ضروري است .
به گزارش ايرنا، چهارمحال و بختياري به لحاظ ويژگي اقليمي و تنوع آب و هوايي يكي از مناطق مهم رويش انواع گياهان دارويي است.
اين استان با داشتن يكهزار و300 گونه گياهي نادر جزو 10استان برتر كشور در پرورش و توليد گياهان دارويي، صنعتي و خوراكي كشور است.
از 15 هزار نمونه گياهي شناسايي شده در دنيا ، يكهزار و300 گونه آن در چهارمحال و بختياري شناسايي و جمع آوري شده است.
7360/6027
شهركرد- ايرنا- معاون امور هماهنگي و عمراني استانداري چهارمحال و بختياري از كشت گياهان دارويي در اراضي ديم استان خبر داد.