به گزارش ايرنا از پژوهشكده سرطان سينه،اكرم السادات سجاديان در خصوص نتايج حاصل از اين مطالعه گفت:اين تحقيق به صورت توصيفي- تحليلي و با شركت 250 نفر از مراقبين بيماران مبتلابه سرطان سينه مراجعه كننده به كلينيك بيماري هاي سينه انجام شده است.
عضو هيات علمي پژوهشكده سرطان سينه افزود: تشخيص سرطان ممكن است با بحران عظيمي همراه باشد كه نه تنها بيماران بلكه خانواده آنان را نيز درگير مي كند.
وي اظهار كرد: همراهان بيمار اغلب به طور ناگهاني وارد صحنه وسيع و ناشناخته بيماري شده و با حداقل آمادگي و بدون هيچ راهنمايي و حمايت از سيستم هاي مراقبتي و بهداشتي نقش ناشناخته اي را مي پذيرند.
سجاديان ادامه داد: مراقبين اصلي خانوادگي family caregivers كساني هستند كه مراقبت از بيمار را مي پذيرند و به نظر مي رسد در روند بيماري يكي از گروه هاي مهم ارائه دهنده خدمت به بيماران افراد خانواده فاميل و دوستان آنان هستند.
وي اضافه كرد: به دليل استحكام خانواده در ايران اغلب بيماران مبتلا به سرطان در منزل و توسط اعضاي خانواده خود مراقبت مي شوند اين گونه مراقبت ها به دليل اينكه مطابق با خواست و ميل بيمار و معمولا در منزل انجام مي شود و امكان مراقبت هاي بهتر و طولاني تر را فراهم مي كند.
سجاديان افزود: بيشترين نياز مراقبين كمبود اطلاعات تخصصي در مورد سرطان سينه و نحوه مراقبت است چنانچه سيستم هاي بهداشتي به رفع مشكلات اطلاعاتي جسماني فردي و اجتماعي مراقبين بپردازند موجب آسايش رواني مراقبين شده كه نه تنها مراقبين بلكه بيماران هم از مزاياي آن برخوردار مي شوند.
وي ادامه داد: از طرف ديگر توجه به مشكلات اقتصادي بيماران و خانواده آنان و ارائه حمايت هاي اجتماعي- اقتصادي موجب تطابق بهتر در بيماران و مراقبين آنان با مشكلات خواهد شد.
وي به مقالات جديدي كه در اين زمينه چاپ شده اند اشاره كرد و افزود:در اين مقالات نياز ها و مشكلات مراقبين خانوادگي بيمار مطرح شده بودند كه عمده ترين نيازها توجه خاص به مراقبين و روحيه بخشي و اميد آفريني بود.
در ژورنال كلاب هفتگي پژوهشكده سرطان سينه كه با حضور گروه هاي مختلف پژوهشي برگزار شد، مشكلات مراقبتي در مراقبين خانوادگي بيماران مبتلا به سرطان سينه مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
علمي **1354**1440
نقش اطلاعات مراقبين خانوادگي در وضعيت روحي بيماران مبتلا به سرطان
۲۳ فروردین ۱۳۹۴، ۱۵:۲۱
کد خبر:
81568418
تهران-ايرنا-محقق پژوهشكده سرطان سينه گفت:مطالعات نشان مي دهد كه افزايش اطلاعات مراقبين بيماران مبتلا به سرطان، نقش مهمي در وضعيت روحي و رواني اين بيماران دارد.