به گزارش روز دوشنبه ايرنا از روابط عمومي موسسه شهر كتاب، علياصغر محمدخاني معاون فرهنگي و بينالملل موسسه شهر كتاب با يادآوري 25 فروردين ماه روز بزرگداشت عطار نيشابوري و بررسي كارنامه عطارپژوهي در يك سال اخير افزود: شايسته است كه هر سال در اين روز، وضعيت عطارپژوهي در يك سال، تحليل و بررسي شده و چشمانداز پژوهش درباره عطار ترسيم شود.
وي ادامه داد: سال 93، سال نسبتا پر برگ و باري براي عطارپژوهي بوده و در اين سال، ديوان عطار 10 بار با شمارگان 14 هزار و 700 نسخه منتشر شده است.
معاون فرهنگي و بين الملل موسسه شهر كتاب بيان كرد: بيشتر اين چاپها از تصحيح سعيد نفيسي و تقي تفضلي بوده كه بازنشر شده است.
محمدخاني افزود: گزيده، شرح و تحليل آثار عطار رونق خوبي داشته و 30 عنوان كتاب درباره كرامت، عشق، سلوك عرفاني، تاثير قرآن بر آثار عطار، تحليل خواب و رويا در آثار عطار، بررسي سبك شناسانه آثار عطار و مقايسه عطار با سنايي، مولوي، باباافضل و سهروردي در شمارگان 30 هزار نسخه منتشر شده است.
وي بيان كرد: سال گذشته، در ميان آثار عطار، منطقالطير، تذكرهالاولياء و ديوان شعر به ترتيب بيشترين مخاطب را داشته و اين توجه در كشورهاي ديگر هم به همين شكل است و منطقالطير عطار به زبانهاي اسپانيايي، ژاپني، ايتاليايي و روسي در دست ترجمه و تحقيق است كه اميدواريم به زودي منتشر شود.
معاون فرهنگي و بين الملل موسسه شهر كتاب درباره جايگاه عطار در ادب فارسي و توجه بيشتر به آثار اين اديب و شاعر گفت: زمانه عطار و قرن ششم هجري از ادوار بسيار ممتاز شعر فارسي است كه از حيث كيفيت، كميت آثار و تعداد شاعران بزرگ ويژگي خاصي دارد.
وي افزود: در اين سده بزرگاني همچون نظامي، انوري، سنايي، عطار و خاقاني به شعر فارسي مايه و نيرو بخشيدهاند و زمينهساز ظهور قلههاي شعر فارسي يعني سعدي، مولوي و حافظ بودهاند كه تاثير عطار بر اين نامداران بيهمتا بر اهل ادب پوشيده نيست.
محمدخاني ادامه داد: عطار تاثيري كم نظيري بر عرفان اسلامي و فرهنگ ايراني داشته و او نخستين شاعري است كه عرفان را به طور مبسوط به زبان شعر بيان كرد و داستانهاي عارفانه را به شعر رواج داد.
وي بيان كرد: دهه گذشته با انتشار آثار عطار به تصحيح و شرح محمدرضا شفيعيكدكني، تقي پورنامداريان، رضا اشرفزاده و ديگر استادان برجسته ادبيات فارسي، نقطه عطفي در تاريخ عطارپژوهي بوده كه در معرفي عطار در ايران و جهان بسيار موثر بوده است.
معاون فرهنگي و بين الملل موسسه شهر كتاب گفت: اميدواريم كه دانشگاه فردوسي مشهد و مركز عطارشناسي در نيشابور اهتمام بيشتري به عطارپژوهي داشته باشند و با انتشار فصلنامه يا سالنامه عطارپژوهي، در معرفي اين عارف و شاعر بزرگ فارسي گامهاي نويني بردارند و روز بزرگداشت عطار با همكاري نهادهاي ادبي و مردم در ايران و رايزنيهاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور با شكوهتر برگزار شده و ارزش و اهميت عطار بيشتر شناخته شود.
تهرام/7245//1348
تهران-ايرنا- معاون فرهنگي و بين الملل موسسه شهر كتاب با تشريح پژوهش هاي انجام شده در حوزه وِيژگي هاي شعري عطار گفت: ديوان عطار در سال 93 با شمارگان 14 هزار و 700 نسخه بازنشر شده است.